Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kuplapaja rallisarjan kilpailukausi 2013 (sarja päättynyt 31.8.2013) 

 

Orimattila ralli päätti hienon Kuplapaja rallisarja kauden 2013

31.8.2013 ajettiin Orimattilan seudulla pieni rallikilpailu, missä ”pääluokkana” oli meidän Kuplapaja luokkamme. Kärjessä pääsimme taas lähtemään, sää oli todella hieno jopa kesäinen ja kisakin oli tapahtumarikas vaikkakin ajettiin vain 2 erikoiskoetta.

Mukana kisassa oli Vammalan tapaan 6 autoa. Erkki Eerola, Stefan Wiik ja Kimmo Raitanen luottivat Kupliin ja Markku Mäkinen sekä Timo Varis ajoivat 1500 S:llä. Kuudentena oli sarjassa täysin uusi auto eli allekirjoittaneella Mika Hannulla vaihtui jälleen kalusto kun viivalle talutettiin VW 1600 TL. Auto on Kari Lipastin rakentama ja Kuplapaja teki siihen ennen kisaa tekniikkapäivityksen ja niinpä autossa onkin hieman tehokkaampi moottori ja luokitukseksi tuli siis f-ryhmäläinen.

Kilpailu alkoi odotetusti Erkki Eerolan pohjilla. F-ryhmän vireisellä ajavalle Erkille kampoihin pisti Kimmo Raitanen historic Kuplalla jääden 9 sekuntia. Omaan vauhtiinsa ehkä hieman pettynyt Stefan Wiik jäi Eerolasta 24 sekuntia. Mika Hannu tuli uudella TL:llä neljänneksi. Autoa vaivasi moottorin käyntihäiriö heti muutaman kilsan jälkeen, eikä sitä saatu kisan aikana korjattua. Muuten kiireellä valmistunut auto pelasi todella hienosti ja kiinnosti yleisöäkin kiitettävästi. Timo Varis oli viides ja Markku Mäkinen kuudes.

Tämän jälkeen menimme huoltotauolle ja valmistautumaan toiselle pätkälle, mikä oli osittain sama kuin ykkönenkin. TL:n käyntihäiriötä ei saatu korjattua joten kakkosella Hannu körötteli luokan kuudenneksi. Mäkinen oli viides ja Varis neljäs. Kakkosella Kuplamiehet laittoivat pelin jännäksi kun kaikki kolme kuskia osuivat hidastepaaleihin ja kaikille tuli pientä peltityötä. Eerola kuitenkin nopein , Raitanen kakkonen ja Wiik kolmas.

Eerola voitti, Raitanen toinen ja Wiik kolmas. Varis neljäs, Hannu viides ja Mäkinen kuudenneksi joten kaikki autot pääsivät hienosti maaliin.

Kausi on nyt päättynyt ja Juhani Laaksonen on mestari. Tasapisteisiin päätynyt Kimmo Raitanen jäi kakkoseksi (tasapisteissä ekassa kisassa nopeampi voittaa). Porrasperämies Timo Varis hienosti kolmas, Mika Hannu neljäs ja Stefan Wiik sarjassa viides. Menestyminen kannattaa sillä viidelle ensimmäiselle jaetaan Kuplapajan merkittävät lahjakortit !

Kauden päätöstilaisuus 21.9 laivaristeilyllä jonne suurin osa kuskeista osallistuu. Kausi 2014 on jo työn alla joten seuratkaa tiedoitustamme! Kiitos kaikille seuranneille ja erityskiitos aktiivifaneille, jotka uskollisesti seurasivat koko viiden kisan sarjaamme !

xx

Erkki Eerola siegte Orimattila rally 31.8.2013

Lezte rally bei Kuplapaja rallyserie 2013 ist jetzt vorbei. In Orimattila es war 6 Autos auf dem Reihe. Dreimal Käfer, zweimal 1500 S un jetzt auch neues Baby:  VW 1600 TL (Besitzer Mika Hannu). Bei Rally Orimattila war es nur 2 WP:s insgesamt 25 km.

Erkki Eerola siegte beide WP:s. Kimmo Raitanen war zweite und Stefan Wiik dritte (alle Käfers). Timo Varis mit 1500S vierte und mit motorprobleme Mika Hannu ( TL ) fünfte. Der Alte Markku Mäkinen sechste.

Obwohl Juhani Laaksonen nicht bei diesem Rally war, siegte er rallyserie mit 38 punkten. Kimmo Raitanen war zweite mit 38 punkten (Juhani war schneller bei erstem Rally). Timo Varis dritte, Mika Hannu vierte und Stefan Wiik fünfte.

Seison 2014 kommt schnell und wir planen, dass es kommt 3 Rallys auf Winter und 1 Rally auf Sommer.

Teksti Mika Hannu

 

Lopulliset pisteet Kuplapaja rallisarja 2013 / Punkten nach Orimattila-rally (final results):

1.Juhani Laaksonen 38

2.Kimmo Raitanen 38

3.Timo Varis 31

4.Mika Hannu 30

5.Stefan Wiik 29

6.Markku Mäkinen 24

7.Erkki Eerola 22

8.Jussi Kannosto 22

9.Juhani Jyränkö 18

10.Robert Bärlund 14

11.Juha Liukkonen 11

12.Heikki Juutilainen 9

13.Matti Korpela 7

 

Tasapisteissä ekassa kilpailussa nopein voittaa. Siksi Juhani Laaksonen on mestari

Viidestä osakilpailusta 4 parasta pistesaalista laskettiin kuskien loppupisteisiin

 

Lopullinen kartturipörssi kauden 2013 päätteeksi, co-pilot börse:

1.Eugen Damstedt 29

2.Tomi Marttelin 26

3.Aki Sparre 24

4.Niina Raitanen 19

5.Jouko Ketko 18

6.Mikko Kittelä 17

7.Matti Nuora 16

8.Pekka Harkala 16

9.Göran Nyberg 11

10.Tuomo Matsinen 10

11.Kim-Johan Nuikka 10

12.Eliise Ojanen 10

13.Hannu Sällinen 8

14.Markus Oksanen 7

15.Ari Kuisma 7

16.Tapio Soranummi 6

17.Tero Keltti 6

18.Janne Karhunen 5

19.Jani Lehtinen 4

20.Tuula Tyyskä 2

xx

 

 

Sastamala ralli 6.7.2013 starttasi Kuplapaja rallisarjan kesäkauden 

Vaikka elettiin monille ihmisille kiireistä aikaa niin Sastamala ralliin la 6.7.2013 saatiin mukaan kuitenkin mukavat 7 autoa. Tosin edellisviikonloppuna teknisistä ja vähän ulosajollistakin ongelmista kärsinyt Stefan Wiik joutui jäämään pois kalkkiviivoilla moottorin hajottua Kuplasta.

Sastamalassa ajettiin 5 erikoiskoetta joiden yhteispituus vajaat 50 kilometriä. Rallisarjaamme sponsoroimaan saatiin Volkkareita myyvä Huittisten Laatuauto.

Kilpailu alkoi noin kymmenen kilometrin pituisella pätkällä. Oli monien kuskien mielestä kisan hienoin erikoiskoe. Kovinta vauhtia piti ehkä odotetusti Erkki Eerola ja yksi mestariehdokkaista Kimmo Raitanen tuli toiseksi. Kolmas oli Matti Korpela, neljäs Mika Hannu, viides Timo Varis ja kuudes Markku Mäkinen.

Kakkoserikoiskoe toi jo muutoksia tuloksiin. Matti Korpelalta katosi jarrut ja keskeytys oli edessä.  Eerola ajoi jälleen pohjat Raitasen seuratessa toisena. Mika Hannu nyt kolmas.  Mäkinen oli päättänyt ahdistella Varista ja voitti Timon 5:llä sekunnilla.

Kolmonen ajettiin ehkä omituisen pitkän huoltotauon jälkeen ja monilta katosikin tuntuma kisaan. Pätkäajat muuten samat, mutta Varis laittoi pökköä pesään ja nousi jälleen neljänneksi. Mutta tämä oli vasta alkua.

Nelosella myös Hannu jäi Variksen jalkoihin Timon tykittäessä luokan kolmanneksi parhaimman ajan! Eerola ja Raitanen jatkoivat kärjessä ja Mäkinen viidentenä.

Viitonen oli sama kuin ykkönen. Hannun Typ 3 oli suurissa ongelmissa ja turpaan tuli kaikilta pahasti. Kuin ihmeen kaupalla auto saatiin värinöistä ja sammumumista huolimatta maaliin. Alustavissa tutkimuksissa selvisi, että ainakin imusarja oli löysällä.  Eerola ja Raitanen jälleen nopeimpia.

Erkki Eerola siis voitti selvästi mutta historic autolla toiseksi tullut Kimmo Raitanen saalisti samat pisteet kuin Eerolakin. Kolmanneksi ensimmäisen palkintopallisijan auton 7 vuotisessa historiassa Mika Hannu ja neljäs vauhtiaan huimasti kasvattanut Timo Varis. Myös viideksi tullut Markku Mäkinen ajoi vanhaksi herraksi loistavan kisan ja ahdisteli varsinkin Timo Varista hatunnoston arvoisesti.

Jälleen oli koolla Sastamalassa loistava porukka VW-miehiä, kiitos kaikille kiinnostuksesta ja kannustuksesta ! Orimattilassa 31.8 nähdään kauden viimeisessä kilpailussa.

”Kun niillä on siä niin hyvä meininki”

 

Sastamala rally startete sommer periode in Kuplapaja rally serie

Sa 6.7.2013 findet der Valvoline rally in Sastamala statt. In unsere aircool klasse war diesesmal 6 Autos. Drei mal Typ 3:s und dreimal Käfers. Spitzenreiter Juhani Laaksonen war nicht mit, weil er seinen Auto nach Schweden gekauft hatte.

Diese rally war 100% fûr Erkki Eerola. Erkki siegte alle 5 Wp:s. Sehr sichere Kimmo Raitanen wurde zweite und auch gut result für Mika Hannu: er hat mit sein Typ 3 rang drei bekommen.

Zwei nächste war auch Typ 3:s: unglaublich gut gefahrene Timo Varis und fünfte war Markku Mäkinen.

Juhani Laaksonen und Kimmo Raitanen hätte jetzt beide 38 Punkten. Nächste und der letzte rally findet im Stadt Orimattila am 31.8.2013 statt.

Teksti / Text: Mika Hannu

 

Pisteet Sastamalan jälkeen

Juhani Laaksonen 38

Kimmo Raitanen 38

Timo Varis 31

Mika Hannu 30

Stefan Wiik 25

Jussi Kannosto 22

Markku Mäkinen 21

Juhani Jyränkö 18

Erkki Eerola 17

Robert Bärlund 14

Juha Liukkonen 11

Heikki Juutilainen 9

Matti Korpela 7

 

Kartturipörssi Sastamalan jälkeen:

Eugen Damstedt 24

Tomi Marttelin 22

Aki Sparre 22

Niina Raitanen 19

Jouko Ketko 18

Pekka Harkala 16

Matti Nuora 13

Göran Nyberg 11

Mikko Kittelä 11

Tuomo Matsinen  10

Kim-Johan Nuikka 10

Eliise Ojanen 10

Hannu Sällinen 8

Ari Kuisma 7

Tapio Soranummi 6

Markus Oksanen 6

Tero Keltti 6

Janne Karhunen 5

Jani Lehtinen  4

Tuula Tyyskä 2

xx

 

 

Mystinen ( selkävaivainen ) Kuplamies. Laukaa ralli 9.3.2013 

Kuplapaja VW – rallisarjan talvikauden päätösosakilpailu ajettiin lauantaina 9.3.2013 Laukaan maastoissa Hotelli-Kylpylä Peurungan toimiessa kilpailukeskuksena. Sää ennen kisaa vaihteli hurjasti kovasta lumisateesta plussan puolelle, mutta lauantaina kilpailijoita helli uskomattoman kaunis (kuvauksellinen) ja aurinkoinen talvisää tosin melko kovallakin pakkasella.

VW Sarjamme Laukaalla sai uuden osanottajaennätyksen kun viivalle kuljetettiin peräti 12 toinen toistaan upeampaan ilmajäähy-Volkkaria. Kolme porrasperää, yksi Karmanni ja kahdeksan Kuplaa. Mika Hannu ja kartturinsa Aki Sparre  saivat lopulta valmiiksi uuden -75 ikäkauden porrasperän, mikä tosin on nähty sarjassa aikaisemminkin viime vuonna, silloinkin Laukaalla.

Kisassa oli neljä hienoa erikoiskoetta. Kilpailu aloitettiin heti Peurungan kupeesta reilun viiden kilometrin rykäisyllä. Jälleen kerran huomattiin että Robert Bärlund ei ole kiinnostunut muusta kun voitosta. ”Yleisö nostaa-minä en” – mies ajoi hienot pohjat ja Erkki Eerola jäi pari sekuntia ja Juhani Laaksonenkin jo neljä sekuntia. Seuraavina Juhani Jyränkö, Stefan Wiik, Kimmo Raitanen, Jussi Kannosto, Heikki Juutilainen, Matti Korpela ja heidän jälkeen porrasperät järjestyksessä Mika Hannu, Timo Varis ja Markku Mäkinen.

Selvyydeksi mainittakoon, että Erkki Eerola, Juhani Jyränkö ja Heikki Juutilainen ajoivat f-ryhmän vireisillä autoilla, muut historiceilla. F-ryhmässä viritys on vapaampaa, mutta kuten lopussa huomataan, voittoon ajettiin jälleen historicluokitteisella autolla.

Kakkoserikoiskoe oli kisan pisin yli 22 kilometriä ja se tuntui vievän mehut vähän kaikilta. Jotenkin varsinkin loppuosa pätkästä oli vaikeata ajettavaa. Tällä Pätkällä Bärlundilta irtosi pyörä ja renkaan hakutalkoissa+mutteriprojektissa hukkui lähes 9 minuuttia ja kisa häneltä näin ollen piloille. 

Laaksonen nousi omalle paikalleen ykköseksi ja aika yleiskilpailussakin oli jo kolmen sakissa. Eerola jäi tosin vain kolme sekuntia. Kultaisella lumikolalla kisan jälkeen palkittu Wiik ajoi nyt kolmanneksi ja Karmann mies Kannosto neljänneksi. Heikki Juutilainen joutui keskeyttämään tämän pätkän alussa vaihdelaatikko-ongelmien takia. Askissa jäi päälle pakki sekä ykkönen, joten kakkoserikoiskokeen alkua pitemmälle Heko ei tällä kertaa päässyt.

Kakkosen jälkeen mentiin tuttuun paikkaan Villa Luotolaan huoltoon ja Mika Hannun porrasperään tehtiin hieman huoltoa ja vauhti paranikin kahdelle vikalle pätkälle kun kaasuläpät pääsivät aukeamaan täysin auki.  Muilta kuskelita ei raportoitu merkittävistä ongelmista.

Kolmonen oli reilun kympin mittainen pätkä ja Laaksonen selkäivaivaisena huimisteli koko historic puolen pohjat ! Eerola tuli toisena ja vauhtiaan kasvattanut Raitanen nyt jo kolmantena. Pelin jo aikaisemmin menettänyt Bärlund neljäntenä ja Wiik viidentenä. Kannoston moottorista katosi yksi pytty ja hän jäi nyt kuudenneksi lähes samalla ajalla Jyrängön kanssa. Yksi Kupla sentään ajamalla voitettiin porrasperälläkin kun Korpela jäi Hannun taakse. Varis löysi hyvän vauhdin myös ja oli Korpelan takana ja Mäkinen 11.

Nelonen oli kisan toiseksti pisin eli 15km ja marssitahti oli suunnilleen sama eli Laaksonen- Eerola kärjessä ja Kannosto nousi nyt kolmanneksi. Nelonen oli myös varsin hieno pätkä, mikä piti sisällään todella pitkiä ylä ja alamäkiä , varmasti yksi hienoimmista pätkistä talvemme aikana!

Maalissa juhlittiin Juhani Laaksosen voittoa. Kovaa ajoi myös ajotaukoa pitänyt Erkki Eerola, joka jäi lopulta vain vajaa kahdeksan sekuntia Juhanista. Aina varmasti ajava Raitanen nousi lopulta kolmanneksi ja tämän jälkeen ukot järjestyksessä Kannosto, Wiik, Jyränkö, Korpela, Hannu, Varis, Mäkinen ja Bärlund.

Laaksonen karkasi pisteissä jo hieman muilta, mutta kesällä ajetaan vielä kaksi kilpailua ja jos sarjan taso nousee tätä tahtia niin kesäkisoista tulee varmasti jännittäviä.

Kesän starttaa Sastamala ( Vammala ) 6.7.2013

Kiitos kaikille VW miehille mahtavasta talvikaudesta ! On meillä mahtava porukka !

Laukaa rally endete VW-Luftgekuelte winter Periode

Der dritte Kuplapaja rally Jahr 2013 ist jetzt gefahren. Der Tag war Sa 9.3.2013. Diesesmal war es neue record beim Startlinje. Unglaublich 12 Autos! 8 mal Käfer, einmal Karmann und 3-mal Typ 3. Mika Hannu hat seine neuere Typ 3 fertig gemacht; Bj 1970 hat bessere Getriebe, groessere Vergaser usw.

Wir haben in Laukaa 4 WP gefahren. Auf WP 1 war Robert Bärlund der schnellste. Dann Erkki Eerola (Legendary schnell Käfer mann) und der Spitzenreiter Juhani Laaksonen dritte. Dann Jussi Kannosto, Juhani Jyränkö, Stefan Wiik, Kimmo Raitanen, Heikki Juutilainen, Matti Korpela, Mika Hannu, Timo Varis und Markku Mäkinen

Auf WP 2 war Juutilainen in Probleme und musste aussteigen wegen Getriebe. Laaksonen war schnellste, obwohl er hatte schwere Merzen in Ruecken. Dann Eerola und Wiik. Nach WP 2 war es service.

WP 3-4 war vielleicht schöneste WP beim unsere winter Periode. Laaksonen siegt beides und siegte auch das ganzem rally. Eerola war nur 8 secunder hinten Laaksonen. Dann dritte Raitanen. Und nach Raitanen: Kannosto, Wiik, Jyränkö, Korpela, Hannu, Varis, Mäkinen und  Bärlund.

Vielen Dank fuer alle (internationale) fans! Wir planen jetzt das wir fahren in zukunft auch in Schweden oder der Schwede fährt in Finnland unsere Serie. Viellicht auch in Deutschland?

Nächste VW rally : Sastamala ( Vammala ) am 6.7.2013

 

Pistetilanne Laukaan osakilpailun jälkeen / Punkten nach Laukaa

Juhani Laaksonen 38p

Kimmo Raitanen 32p

Timo Varis 25p

Stefan Wiik 25p

Mika Hannu 24p

Jussi Kannosto 22p

Juhani Jyränkö 18p

Markku Mäkinen 16p

Robert Bärlund 14p

Juha Liukkonen 11p

Erkki Eerola 11p

Heikki Juutilainen 9p

Matti Korpela 7p

 

Kartturipörssi / Kartenleser Börse

Eugen Damstedt 24p

Tomi Marttelin 22p

Niina Raitanen 19p

Jouko Ketko 18p

Aki Sparre 17p

Pekka Harkala 16p

Göran Nyberg 11p

Mikko Kittelä 11p

Tuomo Matsinen 10p

Kim-Johan Nuikka 10p

Eliise Ojanen 10p

Matti Nuora 9p

Hannu Sällinen 8p

Tapio Soranummi 6p

Janne Karhunen  5p

Jani Lehtinen 4p

Markus Oksanen 3p

Tuula Tyyskä 2p

xx

 

 

Kaakkoisralli Juhani Laaksosen näytöstä Haminassa 2.2.2013

Kaakkoisralli Juhani Laaksosen näytöstä Haminassa 2.2.2013Kaakkoisralli Juhani Laaksosen näytöstä Haminassa 2.2.20132.2.2013 ajettu Haminan Kaakkois-ralli jatkoi Kuplapaja
rallisarjaa vuodelta 2013. Kyseessä oli kauden toinen osakilpailu. Sää kilpailupaikalla oli pikkupakkasta ja ei aurinkoa, joten mahtavat puitteet hyvälle rallille. Kilpailu oli kokonaispituudeltaan varsin pitkä, yli 200km ja pätkääkin lähes 70km. Erikoisuutena rallissa yli puolet pätkistä ajettiin pimeässä. Ja olipahan mahtavat ja haasteelliset tiet.

 

VW-luokkaan ilmoittautui 11 autoa, mutta ennen kisaa alkoi jo kuulua harmituksen aiheita. Erkki Eerolla oli iskenyt selkävaiva, joten kisa jäi väliin. Myös Juha Liukkosen ja Heikki Juutilaisen kisat jäivät eri syistä väliin, joten starttiviivalla oli lopulta 8 ilmajäähdytteistä Volkkaria.

Kisa aloitettiin reilun kympin mittaisilla pätkillä. Robert Bärlund oli heti päättänyt lyödä kovat ajat taululle. Juhani Laaksonen jäi Robertista 5 sekuntia joten taistelupari oli löytynyt. Kauniisti Kuplaa vievä Stefan Wiik kolmas. F-ryhmäläisellä Kuplalla Juhani Jyränkö neljäs ja pettyneen oloinen Kimmo Raitanen viidentenä. Viimeaikoina epäonninen Matti Korpela kuudentena ja sitten porrasperäiset Mika Hannu 7. ja Timo Varis kahdeksantena.

Kakkosella jatkui huima taistelu, kun Laaksonen latoi kovatpohjat, Bärlundin jäädessä hieman. Kärki muuttui muutenkin kun Wiik ajoi hankeen ja tippui seitsemänneksi. Kolmosella Matti Korpela ajoi hankeen, kärsi jo aiemmin kykimen luistamisesta ja keskeytti lopulta laturivikaan.

Neloserikoiskoe oli varmasti ikimuistoinen koko VW-porukalle, keitä vielä mukana oli. Pisin pätkä yli 30km oli varsin haastava, mutta vauhdikas. Robert Bärlund tuli ”sairasta” vauhtia takaa, ohitti muutaman edellä lähteneen, ajoi liian kovaa rytkyyn ja ratti löi käsille – siitä hankeen. Samalla muutama auto meni uudestaan ohi. Oli silti pätkän VW-luokan kolmanneksi nopein! Kimmo Raitasella oli sytkän kanssa ongelmia ja jäi myös kärjestä.

Ongelmat aiheuttivatkin sen, että nelosen maaliin tuli 4 volsua samaan hengenvetoon eli Wiik, Raitanen, Hannu ja Bärlund. Kukaan ei varmaan enää tiennyt kuka oli ohittanut ja kenet. Juhani Laaksonen latoi järkyttävät pohjat ja käytännössä varmisti jo voittonsa.

Tauon jälkeen ajettiin vielä lähes 15 km EK 5 lumisateessa ja kärki ajoi tämän melko ongelmitta. Allekirjoittaneen Mika Hannun moottorista katosi yksi sylinteri, mutta maaliin köröteltiin kisan kuudentena ja hieman samoissa ongelmissa Timo Varis seitsemäntenä.

Voiton vei siis Juhani Laaksonen ja Robert Bärlund ajoi pienistä lumitöistä huolimatta toiseksi ja melko ongelmattoman kisan rallaillut Juhani Jyränkö kolmanneksi. Omaan vauhtiinsa silminnähden pettynyt Kimmo Raitanen neljänneksi ja Stefan Wiik nousi lopulta vielä viidenneksi.

Juhani Laaksonen johtaa nyt sarjaa ja Kimmo Raitanen toisena. Kolmen joukkoon mahtuu myös porrasperä eli Mika Hannu kolmantena. Seuraavaksi tähdätään Laukaan kisaan 9.3.2013. Kisasta on varmasti tulossa huima, sillä ennakkotietojen mukaan Peurunkaan saattaa tulla ennätysmäärä ilmajäähyjä.

 

Juhani Laaksonen souverän in Hamina rally 2.2.2013

Kuplapajas zweite rally in Jahr 2013 war in Hamina. Die Route war diesesmal sehr lang, ueber 200km. Wertungspruefung kilmometer knappt 70 kilometer.

8 Autos waren beim Startlinje. Käfers: Juhani Laaksonen, Kimmo Raitanen, Stefan Wiik, Juhani Jyränkö, Robert Bärlund und Matti Korpela. Noch auch zwei Typ3:s Mika Hannu und Timo Varis.

Der Kamf zwichen Bärlund un Laaksonen war sehr hart. Bei WP 4 fahrte Bärlund ein biscchen aus und verlierte der Siegkampf. Laaksonen war unheichlich schnell.  Der Multitalent siegte ueber 2minunten zu zweite Robert Bärlund. Der dritte war Juhani Jyränkö und vierte Kimmo Raitanen. Fuenfte nach schneearbeit Stefan Wiik und sechste Mika Hannu nach motorprobleme bei Typ3. Andere Typ 3 Timo Varis war siebte auch mit Motorprobleme.

Nächste rally Peurunka rally nähe Juha Kankkunen’s heimort Laukaa Samstag 9.3.2013

Pistetilanne Kaakkois-Rallin jälkeen, punkten nach Hamina rally:

Juhani Laaksonen 25p

Kimmo Raitanen 21p

Mika Hannu 18p

Timo Varis 17p

Stefan Wiik 16p

Juha Liukkonen 11p

Jussi Kannosto 11p

Robert Bärlund 11p

Juhani Jyränkö 10p

Markku Mäkinen 9p

Heikki Juutilainen 9p

Erkki Eerola 0p

Matti Korpela 0p

 

Kartturipörssi Kaakkois-rallin jälkeen:

Niina Raitanen 19p

Tomi Marttelin 14p

Eugen Damstedt 12p

Aki Sparre  12p

Göran Nyberg 11p

Tuomo Matsinen 10p

Kim-Johan Nuikka 10p

Jouko Ketko 9p

Pekka Harkala 9p

Hannu Sällinen 8p

Janne Karhunen 5p

Matti Nuora 5p

Jani Lehtinen 4p

Mikko Kittelä 0p

Tapio Soranummi 0p

xx

 

 

Kuplapaja VW rallisarja starttasi Mäntsälässä kolmanteen kauteensa

19.1.2013 ajettiin Mäntsälän hienoilla teillä F-Cupin ensimmäinen osakilpailu. Kisassa oli huimat yli 230 osanottajaa. Kova pakkanen ennen kilpailua takasi erittäin kovapintaiset tiet, eikä huonoja kohtia reitillä ollut kuin korkeintaan yksi muutaman kilometrin osuus.


F-Cupin takana starttasi myös VW-ilmajäähdytteisten luokka. Kilpailijanumeromme olivat huimat eli yli 200:lla alkavat, mutta se ei menoa haitannut. Luokkaamme ilmoittautui lopulta 12 kilpailijaparia, mikä on kyseisen sarjan kolmivuotisen historian suurin määrä.


Aamulla oli varsin kipakka pakkanen luokkaa yli -30 astetta. Ensimmäiseksi ongelmissa oli jo Iittalan kohdalla Markku Mäkinen, kun Typ3:a heräteltiin trailerilta ja öljynlauhduttaja räjähti käsiin. Siitä sitten nopeasti Mäntsälään Jyrängön pajaan tekemään ohitusleikkaus, mikä onnistui. Mäkinen pääsi maaliin ja ajoi kelpo vauhtia hieman korkeista öljylämmöistä huolimatta.


Ennen ykkösen starttia keskeytti ennakkosuosikkeihin lukeutunut Erkki Eerola. Kone sanoi poks. Toivottavasti Erkki nähdään kuitenkin jo Haminan kilpailussa parin viikon kuluttua, sillä miehen ajolinjoja kaipaa moni. Ykköserikoiskoe oli reilu kympin mittainen haastava tie. Jyränkö ajoi pihalle ja oikea kylki autosta vaurioitui. Pian alkoivat myös moottorin käyntihäiriöt ja lopulta Jussin leikki jäi kesken kolmospätkälle. Monster Kuplaksi ristitty auto siis yleisön harmiksi sivussa.


Uskomattoman hienoa kyytiä kärjessä painoi Juhani Laaksonen. Robert Bärlund sai laitettua kampoihin, mutta Robertille tuli teknistä vikaa ja todennäköisesti vaihteensiirto petti ja homma jäi kesken. Kimmo Raitanen nousi näin toiseksi ja Juha Liukkonen jo kolmanneksi. Hyvin tuli myös Karmanin hankkinut Jussi Kannosto, hän oli neljäntenä. Jussi Kannosto on sarjan uusia miehiä, kokemusta tosin ralleista vuosikymmenien takaa. F-ryhmän Kuplalla kisaillut Heikki Juutilainen kaasutteli viidentenä.


Porrasperävolsut tulivat myös kohtuu kyytiä. Allekirjoittaneella on tallissa tehokkaampikin auto jo odottamassa, mutta sen sähköongelmien takia lähdettiinkin vanhalla sinisellä sotaratsulla. Liekö vanha typy ottanut nokkiinsa keltanokka auton ilmestymisestä pihapiiriin, sillä Mäntsälän kisassa auto toimi pientä sähköongelmaa lukuun ottamatta paremmin kuin koskaan.


Stefan Wiik ajoi kolmosella vasemman mutkan leväksi ja hänellä tuhraantui nostotalkoissa sen verran pitkään että kärkitaistelu sai jäädä. Stefan nousi vika pätkällä lopulta vielä allekirjoittaneen ohi kuudenneksi kun sähkövian etsimiseen typystä tuhraantui sen verran aikaa, että M.Hannu oli näin ollen Wiikin takana luokan seitsemäs.
Myös porrasperäiset Timo Varis ja Markku Mäkinen ajoivat hyvää kisaa ja vanhaherra Mäkinen nappasi lopulta kahdeksannen tilan ja Timo Varis jätettiin yhdeksänneksi. Heikompitehoisille kuitenkin kelpo kisa ja se näkyy hyvänä sijoituksena pistetilanteessa.


Voiton vei upealla ajolla Juhani Laaksonen ja toiseksi tuli myös hienosti ajanut Kimmo Raitanen ja vaikka este kasvoikin keskellä tietä - Juha Liukkonen huimisteli kolmanneksi. Jo parin viikon päästä ajetaan siis Haminassa 11 auton voimin.


Kiitos kaikille mukana olleille, varsinkin Tampereen Rally-(escort) service sakille, jotka tekivät saksalaistoimittajien suomalaisesta VW rallikokemuksesta varmasti ikimuistettavan. Perästä varmaankin kuuluu ainakin lehtijuttujen muodossa.


Kuplapaja rallyserie erste Rally in Mäntsälä 19.1.2013


Das erste" Käfer-carage" rally Jahr 2013 ist vorbei. In disem Ralle es war 12 luftgekuelte VW:s. In Mäntsälä es war wirklich kalt, weil am morgen es war ueber -30 grad! Aber alles ging sehr gut und im Ziel es war 9 Autos. Männer mit Käfers Eerola, Jyränkö und Bärlund musste aussteigen wegen technische problem.


Schnelste war multitalent Juhani Laaksonen. Zweite war 2-mal Meister Kimmo Raitanen und der dritte Juha Liukkonen. Vierte mit Karmann Jussi Kannosto und fuenfte Heikki Juutilainen. Sechste war 8 minunten schnee geschaufelt Stefan Wiik und dann 3 mal Typ 3 fahrer Mika Hannu, Markku Mäkinen und Timo Varis
Viele Gruesse fuer die deutsche fans !


Text: Mika Hannu

Pistetilanne ensimmäisen osakilpailun jälkeen, Punkten nach Mäntsälä rally :
Juhani Laaksonen 13p
Kimmo Raitanen 12p
Juha Liukkonen 11p
Jussi Kannosto 11p
Mika Hannu 9p
Markku Mäkinen 9p
Heikki Juutilainen 9p
Stefan Wiik 8p
Timo Varis 8p
Erkki Eerola 0p
Robert Bärlund 0p
Juhani Jyränkö 0p


Kartturipörssi ekan kilpailun jälkeen (ei tasauspisteitä)

1.Eugen Damstedt 12p
2.Niina Raitanen 11p
3.Tuomo Matsinen 10p
4.Jouko Ketko 9p
5.Hannu Sällinen 8p
6.Tomi Marttelin 7p
7.Aki Sparre 6p
8.Janne Karhunen 5p
9.Jani Lehtinen 4p

xx

Kuplapaja VW - rallyserie 2013

Efter två säsonger i den luftkylda VW-rallyserien kommer vi att köra fem deltävlingar under år 2013 i en egen VW -"luftkyld" rallyserie. Eftersom vår bil är lite som gjord för vinterrallyn, kommer det att ordnas tre tävlingar under snösäsongen och efter publikens påtryckningar två tävlingar under sommaren.


Inför den första tävlingen i Mäntsälä har vi hört oss för lite grann bland förarna och vi kan vänta oss att få med över tio bilar till den första tävlingen, vilket är ett nytt rekord för den här serien. Byten av fordon har förekommit och i endel bilar har man nu fått ut mera effekt ur motorerna vilket innebär att tävlingarna garanterat blir hårdare under årets gång. Förhoppningsvis kan det i även fortsättningen förbli en avslappnad hobby.


Alla fem tävlingar körs i samband med normala rallytävlingar och i några tävlingar har vi till och med möjligheten att få starta som första klass. Tävlingarna är så kallade "blinda rallyn", vilket innebär att man inte får bekanta sej med körrutten på förhand. I vår klass finns det både Historiska och grupp-F trimmade bilar. För lågtrimmade bilar ges handikappoäng vilket också förklarar varför t ex en Typ 3 VW kan vinna, även hela serien.


För de fem bästa erbjuder Kuplapaja ett betydande presentkort från firman.
Välkommen ut längs skogsvägarna för att följa med våra körningar.


PS. Ifall ni vill ha mera information om serien, skicka E-post till mikahannu@luukku.com eller info@kuplapaja.com


Deltävlingar under 2013
19.1 Ramirent Mäntsälä-rally
2.2 Kaakkois-rally Fredrikshamn
9.3 Peurunka-rally Laukaa
6.7 Sastamala-rally
31.8 Orimattila-rally

(Svensk översättning/Ruotsin käännös, Henrik Weiner, Korsholm)

xx

 

Kuplapaja VW - Luftgekühlte Rally Serie in Finnland 2013


Zwei Jahren haben wir viele VW-rennen gehabt und es geht wieder los : Kuplapaja Rally Serie 2013 ! 3 Rennen finden Sie im Winter und 2 im Sommer.


Bei uns in Finnland ist es normal, dass wir "schwarz" fahren. Das bedeutet, dass wir ohne Noten fahren. Das ist eine sehr spannende Angelegenheit, weil Sie nie wissen, was nach der nächsten Kurve auf Sie zukommt. Normalweise gibt es vier bis sieben Wertungsprüfungen und insgesamt ca. 40-80km Vollgasanteil in einem Rennen. Im Winter werden diese auf Eis und im Sommer auf Schotter gefahren.


Jahr 2013 warten wir uber 10 VW - Luftgekühlte's ins Rennen. Das ist sehr viel in Finnland. Es gibt verschiedene Autos in der Serie. Die Leistung reicht von 70 PS bis zu maximal 150 PS. Sie können also auch mit 70PS und Typ 3 in dieser Serie siegen! Sie fragen sich nun, wie das möglich ist?

Dies wird durch die unterschiedliche Punkteverteilung möglich. Das bedeutet, dass Sie, wenn Sie das Ziel mit einem Typ 3 erreichen, mehr Punkte erhalten als mit einem 150PS starken Käfer.


Firma Kuplapaja bietet fuer 5 beste fahrer gute Preise an, es lohnt sich, erfolgreich zu sein.
Wenn Sie fragen haben, Sie können email schreiben mikahannu@luukku.com oder info@kuplapaja.com. Wenn Sie möhten als zuschauern bei uns sein, bitte fragen.


Viel Spaß mit Luftgekühlte VW's !


Jahr 2013 Kuplapaja Rennen (ralli heisst rally)
19.1 Ramirent Mäntsälä-ralli
2.2 Kaakkois-ralli Hamina
9.3 Peurunka-ralli Laukaa
6.7 Sastamala-ralli
31.8 Orimattila-ralli

xx

VW -Aircooled rallyserie in Finland 2013


Year 2013 is more special for VW - fans. Our series consists of over 10 VW air-cooled rallycars: Karman, moreTyp 3:s and much more Beetles.