Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

VW Aircooled Rally Series kausi 2024

Alustava kilpailukalenteri:

20.1.2024 Historic Ralli Mikkeli Mikkeli/HRT

24.2.2024 Vilppulan Talviralli Vilppula/HRT

18.5.2024 Kouvola Historic Ralli Kouvola/HRT

23.8.2024 Lahti Historic Rally + kansallinen ralli Lahti/EM/HRT

24.8.2024 Lahti Historic Rally + kansallinen ralli Lahti/EM/HRT

Lahti ajetaan yhtenä kilpailuna, vain yhdet pisteet

21.9.2024 Kyläseppäralli XI Petäjävesi/HRT

Varalla mikäli joku edellä mainituista kisoista perutaan:

19.10.2024 Jari-Pekka-ralli Hartola/HRT

XX

 

Kouvolan O.K Auto ralli starttasi kuuman kesäkauden Vw Aircooled Rallisarjassa! 

Korkeista lämpötiloista huolimatta tai siitä johtuen kisaan osallistui mukavat 9 autokuntaa. Tällä kertaa mukana myös kokonaan uusi kasvo ja auto. Ari Ollakka ja VW 1500 S. Parivaljakko saapui paikalle aina Rovaniemeltä asti joten etelän vetelät hei : Rovaniemi – Kouvola 2x 750km, onko pitkä matka ?

Kisa alkoi hienosti uudella kärkinimellä eli Antti Laurilan pohjilla. Eerolan Erkkikin joutui nörtymään ja jäi reilut 4 sekuntia. Kolmanneksi Esa Niittymäki, neljäs melkoisista pahoinvoinneista kärsineet Miika Leino-Catarina Siven, viides Stefan Wiik, kuudes Jukka Laine, seitsemäs Juhani Jyränkö, kahdeksas jo tällä pätkällä moottoriongelmista kärsinyt Joona Ikävalko ja yhdeksäs jo mainittu Ollakka.

Kakkosella saman meno jatkui kun Laurila vaan nosti vauhtia ja nyt jo kympin pohjat! Muuten sijoitukset melko samat paitsi Wiik kiilasi neljänneksi. Tämän jälkeen vielä kolmonen samaan putkeen ilman huoltoa ja myös siellä Laurila nopein. Auto tosin alkoi savuttamaan pätkä pätkältä ja huollossa pari huomasi että 5 litraa moottoriöljyä oli kadonnut taivaan tuuliin. Myös Eerolalla oli suuria ongelmia kun tulppa lähti kierteineen irti. Eki oli vaihtanut tulpat ennen kisaa ja totesi että eipä olisi kannattanut vaihtaa. Sarjakärjelle harmittava keskeytys.

Myös Ikävalkon auto kävi kolmella kun työntötanko oli katkennut. Mutta kaveria ei jätetä ja huoltomiehet Seppä ja J.Laaksonen takoivat auton kuntoon Eerolan luovuttamilla osilla. Joona kiitti ja palkitsi työmyyrät kahdella hienolla ajalla kahdelle viimeiselle pätkälle. Kolmoselta vielä huomioitavaa Wiikin nousujohteinen vauhti, nyt jo kolmanneksi.

Ja vaikka Laurilan auto savuttikin reilusti, tuli myös neloselle pohjat. Ikävalko tosin jäi vain 0,7 sekuntia joten nuoriso alkaa koputteleenMuuten sijoitkset pysyivät ennallaan.

Ja niinhän siinä kävi että Laurilan moottori hajosi lopullisesti vitosella ja homma jäi kesken. Olipa harmillinen homma, kyyti oli kohdallaan silloinkin kun Eerolan auto 

vielä toimi. Ikävalko ajoi hienot pohjat ja Niittymäki jäi 4,3 sekuntia. Seuraavat Wiik, Leino, Laine, Jyränkö ja Ollakka.

Siis vielä ei ollut nuorison aika vaan vanhat ketut korjasivat pöydän. Voittoon Niittymäki – Markku Laakso, toiseksi Stefan Wiik – Marko Oksanen, kolmas Wiikin vanavedessä taistellut Miika Leino – Catarina Sivén, heidät erotti vain n.7 sekuntia. Joona Ikävalko – Jere Salo neljäs. Viidensiksi Jukka Laine – Harri Savolainen, kuudes Juhani Jyränkö – Antti Lampila, seitsemäs Ari Ollakka – Pasi Ollakka joille heti ensimmäisessä kisassa hienosti Typ 3 luokan voittopokaalit!

Ja nyt sarjamme hienous. Huom, kaikkia kisoja ei tarvi voittaa vaan tasaisiesti pisteitä kannattaa myös sarjaa ajaa. Sarjamme kärkeen nousi muistaakseni ensimmästä kertaa historian aikana Kuplapajan Jussi Jyränkö. Niittymäki toisena ja Eerola tiputtettin keskeytyksen jälkeen kolmanneksi.

Sarja jatkuu Lahdessa elokuussa.

Kisan säväyttäjä palkinto: Antti Laurila

Power Stage: Joona Ikävalko

Teksti: Mika Hannu

XX 

 

Vilppulan rallisarjan huikea selvitymiskisa talven päätteeksi

Sääolot meinasivat ja suurimmaksi osaksi tekivätkin talven toisesta osakilpailusta varsin haastavan mutta samalla hienon racing tapahtuman. Ennen kisaa talvea oli jatkunut pitkään mutta viimeinen viikko oli lämmintä ja vettäkin satoi runsaasti.

Kisa kuitenkin alkoi hienoilla puitteilla kun Hiski oli järjestänyt Kone-Lahtiselle mukavat ja miellyttävät puitteet autoille ja ihmisille, kiitos siitä! Mukava laittaa piikkirenkaita alle lämpimässä.

Mukana viiivaalla oli lopulta 9 autoa, joka sekin on hyvä määrä. Kisa alkoi viime kilpailussa ulkoilleen Miika Leinon pohjilla. Erkki Eerola toiseksi. Kolmanneksi Esa Niittymäki, neljäs paluun sarjaamme tehnyt ja niinsanotun ”kohtauksen” saanut Jani Lehtinen laina TL:llä. Viides Juhani Jyränkö, kuudes Joona Ikävalko, seitsemäs Lassi Määttä, kahdeksas Jussi Naarajärvi ja yhdekssänneksi jätettiin mustalla kilpailemattomalla TL:llä ajanut Mika Hannu

Ek kaksi ja Niittymäen hyökkäys. Esalle kovat yli 10 sekunnin pohjat, Leino toiseksi ja Eki kolmanneksi. Heräsi siis jo kysymys että onko Eki lyöty? Seuraavat sijat Määttä, Ikävalko, Jyränkö, Lehtinen, Naarajärvi ja Hannu

Mutta pienen tauon jälkeen vaan huomattiin että eipä ollut Eki lyöty. Mestari laittoi kaasun pohjaan ja ajoi 13,9 sekunnin pohjat. Niittymäki ajoi hankeen ja lumitöiden jälkeen päättivät keskeyttää. Leino täten toiseksi ja myös Jyrängölle hyvä aika, nyt kolmanneksi. Samoin Ikävalko alkoi onnistumaan viikkojen kovista vastoinkäymisistä sisuuntuneena nyt neljänneksi. Määttä viides ja Lehtinen kuudes. Myös Hannun TL alkoi pikkuhiljaa sopiin käteen ja he olivat seitsemänsiä. Toinen yksikurkkukaasari porukka 2X Naarajärvi kuitenkin vaani takana ja tässä tilanteessa heidän ero oli vain 1,8 sek.

Ek neljä ja Eki vaan lisäsi kyytiään ja ajoi jo lähes 20 sekunnin pohjat vaikka perä viistikin maata. Ikävalko ja kartturi pääsivät myös lähelle hurmiota ajamalla toiseksi. Hyvä kisa oli myös seuraavien eli Jyränkö, Määttä ja Lehtinen välillä. Erot kokonaistilanteessa aika pieniä. Leinolla tuli pieni notkahdus kuudenneksi, mutta kakkossija kuitenkin säilyi turvallisesti. Naarajärvet kiristivät ja ajoiva eron Hannuun nyt viiteen sekuntiin.

Paljon oli tarinaa vitos pätkän haasteista, mutta röykyistä ja urista huolimatta, olihan se hieno pätkä ja kaikille kuitenkin sama. Pätkän järjestelijöissä vilahtelivat sellaisia nimiä kuin Matti Korpela ja Jukka Laine joten ammattimiesten päkä oli siis tiedossa. Eki omien sanojen mukaan varmisteli 12,5 pohjat. Ikävalkolta myös hieno suoritus ja pätkän toinen. Leino palasi tasolleen ja kolmas. Seuraavksi kolmostyypit Lehtinen ja Hannu. Jyränkö jätettiin nyt kuudenneksi ja Naarajärvet seitsemänsiksi, tosin heillä tulivat loppupätkän roudat rajusti silmille ja kaikenmaailman rahinaa alkoi kuulumaan. Määtätkin pääsivät maaliin mutta kahdeksansina lumitöiden jälkeen kun auton etupyörä haukkasi hankeen.

Kohti maalia ja Eerola/ Mikko Kittelä voittajina. Toiseksi Leino/ Catarina Siven. Kolmas Ikävalko/ Jere Salo. Neljäs Jyränkö/ Antti Lampila. Viides Lehtinen / Jari Sissala. Kuudes Typ 3 luokan voittoon Hannu / Janne Paavola, seitsemäs Naarajärvi / Ari Naarajärvi ja kahdeksanneksi tipahtivat viimeisen pätkän ulosajon jälkeen Määttä / Jussi Määttä.

Talvikausi nyt paketissa ja kohti Kouvolan kisaa 18.5. Erkki Eerola johtaa sarjaa. Kiitos kaikille seuraajille ja kannustajille !

Power Stage voitto: Erkki Eerola

Kisan säväyttäjä palkinto: Joona Ikävalko

Teksti: Aircooled Rally serie tiedotus (voi käyttää IHAN vapaasti ja muokkailla miten haluaa)

In car Jani Lehtinen VW 1600 TL

In car Jani Lehtinen VW 1600 TL

Jentin videokooste Mikkeli / Vilppula

XX

 

VW Aircooled Rally Series kausi 2024 aloitettiin Mikkelistä

Etelän vetelätkin pääsivät ajamaan tällä kertaa hieman pidemmän siirtymän kohti Mikkelin hienoja teitä. Ensimmäiseen osakilpailuun ilmoittautui hyvät 7 autokuntaa ja kaikki pääsivät myös matkaan.

Ekaa pätkää odotettiin suurella mielenkiinnolla kun Erkki Eerola teki paluun parin vuoden tauon jälkeen. Kupla oli kunnostettu ajan kanssa ja hienohan siitä tuli. Kisa kuitenkin starttasi Esa Niittymäen pohjilla. Eerola jäi vajaat 4 sekuntia. Juhani Jyränkö ajoi myös hyvin ja tuli kolmanneksi. Yllätys oli myös neljänneksi ajaneen Kai Waldenin aika, sillä olihan kyseessa ylipäätään vasta toinen ralli. Kaitsu mukana pitkänokka TL:llä. Viidenneksi tuli Joona Ikävalko joka hyppäsi Haapalaisen kyydistä kuskin paikalle kun Haapis keskittyy Rivieralla lomailuun. Joonalla oli vaihdekepin kanssa ongelmia mutta viidenneksi kuitenkin.

Kuudenneksi ajoi Lassi Määttä ja hänelläkin oli ongelma mikä liittyi cabiinin lämpeämiseen ja taisi joku mutka mennä pitkäksikin. Toinen valkoinen Kupla meni vielä vähän enemmän leveäksi kun Miika Leinon auto haukkasi lumipenkkaan ja päätyi lopulta kyljelleen ek:n varteen. Homma kesken, mutta autoon tuli yllättävän pienet vauriot. Catarina Siven toimi kartanlukijana.

EK 2 ajettiin samaan syssyyn. Niittymäelle selvät pohjat. Tosin Eerola kärsi hieman kanssakilpailijan pölystä, mutta sehän kuuluun motorsporttiin. Kolmanneksi Jyränkö. Määttä taisteli huuruisella autolla kartturinsa Irina Määtän kanssa neljänneksi. Kai Walden viides ja nyt sitten Ikävalkon vaihdekepin siirtäjähäkkyrä petti lopullisesti ja vaihteita vain pari käytössä. Ensikertalaiset jättivät homman kesken tauolle ja näin harmillisesti heille keskeytys. Kartturina toimi Jere Salo myös ensikertalaisena.

Tämän jälkeen tultiin tauolle ja huoltoon. Sitten kohti kolmosta ja odoteltiin tuleeko Ekin hyökkäys. Ja tulikin niin. Selvät 11 sekunnin pohjat. Tämän jälkeen Niittymäki, Jyränkö ja Walden eli neljä autoa siis enään mukana.

Sitten EK 4 ja Eerola katkaisi kaikilta selkärangan ajamalla lähes 30 sekunnin pohjat. Reitiltä kuului jo juttua että ei ole Eerolan auto kun valot häikäisee? Niittymäki päätti luovuttaa kärkisijasta ajamisen viisaasti ja tuli siis toiseksi. Seuraaviksi Jyränkö ja Walden pienillä eroilla.

Kohti viimeistä vitosta ja kun Ekille antaa hieman siimaa niin tukka lähtee. Kuningas teki paluun ja ajoi huikeat 48 sekunnin pohjat. Niittymäki varmisteli toista sijaansa ja Walden väläytti ajamalla kolmanneksi. Jyränkö siis neljäs.

Maalissa voittajina Eerola-Mikko Kittelä, toisiksi Niittymäki- Markus Räty, kolmansiksi Jyränkö-Antti Lampila ja neljänsiksi Walden-alustaspesialisti Keski Suomesta eli Lassi Laine.

Kausi jatkuu kuukauden päästä Vilppulassa ja pieni olematon vaara on että autoja voisi olla enemmänkin kuin Mikkelissä.

Power Stagen voitto: Erkki Eerola

Kisan säväyttäjä palkinot: Kai Walden

Teksti: VW Aircooled Rally Series tiedotus (voi käyttää vapaasti)

XX