Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kuplapaja VW Rally Series

Kilpailukalenteri 2022

22.1.2022 Kuhmoisten Sora ralli

19.2.2022 Savonlinna ralli

21.5.2022 Kaakkoisralli Kotka

18.6.2022 AutoGlym ralli Kangasala

12-13.8.2022 Lahti Kansallinen ralli

10.9.2022 Rally of the 1000 Lakes rally Jyväskylä

1.10.2022 Rantaralli Mynämäki Naantali

Jos alkukauden ensimmäinen tai toinen talviosakilpailu perutaan niin koitamme saada luokan sarjakilpailuksi Hamun Laukaa 29.1.2022 Habittaako 3.0 rallin.

Eli ajamme siis HRT Historic rally Trophy sarjan ensimmäisenä täyteluokkana.

xx

Tarkoitus olisi myös vierailla Ruotsin Eskulstuna rallissa 17.9.2022 mikäli maailmantilanne sen sallii (Covid 19)

Vi har också planerad att åka i Sverige Eskilstuna rally 17.9.2022, om det är möjligt (Covid 19)

Maybe Sweden Eskilstuna rally 17.9.2022, if it possible (Covid 19)

Viellicht auch Schweden Eskilstuna rally 17.9.2022, wenn es möglich ist zu organisieren (Covid 19)

xx

Kisakooste Kuhmoisten rallista tästä linkistä

Kisakooste Savonlinnasta tässä linkki video

Kisakooste Autoglym Kangasala

Kisakooste Lahti

Kisakooste 1000Lakes Jyväskylä

xx

Turun seudun tiet ja J.Laine

Maailman kovinta vauhtia Kuplalla 70 vuotiaana jäi päällimmäisenä mieleen sarjamme viimeisimmästä kisasta vuonna 2022. Oltiin rantauduttu Mynämäelle, mihin osallistui hieman paremmin autojamme, ”jopa” 7 kappaletta.

Keli oli melko syksyinen ja varsinkin aamupäivällä vettäkin satoi aika runsaasti. Järjestäjä oli loihtinut ehkä parhaimman koskaan ajamamme reitin täälläpäin. Luonteikasta ja haastavaa!

Kari Aaltonen ajoi pohjat ykköselle. Mutta Jukka Laine ei jäänyt kuin 8,6 sekuntia. Esa Niittymäenkin kisa alkoi lupaavasti kun Laineesta vain pari sekuntia. Antti Laurila neljäs, Juhani Jyränkö viides, Mika Hannu kuudes. Sarjan varmistunut mestari Kari Haapalainen jätettiin seitsemänneksi, mutta hänellä keinuvivusto ongelma ja seuraksena keskeytys.

Ongelmia tuli myös kakkosella porukalla kun asfaltti oikea tuli Niittymäellä silmille ja Kupla kaatui. Auto jäi suunnilleen ajettavksi, mutta kuivasumpun letku meni littiin ja kone ei saanut enään öljyä joten homma kesken ja sarjan kakkos sijan taistelun sai unohtaa. Muuten sijoitukset kakkosella samat, paitsi Hannu nyt Jyränkö nopeampi.

Myös kolmosella sijat samat. Merkillepantavaa oli Laineen hyvä kyyti, jäi vain 2 sekuntia Aaltosesta. Tultiin pienelle tauolle ja taukotilanteessa Laine vain 27 sekuntia Aaltosesta.

Vauhtipappa laittoikin tästä vitosen päälle ja veti kuuden sekunnin pohjat seuraavalle pätkälle. Aaltonen, Laurila, Jyränkö ja Hannu seurasivat hölmistyneinä sivusta.

Ek 5 ja Laineen yrkkä hieman kostautui kun Kupla osui kiviin, mutta auto ponnahti nopeasti tielle ja matka jatkui. Eroa pohjiin vain 31 sekuntia. Sijoista 4-5 oli vielä pikku kisaa, Hannu sai Jyränköä kiinni sekunnin verran.

EK 6 ja power stage voitto meni Aaltoselle, Laurila kakkonen ja Laine kolmas, Hannu neljäs ja Jyränkö viides. Vikalla pätkällä erot ykkösen ja vitosen välillä enää 17,8 sekuntia.

Kisan voitto siis Kari Aaltonen -Mika Sarekivi, kakkosiksi hienon kisa jälkeen Jukka Laine – Harri Savolainen, myös hieno kilpailu Antti Laurila- Vesa Laurila nyt tuli jo podium. Positiivinen vauhdin nosto Juhani Jyränkö – Antti Lampila neljänsiksi. Mika Hannu – Jari Simola pitivät panssarivaunujen mainetta yllä tullen viidensiksi.

Sarja päättynyt ja Kari Haapalainen mestari. Kiitos kaikille seuraajille ja kilpailijoille ja huolto – immeisille. Ensi vuonna jatketaan, tiedotetaan sitten sarjasta myöhemmin kun aika on.

Jentin videoita linkki

Power Stage: Kari Aaltonen

Kisan säväyttäjä: Jukka Laine

Teksti: Kuplapaja rallisarja tiedotus

xx

Kuplapaja rallisarja Keski-Suomen teillä

10.9.2022 ajettiin 1000Lakes rally, mikä oli jo ratkaiseva mestaruuskamppailun osalta. Mukaan tällä kertaa saatiin viisi autoamme. Näistäkin autoista tosin ensimmäinen jäi jo kalkkiviivoille kun Esa Niittymäen vihreästä Kuplasta petti keinuakselin pultti, ja näin homma jäi siihen tämän rallin osalta.

Kari Haapalaisen vehkeet toimi ja ekalle pätkälle lähes puolen minuutin pohjat. Toiseksi Stefan Wiik, kolmanneksi Antti Laurila (jonka kanssa tulee vielä kiire) ja neljänneksi Jukka Laine.

Siitä sitten kakkoselle ja sama meno jatkui paitsi Laurila kakkoseksi ja Wiik nyt kolmas, sama järjestys myös kolmosella. Tämän jälkeen pieni tauko ja Haapalaisen ero kakkoseen eli Wiikkiin oli jo lähes minutti. Kakkossijasta isompi taistelu sillä Laurila vaani vain n.5sekuntia takana.

Tosin nelosella ero kasvoi Wiikin eduksi noin neljällä sekunnilla ja vitosellakin Ruotsin mestari otti saman verran eroa lisää. Vitosen voitti Haapalainen jolle siis Powerin voitto ja samalla kisan voitto ja koko sarjankin voitto. Joona Ikävalko hoiteli kartturin hommat.

Wiik yhdessä Marko Oksasen kanssa kisan toisia ja kolmansiksi Laurila kartturinaan Vesa Laurila. Jukka Laine – Ari Kujanpää olivat neljänsiä, mutta odottakaahan kun päästään Turun seudun teille.

Haapalaiselle siis toinen sarjan voitto putkeen, mutta sijat 2-3-4 ovat hyvin avoimia, sillä Niittymäki, Kari Aaltonen ja Laine samoissa pisteissä. Sarja päättyy Mynämäen seudulla kolmen viikon päästä.

Power Stage: Kari Haapalainen (jakamatta)

Kisan säväyttäjä: Stefan Wiik (jakamatta)

 

 

 

 

 

 

 

xx

Lahden seudulla kova kaksipäiväinen historic ralli

Rallisarjamme kauden viides osakilpailu ajettiin Lahdessa Historic EM-osakilpailun yhteydessä ajetussa Varaosaexpert rallissa.  Luvassa oli kansainvälistä tunnelmaa, helteinen kesäsää sekä kaksipäiväinen kokonaispituudeltaan 561 km pitkä ralli.  Erikoiskokeita on yhteensä kaksitoista yhteispituudeltaan 154 km.  Ennakkotietojen mukaan perjantain erikoiskokeet ajettaisiin nopeilla teillä, joten autojen kestävyys tulisi olemaan koetuksella.

Kilpailu alkoi kuten kauden aiemmatkin kilpailut, Kari Haapalainen kartturinaan Juho-Erik Järvinen ajoivat ykköselle selvät 14sekunnin pohjat ennen Kari Aaltosta ja Mika Sarekiveä.  Tämän kerran yllätyksestä vastasivat pari Jukka Laine ja Marko Oksanen, jotka ajoivat heti hyvää vauhti sijoittuen kolmanneksi avaus EK:lla.  Oksanen lienee ohjeistanut Lainetta, miten Lahden ympäristössä pitää ajaa, sillä heillä oli nopeus heti kohdallaan.  Neljänneksi avaus EK:lla ajoi pari Niittymäki – Räty, jolla oli tuntuma autoon hukassa kesätauolla tehdyn voimansiirtomuutoksen jälkeen.  Viidenneksi tuli nyt Autoglym rallissa sarjaan paluun tehnyt pari Juhani Laaksonen – Göran Nyberg.  

Toinen EK oli lähes ykkösen toisto, sillä erolla että Laaksonen oli selvästi nostanut vauhtia ja oli nyt neljäs. Kolmas Ek ennen huoltoa olikin sitten tapahtumia täynnä.  Hyvässä johdossa olleen Kari Haapalaisen moottori sai tarpeekseen kova vauhtisista teistä ja heitti kirjaimellisesti veivinsä.  Toinen epäonninen oli Laaksonen, jonka moottorista katkesi keinuvipujen vaarna ja keskeytys oli heilläkin edessä.  Kolmas tällä EK:lla tekniikka ongelmista kärsinyt oli Aaltonen, jonka moottori kävi puolet matkasta kolmella sylinterillä. Huollossa syyksi paljastui kakkossylinterin tulpanjohto joka löi kipinän maihin puolan päästä.  Niittymäki oli löytänyt kateissa olevan tuntuman ja ajoi nyt EK pohjat jättäen Lainetta reilut kolme sekuntia.  Ensimmäiseen huoltoon asti selvisi siis vain kolme luokkamme viidestä autosta.  Aaltonen johti nyt luokkaa 16 sekunnin erolla ennen Lainetta ja kolmantena olevaa Niittymäkeä.

Huollon jälkeen ajettiin samat kolme erikoiskoetta uudelleen. EK4 ja EK5 menivät molemmat huollossa autonsa kuntoon saaneelle Aaltoselle Niittymäen ollessa toinen ja Laineen kolmas.  Niittymäki oli selvästi saanut tuntuman kohdalleen ja hyvä kilpailu Aaltosen kanssa EK pohjista oli alkanut.  Perjantain viimeisellä, eli kuudennella EK:lla oli taas vähän ei toivottua ohjelmaa.  Laineella oli ongelmia kaasuvivuston kanssa ja vauhti oli sitä myötä kateissa.  Laineen perään lähtenyt Aaltonen saavuttikin hänet puolivälin paikkeilla ja pitkän suoran tarjotessa hyvän ohitusmahdollisuuden Aaltonen käytti tilanteen hyväkseen.  Tästä jäi molemmille muisto tuulilasiin, mutta onneksi sen verran pienet säröt etteivät ne ajoa haitanneet.  Maaliin tultiin taas samassa järjestyksessä, mutta Laine jäi nyt reilusti enemmän.  Laineen murheet eivät olleet vielä ohi, siirtymällä tauolle sytytyspuola lopetti toiminnan ja näin oli keskeytys edessä myös Laineella.  Perjantain päätteeksi siis vain Aaltonen ja Niittymäki selviytyivät ajaen tauolle.  Eroa parivaljakon välillä perjantain aikana oli kertynyt 51 sekuntia.

Perjantai ilta olikin sitten keskeyttäneiden osalta työntäyteinen.   Haapalainen loihti autoonsa toimivan moottorin, Laaksonen kävi kotona korjaamassa katkenneen vaarnan ja Lainekin sai kaasuvivut sekä sytytyspuolan kuntoon.  Näin oli Lauantai aamuna Parc Fermeen aukeamista odottamassa hyvätuulinen volkkariporukka, joka oli osoittanut ettei kisoja kesken jätetä ihan helpolla.  Keskeyttäneet autokunnat saivat reilusti aikasakkoa superrallisäännön mukaisesti, joten osakilpailuvoitosta ilman ongelmia kilpailisi enää vain Aaltonen ja Niittymäki.

Lauantain tiet olivatkin onneksi hieman hitaampia ja teknisempiä, jotka sopivat paremmin volkkareillemme kuin perjantain nopeat tiet, jossa Haapalainen ajoi ykköselle keskinopeudeksi huimat 111km/h.   Lauantain kolme ensimmäistä erikoiskoetta menivät saman sapluunan mukaan.  Haapalainen tykitti selvät pohjat kaikille niistä ja seuraavat sijat menivät järjestyksessä Aaltonen – Niittymäki– Laaksonen – Laine.  Erikoiskoe 10  meni muuten samoin, kuin edelliset mutta nyt Laaksonen ajoi kolmanneksi.  EK10 ja EK11 välisellä siirtymällä Haapalaisen onni kääntyi taas siihen huonompaan suuntaan.  Vasemman takarummun keskimutteri oli päättänyt irrota ja näin Herbie oli tien laidassa ilman toista takapyörää.  Keskeytys oli siis lauantainakin Haapalaisen kohtalo.  Viimeiset kaksi erikoiskoetta menivät järjestyksessä Aaltonen – Niittymäki – Laaksonen – Laine.  Maaliin tuli siis neljä viidestä kilpailuun lähteneestä volkkarista ja luokkavoiton vei pari Kari Aaltonen ja Mika Sarekivi, toiseksi tulivat Esa Niittymäki ja Markus Räty sekä kolmannen palkinnon pokkasivat superrallisäännön avittamana pari Jukka Laine ja Marko Oksanen.  Neljänneksi sijoittui pari Juhani Laaksonen ja Görän Nyberg.  

Sarjan kärjessä jatkaa keskeytyksestä huolimatta Kari Haapalainen ennen Niittymäkeä ja kolmantena olevaa Aaltosta.  Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Jyväskylässä 10.9.

 xx

AutoGlym ralli Kangasalalla 18.6.2022

Kuplapaja rallisarjan toinen kesäosakilpailu tarjosi haastavat ja hienot puitteet, mutta valitettavasti saimme tällä kertaa vain 4 autokuntaa liikenteeseen. Mutta porukka vähenee ja pidot paranee; tästäkin huolimatta hieno kisa luvassa!

Lauantaille tuli viikon sateisin päivä, joten pölystä ei ollut reitillä haittaa ja Volkkarithan viileästä ja pölyttömästä tiestä tykkäsivät.  Kari Haapalainen starttasi nopeimmin, mutta toinen Kari eli Aaltonen jäi vain vajaat 8 sekuntia. Kolmansia Esa Niittymäki ja mukaan kapinoihin palannut Juhani Laaksonen neljäs.

Sitten kisa meni jännäksi. Haapalaiselle sattui pieni ajovirhe kakkosella ja Aaltonen pääsi kuittaamaan koko kisa johtoon lähes 15 sekunnin pohjilla. Toiseksi siis Niittymäki ja kolmansiksi Haapalainen 20 sekunnin erolla. Laaksonen kärjestä 53 sekuntia.

Kolmosella Haapalainen palasi pätkäpohjiin, mutta Aaltonen pysyi kisan kärjessä. Ero tämän jälkeen heillä vain 6,7 sekuntia. Niittymäki kolmantena vajaat 33 sek kärjestä. Laaksosella 2,5 minuuttia kärkeen.

Mutta nelonen muutti kärkitaistelun. Läpi ajaneet autokunnat pitivät pätkää yhtenä vaikeimmista ajettavista ikinä sarjamme aikana. Sade oli liukastanut tien niin, että tuntui siltä notta vähintään takapyörä on taittunut alle. Aaltonenkin oli tästä varma ja ajoi käytännössä siirtymävauhtia osan pätkää. Samaa sanoivat muut.

Mutta Haapalainen kuitenkin nopein ja siirtyi samalla selvää johtoon lähes puolen minuutin erolla. Aaltosen ja Niittymäen ero tässä vaiheessa vain noin 15 sekuntia. Laaksonen jäänyt nyt rapiat 3 min.

Viimeinen pätkä ei tuonut muutoksia lopputuloksiin. Aaltonen keräsi itsensä ja ajoi power stagen voittoon.

Kisan nopein kuitenkin Kari Haapalainen Joona Ikävalko. Kakkosiksi Kari Aaltonen Mika Sarekivi, kolmansiksi Esa Niittymäki Markus Räty ja neljänsiksi Juhani Laaksonen vierellään Jyväskylän Suurajoistakin v.1986 tuttu Görän Nyberg.

Haapalainen selvässä johdossa kohti Lahtea. Siellä mahdollisesti ajettaisiin kaksista eri sarjapisteistä ehdotuksen mukaisesti (1. ja 2.päivä erikseen). Kommentteja tästä ehdotuksesta voi laittaa Niittymäen Esalle.

Power Stage voitto: Kari Aaltonen

Kisan säväyttäjä palkinto: Juhani Laaksonen

xx

Haapalaisen näytösajo jatkui kesäkauden avauksessa Kotkassa

Kuplapaja VW rallysarjan kolmas osakilpailu ajettiin Kotkan vaativilla teillä. Reitti oli täynnä melko hidasta ja mutkittelevaa tietä, joten hyvä kisa Kuplille luvassa.

Osakilpailuun ilmoittautui 7 autoa ja kaikki ilmestyivät myös viivalle. Eka pätkä oli heti 15 kilometriä ja Kari Haapalainen otti välittömästi luulot pois ja täräytti yli 18 sekunnin pohjat ennen Kari Aaltosta. Aaltonen kävi edellisviikonloppuna Kankaanpäässäkin hakemassa vauhtia, mutta Haapalaisen lyömiseen se ei auttanut riittävästi. Kolmas Esa Niittymäki, neljäs Stefan Wiik, viides Antti Laurila, kuudes Jukka Laine ja seitsemäs Juhani Jyränkö.

EK 2 meni muuten hyvin samalla kaavalla mutta sarjan uusi Kuplamies Antti Laurila ajoi jo kolmanneksi vasta toisessa meidän osakilpailussaan. Niittymäellä oli pieniä jarrumurheita, mutta huima Antin suoritus!

Ek 3 oli kisan pisin lähes 30km, mutta hyvin ukot lasetti, erot 1-7 välillä yllättävän pieniä, vaikka noinkin pitkä pätkä. Sijoitukset samat kun ekalla pätkällä ja Haapalaisen pohjat n.30sekuntia. Niittymäen jarrut alkoivat toimia ja hänkin palasi kolmanneksi.

EK 4 oli paras pätkä Wiikille, kun hän ajoi siellä kolmanneksi. Stefan oli muutenkin varsin tyytyväinen autoonsa ja kisoihin paluuseensa. Pohjat jälleen Haapalainen.

EK 5 päätti kilpailun. Haapis pohjat, Aaltonen jäi 12 sekuntia ja kolmanneksi Laurila, mikä osoitti että alun kolmossija ei ollut sattumaa. Harmillisesti lopussa sattui pieni AT juttu mutta myrskyvaroitus on annettu. Jussi Jyränkö jäi tässä vaiheessa pois kytkinongelmien takia ja hän olikin luokan ainoa keskeyttäjä.

Kari Haapalainen Joona Ikävalko selkeä voitto ja myös Power stagen voitto. Kari Aaltonen Mika Sarekivi yhtä selkeät toinen tila, kolmas Esa Niittymäki Markus Räty, neljäs Stefan Wiik Marko Oksanen, viides Antti Laurila Vesa Laurila ja kuudes Jukka Laine Ari Kujanpää. Viisaalla ajolla he nousivat samalla sarjassa jo toiselle sijalle Haapalaisen johtaessa maksimipistein. Seuraavaksi jatketaan Kangasala Auto Glym rallissa.

Power Stage: Kari Haapalainen (jakamatta)

Kisan säväyttäjä: Antti Laurila (jakamatta)

Teksti: Kuplapaja Rallisarja tiedotus

 

 

 

 

 

 

 

xx

Uusia ja paluumuuttajia ilmoittautui rallisarjamme kärkikahinoihin

Kauden 2022 Kuplapaja rally series toinen osakilpailu ajettiin Savonlinnassa. Järjestäjä oli loihtinut hienon ja haastavan reitin. Luntakin oli riittävästi, lumi suorastaan heitti autot takaisin tielle. Keli muutenkin pakastui sopivaksi juuri ennen kilpailun alkua.

Mukaan saatiin nyt jo 8 autoa mikä on hieno määrä! Kaiken lisäksi kaikki autot saatiin myös maaliin. Sarjaan paluun teki Kari Aaltonen, joka vihdoin sai auton viivalle. Tiukkaa se tälläkin kertaa teki mutta alkupikkuongelmien jälkeen paluu oli hienoa katseltavaa. Myös Riihimäen Miika Leino oli nyt kanssa mukana. Auto oli vielä hieman pikkuvikainen, mutta myrskyvaroitus on annettu.

Kisa alkoi kuitenkin perinteisesti Kari Haapalaisen komennossa. Esa Niittymäki jäi reilu 40 sekuntia ja Aaltonen yli 50 sekuntia. Seuraavat Leino +1,04, Mika Hannu +1,31, Juhani Jyränkö +1,40, Juha Liukkonen +1,51 ja Jukka Laine +1,58. Pätkä oli pitkä lähes 20km joten erotkin kasvoivat heti suuriksi. Aaltosella oli öljyvuotoa, mutta se saatiin korjattua pois häiritsemästä.

Ek 2 ajettiin samaan putkeen. Tämä olikin hieman raskaampi pätkä vaikkakin lyhyempi. Uraa oli pätkällä reilusti mutta ihan kuitenkin ajettavissa. Liukkonen nousi nyt muistaakseni ensimmäistä kertaa rallisarjassamme pätkävoittajaksi! Huimat lähes 7 sekunnin pohjat! Onnea lähes 65 vuotiaalle! Seuraavat sijat Aaltonen, Niittymäki ja Leino. Haapalaisella alkoi vaihdelaatikko pitämään ääntä ja kakkonenkin katosi mutta kuitenkin hyvää vauhtia. Sijat 6-8 menivät Hannu, Laine ja Jyränkö.

Sitten pieni tauko ja suunta kohti kolmosta. Haapalainen löysi hyvän rytmin kolisevalla laatikolla ja ajoi pohjat. Niittymäki ja Aaltonen kanssa hyvää kisaa ja ero ennen viimeistä pätkää heillä oli vain 0,5 sekuntia. Liukkonen nousi jo neljänneksi.

Vielä viimeinen eli 25 km pitkä pätkä pimeässä. Olihan hieno EK! Ukot vetivät sydämmensä kyllyydestä ja Haapalaiselle pohjat. Ei kuitenkaan minuuttitolkulla vaan Aaltonen jäi vain 6,7 sekuntia ja nousi täten kakkoseksi kisassa jättäen Niittymäen taakseen. Hannukin kaivoi edellisessä kisassa kadonneet itsetunnon rippeet kasaan ja nyt tuli ek neljäs sija. Leinolla irtosi vaihdekepin siirrosta ratkaiseva lukituspultti ja aikaa tuhraantui melkoisesti.

Lopputuloksissa siis Kari Haapalainen Joona Ikävalko voitto. Kari Aaltonen ja Mika Sarekivi kakkosiksi. Kolmas Esa Niittymäki Markus Räty. Neljäs Juha ja Vesa Liukkonen, viides Mika Hannu Ari Naarajärvi, kuudes Juhani Jyränkö Antti Lampila, seitsemäs Jukka Laine Ari Kujanpää ja lopussa teknisistä ongelmista kärsinyt Miika ja Tommi Leino sija 8. Talvikausi on nyt paketissa ja toukokuussa jatketaan!

Power Stagen voitto: Kari Haapalainen (jakamatta)

Kisan säväyttäjän palkinto: Miika Leino (jakamatta)

xx

Kuplapaja VW rallyseries ensimmäinen osakilpailu ajettu Kuhmoisissa

Kilpailun kuuluttaja puhui kisaan lähtiessä, että nyt on sitten vaativa reitti Pohjois - Pirkanmaan Kuhmoisissa ajettavalla reitillä. Kaikki meidän viivalle saapuneet eivät kuulleet tätä tarpeeksi selvästi. Eräät jopa ajattelivat, että kun suurmestari Eerola on pois viivalta, niin pakko ottaa myös nollat.

Nimittäin jo 500 metrin jälkeen nypyn jälkeen oikea ja käytännössä Esa Niittymäen kisa oli siinä. Auto syvälle hankeen. Porukka sai auton tielle mutta pakoputki irtosi liitoksestaan ja laturin valo paloi. He saivat auton maaliin pätkältä, mutta päättivät keskeyttää.

Kari Haapalaiselle pohjat, Juha Liukkonen oli valmistautunut myös hyvin ajellen aikaisemmin jopa sprinttejä sekä Saukkolaa ja tuli nyt toiseksi. Mika Hannun auto valmistui myös viimeisellä viikolla, auto pelasi hyvin ja kolmas sija. Neljänneksi Jukka Laine, jonka autoon ei suurempia huoltoja viime kisan jälkeen tarvinnut tehdä.

Ek ykkönen oli kääntyilevää ja hienoa rallitietä, niin myös ek 2. Ja siellä kävi niin, että maaliin tuli vain kolme autoa kun Hannun auto lipesi hankeen ja nostoyrityksistä huolimatta sinne se myös jäi. Haapalaiselle pohjat, Liukkonen toinen ja Laine kolmas.

Ek 3. Liukkosen lohkon liimauskorjaus alkoi pettämään ja kytkin alkoi luistaan koska öljyä suihkutti kytkinlevylle. Haapalainen latoi vakuuttavat pohjat. Laine nyt hienosti toinen ja lähes samalla ajalla Liukkonen kolmas.

Ek nelonen oli pitkä lähes 21 km ja homma alkoi olemaan selvä. Haapikselle yli minuutin pohjat Liukkoseen ja Laine kolmas. Kun myös ek 5 mentiin samassa komennossa oli Kari Haapalainen / Markus Oksanen voitto selviö, Juha Liukkonen – Vesa Liukkonen toisiksi ja kolmansiksi Jukka Laine – Ari Kujanpää

Sarjamme jatkuu Savonlinnassa kuukauden kuluttua, toivottavasti saadaan lisää autoja viivalle!

Power Stagen voitto: Kari Haapalainen (jakamatta)

Kisan säväyttäjä palkinto: Juha Liukkonen (jakamatta)

Teksti: Kuplapaja VW rally series tiedotus