Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kuplapaja rallisarjan kilpailukausi 2014                    

 

 

 

Osakilpailut 2014 / Race - days 2014 :

25.1 Peurunka-ralli Laukaa

7.6.2014 Raisio ralli

22-23.8.2014 Jyväskylän Suurajot, Jyväskylä

27.9.2014 Rantaralli, Naantali 

xx

Nilfisk ralli Oripäässä starttasi Kuplapaja rallisarjan kesäkauden 2014

Kaikkien piti taas ajella niin herrasmiesmäisesti ja autoja vaalien ja esille tuoden. Kattia kanssa, Raision Urheiluautoilijoiden järjestämään F-cupin kisaan osallistui peräti 10 VW-merkkiluokkamme autoa ja olipahan taas tapahtumarikas kilpailu!

Aamu aloitettiin kovalla sateella ja pari ekaa pätkää menikin sadekelissä. Mutta aurinko alkoi porottamaan jo seuraavilla pätkillä ja loput kilsat menikin jo helteessä.

Kilpailu alkoi tutuilla asetelmilla. 8 kilsan EK1:llä Erkki Eerola piti jälleen kovinta vauhtia, mutta hyvin aloittanut Stefan Wiik jäi vain 5 sekuntia. Autonsa talven kaadon jälkeen korjannut Kimmo Raitainen tuli kolmanneksi ja Jussi Jyränkö neljänneksi. Mika Hannu oli viides, uusi kuskimme Jukka Laine kuudes, Heikki Juutilainen seitsemäs, Timo Varis kahdeksas, Markku Mäkinen yhdeksäs ja harmillisesti tekniikka murheisiin (yksi pytty katosi ) siirtymällä keskeyttänyt Aleksi Sarlin kymmenes.

Kakkonen (n.12km) mentiin aika samassa komennossa, mutta Jyränkö tippui viidenneksi ja Hannu nousi nyt neljänneksi. Tämän jälkeen käytiin pikaisesti huollossa. Kaikkien jäljellä olevien autot tuntuivat olevan suunnilleen nipussa, mutta kisa oli vasta alussa.

Kolmonen oli 8 km pitkä melko mitään sanomaton tie. Raitanen nyt kakkoseksi ja Wiik oli kolmas. Wiikin ja Raitasen kisa kävikin kuumana koko kilpailun. Hannun TL:n kaasarit alkoi kiehuun ja myös Juutilaisella oli samaa ongelmaa ja näin huippuvauhdista jäätiin.

Ek neljä oli vielä ”tyyntä myrskyn edellä” ja järjestys pysyi samana. Tämän jälkeen pieni huolto ja sitten ralli vasta alkoi. Nimittäin ek 5 oli 27 kilometriä pitkä ja jo ennen pätkää spekuloitiin, että taitaa mennä tulokset uusiksi!

Jussi Jyränkö kaatoi Kuplan hieman ennen maalia ja auto jäi katolleen ojaan. Loppujen lopuksi vauriot olivat melko pienet, joten ei syytä
isompaan huoleen. Sitten pamahti Eerolalta moottori ja homma kesken. Myös Hannu korjasi muutaman minuutin kaasuvipuja pätkän puolivälissä asfalttiristeyksessä. Wiik ajoi selvät pohjat ja lisäsi eron Raitaseen jo yli kuuteentoista sekuntiin. Viisaasti hienolla Kuplalla ajanut Jukka Lainen nousi laakista kolmanneksi ja Juutilainen neljänneksi. Varis viides ja Hannu tippui kuudenneksi ollen pätkän viimeinen. Vanhaherra Mäkinen pätkän kuudes.

Sitten oli vielä 15 km pitkä päätöspätkä. Ja niinhän siinä kävi, että Wiik ajoi ojaan, menetti 2,5 minuuttia ja tippui Raitasen taakse. Hannun TL sopi tielle hyvin ja sijoitus pätkällä kakkonen. Laine kolmas ja Juutilainen neljäs. Mäkinen nokitti Variksen ja Wiik siis viimeisenä pätkäajoissa.

Lopulta siis Raitanen hienoon voittoon Raisio rallissa! ” Hieman” pettynyt Wiik toiseksi, Laine kolmas, Juutilainen neljäs, Hannu viides, Varis kuudes ja Mäkinen seitsemäs.

Sarjan kärkeen nousi nyt Stefan Wiik ja hienot kaksi kilpailua porrasperällä ajanut Timo Varis nousi jo kakkoseksi!

Sarjamme jatkuu elokuun lopulla kaksipäiväisenä 1000 Lakes rallissa. Tervetuloa!

Tulokset / Final results MUT-palvelu

xx

Kimmo Raitanen ist züruck

Das Erste sommer Käfer serie rally haben wir in gemainde Oripää gefahren. Race war sehr hart auch diesesmal. Juhani Jyränkö rollte sein Käfer. Aleksi Sarlin und Erkki Eerola muste stoppen wegen technische probleme.

Stefan Wiik mit Käfer war sehr in der nähe zu winnen, aber er machte ein fehler an letzten wertungsprüfung. So Kimmo Raitanen ist nummer eins. Wiik zweite. Jukka Laine (Käfer ) dritte. Heikki Juutilainen ( Käfer ) vierte. Mika Hannu ( 1600 TL ) fünfte. Timo Varis ( 1500 S ) sechste und Markku Mäkinen ( 1500 S) war siebte.

Nächste rally 1000 Lakes rally ( 2-tage) an 23-24.August 2014

Text: Mika Hannu

xx

Sarjatilanne

Raision kisan jälkeen / Punkten nach Raisio rally :

Stefan Wiik 19
Timo Varis 16
Heikki Juutilainen 15
Mika Hannu 13
Kimmo Raitanen 11
Jukka Laine 10
Erkki Eerola 9
Markku Mäkinen 7
Juha Liukkonen 5
Matti Korpela 0
Aleksi Sarlin 0
Juhani Jyränkö 0

Kartturipörssi Raision jälkeen

Tomi Marttelin       17
Jari Simola 10
Mikko Kittelä         9
Seppo Penkkala 8
Aki Sparre             7
Hannu Sällinen  7
Juhani Jyränkö      6
Janne Paavola  6
Jani Lehtinen        5
Markus Oksanen  5
Mikko Vanamo      4
Janne Karhunen  4
Kristian Kärpänen 0
Heta Ravolainen-Rinne 0

xx

Laukaa Peurunka ralli aloitti Kuplapaja rallisarjan 2014

Lauantaina 25.1.2014 Volkkarimiesten katseet kääntyivät
keski-suomeen ja siellä tuttuun Peurunka ralliin. Olimme jälleen järjestäjien
kanssa saaneet sovittua ilmajäähdytteisten Volkkareiden omasta luokasta. Kisa
oli samalla Junnu SM ralli.

Pakkaskautta oli kestänyt noin pari viikkoa ennen kisaa, joten tiet olivat hyvässä jäässä. Tosin sora tuli hyvin pian esiin, mutta varsinaisia uria ei tullut kuin hyvin harvaan paikkaan. Sää oli sateeton ja pilvinen.

Kilpailuun ilmoittautui peräti 9 kilpailijaparia. Kuusi heistä luotti Kuplaan , 2 porrasperään ja yksi TL-malliin. Viime vuoden mestari Juhani Laaksonen on toistaiseksi poissa kisoista. Hän rakentaa uutta autoa, toivottavasti saamme hänet pian taas mukaan.

Kilpailu alkoi jännittävästi. Kimmo Raitanen oli selvästi päättänyt haastaa Erkki Eerolan. Ykköspätkän jälkeen he olivatkin käytännössä tasoissa. Tosin Eerola oli spinnannut pätkän aikana. Kolmanneksi Stefan Wiik,  neljäs Matti Korpela, viides Juha Liukkonen, kuudes Mika Hannu, seitsemäs Heikki Juutilainen, kahdeksas Timo Varis ja yhdeksäs Markku Mäkinen vain sekunnin Varikselle jääneenä. EK tulos

Kakkos ek oli tuttu ja pitkä yli 22km Lankamaa. Liukkosella ei pysynyt hihna päällä, Hannun TL alkoi prötään ylhäällä, Varis spinnasi ja ohituksia tuli pätkän aikana runsaasti. Kärjessä Eerola ja Raitanen, sijoitukset muuten käytännössä samat, mutta Liukkonen tippui viimeiseksi. EK tulos

Sitten tultiin Villa Luotolan huoltoon. Hannun TL:n tulpanjohto oli irti ja puolakin vaihdettiin, mutta aivan täydellisesti auto ei vieläkään toiminut varsinkaan nelosella. Liukkosen hihnalinjaa soviteltiin ja muuten vehkeet olivat suhtkoht ok. Sitten kohti kolmosta.

Kolmonen oli reilut 6 km pitkä pätkä. Eerola ja Raitanen jälleen kärjessä.  Heidän välinen ero kolmosen jälkeen vain 12 sekuntia. Toista hyvää kisaa käytiin porrasperien välillä. Mäkinen johti tässä vaiheessa Varista sekunnilla! Hannun 1600 TL tuli pätkän kolmoseksi ja Wiik jäi nyt neljänneksi. Korpela viides. EK tulos

Sitten tuli neloserikoiskoe ja siellähän tapahtui. Kärkikamppailussa Kimmo Raitanen ajoi katolleen kiven päälle. Korpela ajoi myös ulos ja Mäkinen myös, mutta heidän mekaaniset vauriot olivat onneksi pieniä. Wiik ajoi Eerolan perään pätkän kakkoseksi ja Hannu kolmas. Neljäs Liukkonen ja Varis päihitti Juutilaisen. EK tulos ja loppusijoitukset

Eerola siis selvä kisan voittaja. Wiik nousi kakkoseksi ja Kuplarintaman katkaisi Hannun TL kolmantena. Neljäs Juutilainen, viides Varis ja teknisistä ongelmista kärsinyt Liukkonen jätettiin kuudenneksi.

Olipahan taas loistava kisa ja loistava tunnelma. Kiitos kilpailijat, fanit, huolto, media ja tietysti järjestäjät. Sarjan pitäisi jatkua jo 8.2 Kyrössä, mikäli kisa saa tarpeeksi osallistujia.

Erkki Eerola siegte Laukaa rally 25.1.2014

Kuplapaja rallyserie geht's auch weiter Seison 2014 ! Wir haben jetzt rally Laukaa gefahren. Es war 6 Käfer's, zwei Typ 3:s und auch ein 1600 TL dabei. Konkurenz war extrem hart, z.b Kimmo Raitanen rollte sein Käfer ( link youtube ). Markku Mäkinen mit 1500S und Matti Korpela musste auch aussteigen wegen unfall.

Aber Erkki Eerola siegte und Stefan Wiik war zweite ( beide Käfer ). Mika Hannu mit TL dritte, Heikki Juutilainen mit Käfer vierte, Timo Varis mit 1500s fünfte und Juha Liukkonen mit Käfer sechste. Results online

Pistetilanne Laukaan osakilpailun jälkeen/ Punkten nach Laukaa / Points after Laukaa Rally

Erkki Eerola 9
Stefan Wiik 9
Timo Varis 8
Mika Hannu 7
Heikki Juutilainen 7
Juha Liukkonen 5
Kimmo Raitanen 0
Markku Mäkinen 0
Matti Korpela 0

Kartturipörssi Laukaan jälkeen:

Mikko Kittelä        9

Tomi Marttelin      8

Aki Sparre            7

Juhani Jyränkö     6

Jani Lehtinen       5

Mikko Vanamo     6

Rallisarjan Facebook sivut

Volkkariyhdistys rallikeskustelu

Teksti : Mika Hannu

xx

Jos haluat sarjamme esitteen, niin lähetä yhteystietosi mikahannu@luukku.com

Wenn Sie möchten mehr information, bitte fragen email: mikahannu@luukku.com

When you want more info, please ask with email mikahannu@luukku.com

På svenska :

Kuplapaja VW –rallyserie 2014

Efter tre säsonger i den luftkylda VW-rallyserien kommer vi att köra fem deltävlingar under år 2014 i en egen VW -”luftkyld” rallyserie. Eftersom vår bil är lite som gjord för vinterrallyn, kommer det att ordnas en tävlinr under snösäsongen och efter publikens påtryckningar tre tävlingar under sommaren.

Inför den första tävlingen i Laukaa har vi hört oss för lite grann bland förarna och vi kan vänta oss att få med 9 bilar till den första tävlingen (den besta var Laukaa 2012 med 12 deltagare). Byten av fordon har förekommit och i endel bilar har man nu fått ut mera effekt ur motorerna vilket innebär att tävlingarna  garanterat blir hårdare under årets gång. Förhoppningsvis kan det i även fortsättningen förbli en avslappnad hobby. 

Alla fem tävlingar körs i samband med normala rallytävlingar och i några tävlingar har vi till och med möjligheten att få starta som första klass. Tävlingarna är så kallade ”blinda rallyn”, vilket innebär att man inte får bekanta sej med körrutten på förhand. I vår klass finns det både Historiska och grupp-F trimmade bilar. För lågtrimmade bilar ges handikappoäng vilket också förklarar varför t ex en Typ 3 VW kan vinna, även hela serien.

För de fem bästa erbjuder Kuplapaja ett betydande presentkort från firman.

Välkommen ut längs skogsvägarna för att följa med våra körningar.

PS. Ifall ni vill ha mera information om serien, skicka E-post till mikahannu@luukku.com eller info@kuplapaja.com

Deltävlingar under 2014

25.1 Peurunka-ralli Laukaa

7.6.2014 Raisio ralli

22-23.8.2014 Jyväskylän Suurajot, Jyväskylä

27.9.2014 Rantaralli Naantali
(Svensk översättning/Ruotsin käännös, Henrik Weiner, Korsholm)