Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

VW Aircooled Rally Series kausi 2023

xx

VW Aircooled Rally Series -kilpailukalenteri 2023 (sarja on päättynyt)

21.1.2023 Revontuliralli Hankasalmi (Testikilpailu)

11.2.2023 Hämeenlinna-ralli Hämeenlinna

25.2.2023 VI Kuhmoisten Sora-ralli Kuhmoinen

13.5.2023 KaakkoisRalli Harju (Kotka)

11.-12.8.2023 Lahti Historic Ralli Lahti (2-kilpailua)

23.9.2023 Kaloppi Ralli Loppi (Karkkila)

14.10.2023 Kerava Ralli Kerava

XX

Hakevuori ralli Askolassa tarjosi hienon päätöskisan Volkkaristeille

Sarjamme 2023 päätöskisaan ilmoittautui 10 autoa, mutta Aaltosen Karin moottori ei ehtinyt valmistua joten yhdeksällä lähdettiin liikkeelle. Muutenkin päivä oli jännitystä täynnä sillä mukana oli jopa kaksi sarjamme ja samalla rallin ensikertalaista ajohommissa, jotka selviyityivät kisasta hämmystyttävän hyvin.

Kisan alku mentiin kuitenkin Kari Haapalaisen komennossa. Mestaruutta jahdannut Esa Niittymäki toinen, hienon paluun kärkikahinoihin tehnyt Juhani Laaksonen kolmas, myös mestaruudesta taistellut Miika Leino neljäs, hyvän kesäkauden ajanut Stefan Wiik viides, Antti Laurila kuudes, uusi sarjan osallistuja Lassi Määttä seitsemäs, Mika Hannu kahdeksas ja ensimmäistä kisaa ajanut Tomi Marttelin porrasperä 1500S autolla yhdeksäs.

Kakkosella järjestys oli kokolailla sama, paitsi Hannu M kiilasi Määtän ohitse seitsemänneksi. Kelihän meillä oli tänään sateinen vaikkakin itse erikoiskokeilla ei vettä tullut taivaalta käytännössä lainkaan. Reitti oli saatu hienoksi, vaikka viikolla oli satanut paljon ja vikaa pätkää jouduttiin lyhentämään tämän takia.

Kolmosella alkoi tapahtumaan. Haapalainen ajoi rajusti ulos ja keskeytys edessä. Laaksonen nousi sensaatiomaisesti kärkeen ja Leinokin kiilasi kakkoseksi ohi Niittymäen, joten aika auki oli vielä mestaruustaisto. Toinen sensaatio oli Määtän ajo neljänneksi. Hannunkin vauhti alkoi piristymään ja viidenneksi. Laurilalla oli vaihteisto ongelmia ja he tulivat kuudensiksi. Myös Wiikillä oli yksi pytty pois pelistä ja kone muutenkin piti pahaa ääntä. Stefan nyt seitsemäs. Kahdeksas Marttelin joka oppi nopeasti porrasperän metkut ja ajoi niin hyvin kun nyt 90 heppaisella vakiolaatikolla ensikertalainen voi ajaa! Tauolla saimme siis seurata tuloksia Laaksosen vetäessä letkaa..

EK 4 oli pitkä pätkä, lähes 20km. Niittymäki oli päättänyt ajaa mestaruudesta ja veti huimat pohjat siirtyen kärkeen. Laaksonen toisena ja Leino kolmantena. Muut jäivät kolmikosta selvemmin. Laurilat kävivät pellolla, etupään ripustus vääntyi ja aikaa kului reilusti yli minuutti. Olis kyllä voinut kaatuakkin joten tuuriakin oli matkassa.

Ennen vikaa pätkää alkoi tapahtua. Hienon kisan ajanut Laaksonen suljettiin kilpailusta väärällä reitillä ajosta. Harmillinen homma, olis ollut hienoa nähdän uudestisyntynyt Juhani palkintokorkkeella.

Muutenkin oli tapahtumaa, millä ei meille tuloksien puolesta ollut paljoa merkitystä. Kaikki mukana olleet saivat AT minuutteja joko kolme tai neljä. Mutta tosiaan itse lopputulokset pysyivät samana tästä huolimatta. 5.Pätkän nopeimmat : Niittymäki, Leino, Hannu M, Määttä, Laurila, Wiik ja Marttelin.

Kisan voittoon siis mestarillisesti ajaneet Esa Niittymäki – Markus Räty, Miika Leino – Catarina Siven jäivät vain 8,6 sekuntia, kolmansiksi ensikertalaiset Lassi Määttä – Jussi Määttä, neljänsiä Mika Hannu – Janne Paavola, viidensiksi taistelivat rikkinäisellä autolla Stefan Wiik – Markus Oksanen, taistelua vaati myös kuudensiksi ajaneet Antti ja Vesa Laurila. VW Historic 69 luokan voittoon ja kisan seitsemänsiksi Tomi Marttelin – Otso Tavaila.

Kausi on päättynyt ja Esa Niittymäki palasi mestariksi, toiseksi kovan vastuksen antanut Miika Leino ja kolmas Stefan Wiik. Mika Hannu pudotettiin neljänneksi ja Kari Haapalainen kolmen kisan maalinpääsyprosentilla viidensiä. Saldo 11-11-0-11-0-0-0 kertovat pari Haapalainen – Joona Ikävalko kaiken.

Kisan säväyttäjä palkinto jaetaan tällä kertaa kolmelle parille. Perustelut: Juhani Laaksonen palasi top 3 ajoihin takaisin, Lassi Määttä ajoi todella hienon kisan kun kyseessä oli vielä ensimmäinen ralli. Ja se kuka ei huomaa kuinka hienon kisan ajoi Tomi Marttelin, ei ole varmaan koskaan ajanut 1100 kiloisella alle sataheppaisella ilmajäähdytteisellä autolla jota oli testattu 200 metriä, rallia.

Kiitos kaikille hienosta kaudesta! Oli hieno sarja ja jatketaan ensi vuonna.

Teksti: Aircooled rally serie tiedotus (voi käyttää vapaasti)

Power stage voitto: Esa Niittymäki (jakamatta)

Kisan säväyttäjä palkinnot: Juhani Laaksonen, Lassi Määttä ja Tomi Marttelin (jakamatta)

Jentin kisakooste kauden päätöskilpailusta

XX

Kaloppi ralli syyskuun lopulla toi uuden ykkösnimen sarjan historiaan

Lopen – Karkkilan kisaan ilmoittautui seitsemän autoa. Aika monessa kisassa tänä vuonna ollut tuo määrä – torjuntavoitto. Kisa ajettiin hienoilla teillä ja keli oli tällä kertaa syksyn sateinen oikeiastaan koko päivän. Eli hieno kisalauantai!

Kisa alkoi Haapalaisen pohjilla, Leino ajoi toiseksi jääden 6 sekuntia. Kolmanneksi Niittymäki 12 perässä, neljäs Laurila, viides Laine Risto, kuudes viime kisan voittaja Wiik ja Hannu M jätettiin seitsemänneksi.

Seuraava pätkä olikin vain noin 4 kilometriä pitkä, mutta kyllä sielläkin eroja vaan syntyi. Järjestys Haapalainen, Niittymäki, Leino, Laine, Laurila, Wiik ja Hannu. Seuraavalla eli kolmosella ennen huoltotaukoa tapahtui senverran että Ripa Laine joutui keskeyttämään teknisiin murheisiin. Muuten sijoitukset ennallaan.

Huollon jälkeen nelosella olikin varsinainen hyppypätkä jossa ylitykset seurasivat toisiaan. Haapalaisen bensapumppu ei hypyistä tykännyt ja homma meni vaikeaksi. Harmillisesti jo kolmas keskeytys ja mestaruushaavet menivät vaikka pätkä maaliin tultiinkin. Osittain tutuilla teillä ajanut Leino alkoi päästä vauhtiin ja nyt tuli jo pätkäpohjat ja siirtyminen kisan kärkeen. Voitto alkoi olla jo hyppysissä, mutta kakkosijasta oli kova kisa. Ero Niittymäen ja Laurilan välissä vain muutama sekunti. Kuinkahan seniorikyvyn käy?

Vika pätkä ja Laurila painoi huimaan pätkävoitoon ja Niittymäen edelle. Laurilan noussut vauhti oli hienoa seurata ja tietysti sarjamme uusi osakilpauluvoittajakin oli nyt selvillä.

Joten maalissa Miika Leino - Catarina Sivèn ykkösiä, kakkosiksi Antti ja Vesa Laurila, kolmansiksi Esa Niittymäki – Markus Räty, neljäs Stefan Wiik – Marko Oksanen ja kolmostyyppien mainetta piti yllä viidensiksi Mika Hannu – Ari Naarajärvi.

Sarjan päätösosakilpailu ajetaan Keravalla 14.10. Saadaanko sinne kauden ennätysosallistujamäärä?

Kisan säväyttäjä: Antti Laurila

Power Stagen voitto: Antti Laurila

Jentin koostevideo Loppi Karkkila kisasta

XX

Lahden kaksipäiväinen kilpailu tarjosi hienon kisaviikonlopun myös Volkkareille

Sarjamme kesän toinen ja heti perään kolmas osakilpailu ajettiin Lahden ympäristössä viikko Jyskälän jälkeen. Kisassa oli mukana suuri määrä eri luokkia ja kisoja. Mekin olimme mukana alunperin seitemän auton vomin mutta Kari Aaltosen kohtaloksi tuli peruminen kun auto ei valmistunut ajoissa.

Kisa alkoi siis jo perjantaina neljällä hienolla erikoiskokeella. Kari Haapalainen oli vauhdissa, mutta sarjamme uusi tulokas vihreällä Kuplalla eli Risto Laine laittoi hienosti kampoihin ja kellotti kakkosajat aivan Haapiksen kantaan. Muut jäivät selvemmin, Esa Niittymäki, Stefan Wiik, Miika Leino ja Mika Hannu oli järjestys.

Perjantaina ajettiin kaksi samaa lenkkiä. Ennen toisen lenkin alkua Laine joutui heittämään pyyhkeen kehään kun autossa oli savutus ja kaasutinongelma. Mutta olipa hieno nähdä uusi kuski sarjasamme, joka pystyy Haapalaista haastamaan ek pätkä ajoissa.

Perjantai päätyi Haapalaisen voittoon ja Niittymäki toinen. Wiik kolmas ja Leino neljäs. Mika Hannu myös maaliin ja porrasperäkuljettajat löytyivät sijalta viisi.

Lauantaina lähdettiin toiseen kilpailupäivään jo ennen kello kahdeksaa. Heti alkuu oli huomattava että Niittymäkeä jahdattiin Wiikin ja Leinon puolesta ja niin kävikin että sympaattinen Riihimäen mies joutui päivän aikana luovuttaan paikkansa Leinolle ja Wiikille.

Ruotsista hyvän pitkän kisan rutiinin saanut Wiik nousi lopulta kisan voittoon kun viimeisellä pätkällä eli ek 12: lla Haapalaisella lipsahti ulos selvästä johdosta. Muillakin oli autot jo aika loppu pitkän ruipeaman jälkeen, mutta neljä autokuntaa selvisi kuitenkin maaliin.

Loppusijoitukset olivat siis Stefan Wiik / Marko Oksanen, kakkosiksi Miika Leino / Kaapo Ahola, kolmansiksi Esa Niittymäki / Markus Räty ja neljänsiksi Typ 3 miehet Mika Hannu / Jari Simola.

Tästä jatkamme seuraavaan eli Loppi / Karkkila kisaan ja vielä kauden päätös eli Kerava rallikin on luvassa lokakuussa.

Teksti: VW Aircooled rallisarjan tiedotus

Power Stage: Stefan Wiik (jakamatta)

Kisan säväyttäjä: Risto Laine (jakamatta)

Jentin koostevideo Lahti päivä nro.1

Jentin koostevideo Lahti päivä nro.2

XX

Kotkan Kaakkoisralli nosti esiin nousevia tähtiä

Hienoille Kaakkois-Suomalaisille teille lähti tällä kertaa mukaan 5 kivenkovaa kuljettajaparia. Kova kisa näilläkin saatiin aikaiseksi ja sarjamme sai kärkikahinoihin odotettua piristystä ja vaihtelua.Nimittäin pari Antti Larila – Vesa Laurila ajoivat heti ykköspätkälle pohjat lähes kolmen sekunnin erolla Esa Niittymäkeen. Stefan Wiik tuli kolmanneksi ja vaihdelaatikko ongelmista kärsinyt Kari Haapalainen neljäs. Miika Leino otti viidennen sijan.

EK 2 ja Haapalainen kiusasi vähillä vaihteilla moottoria niin että se jumahti pätkän jälkeisellä siirtymällä. Silti tälläkin pätkällä kolmas. Mutta siihen jäi Haapiksen kisa tällä erää. Pohjat niukasti reilulla sekunnilla Niittymäelle ja Laurila toinen. Wiik neljäs ja Leino viides. Ero kärkikaksikolla tässä vaiheessa vain 1,6 sekuntia Laurilan eduksi.

EK 3 oli hieman ratkaisun makua kun Laurila sai edellä ajaneen toisen luokan auton kiinni, eikä päässyt ohi ja näin eroa kärkeen tuli niinkin paljon kuin 21,2 sekuntia. Niittymäelle pohjat, Leinokin osoitti piristymisen merkkejä ja tuli nyt toiseksi. Kolmas Wiik ja neljäs Laurila. Ero tämän jälkeen kärkikaksikolla Niittymäki Laurila 19,6 sekuntia.

Ek neljä ja Laurila osoitti tulevan mestarin merkkejä pamauttamallla 11,2 sekunnin pohjat ja ero supistui vain 7,5 sekuntiin. Leino kakkonen, Niittymäki kolmas ja Wiik neljäs.

Ek 5 ja kovat oli piipussa mutta ei aivan riittänyt Niittymäen kaatamiseen. Laurilan pohjat 4,1 sekuntia joten ero maalissa olemattomat 3,4 sekuntia. Niittymäki kakkonen, Leino kolmas ja wiik neljäs.

Maalissa Esa Niittymäki Markus Räty voittajina. Kakkosiksi Antti ja Vesa Laurila. Kolmansiksi Mikka ja Tommi Leino. Neljäs sija paluun talven jälkeen tehnyt Ruotsin valloittaja Stefan Wiik ja Marko Oksanen.

Sarjamme jatkuu elokuussa kaksiosaisella Lahti histric kisalla.

Teksti: VW Aircooled rally serie tiedotus

Power Stagen voitto: Antti Laurila

Kisan säväyttäjä palkinto: Antti Laurila

Jentin koostevideo Kotkasta

XX

Kuhmoisten ralli päätti talvikauden 2023

Myös Kuhmoisten hienoille teille saimme mukaan kahdeksan autoa niinkuin Hämeenlinnassakin. Kisassa oli 4 aika huimaa pätkää ja kelikin oli mitä hienoin!

Kisa alkoi pitkällä yli 20 kilometrin pätkällä joten erot nousivat heti suuriksi. Kari Haapalainen oli selvä ykkönen. Mutta 17 sekuntia jäänyt Esa Niittymäki oli hienosti toinen ja oli näköjään päättänyt että hänhän ei ole ikuinen kolmonen. Kolmanneksi Kari Aaltonen, neljäs Miika Leino, viides Juhani Jyränkö. Kuudenneksi Jussi Naarajärvi joka latasi taululle komeat hisse 69 luokkamme pohjat, yli 20 sekuntia Mika Hannua nopeampi. Harmittavaisesti kone löi lopun jälkeen jumiin eikä suostunut enään käynnistymään vaikka koitettiin työntää ja vetää ja kaikkea siltä väliltä.

Harmillisesti päättyi myös Jani Lehtisen pitkänokka TL:n kisa kun vaihdelaatikko jätti nelosen päälle jo puolivälissä pätkää. Silti hieno aika, mikä kertoo että yritystä oli kyllä. Ehkä Valkeakoskelainen vielä nähdään tulevaisuuudessa kisoissa sillä myrskyvaroitus on annettu.

Ek 2 ja kisaa jatkoi siis 6 autoa. Sijoitukset muuten samat mutta nyt Leino kiilasi kolmanneksi Niittymäen ja Aaltosen väliin. Tämän jälkeen pieni tauko ja kohti kahta viimeistä pätkää. Tauolla kuultua oli että Jyrängöllä jarrut jäi jumiin ja Leinolla ei ollut jarruja ollenkaan.

Siellä Aaltonen osoitti heräilyn merkkejä ja jäi Haapalaisen pohjista vain 0,2 sekuntia. Samalla kisa kakkosijasta kiristyi sillä ero Niittymäen ja Aaltosen välissä vain 10 sekuntia. Muuten kisa alkoi ennen päätöspätkää olla aika selvä, tosin Hannu 1500 s oli ”vain” reilun minuutin jarruongelmaisesta Jyrängöstä. Huhun mukaan käsijarrulla pystyy ajamaan koko kisan tuota vauhtia..

Ek 4 ja poweri meni ties kuinka monennen kerran Haapalaiselle, mutta hienoa venymistä myös Leinolta, mikä oli nyt toinen. Joten Haapiksen takana on kyllä tosi tasaista kisaa, vielä kun saadaan vähän lisää autoja kesäksi hämmentämään pakkaa. Nelosen kolmas Niittymäki ja neljäs Aaltonen. Seuraavat sijat Jyränkö ja Hannu.

Maalissa siis Kari Haapalainen Joona Ikävalko ykkösiä. Toiseksi Esa Niittymäki Markus Räty. Kolmas Kari Aaltonen Mika Sarekivi. Neljäs Miika ja Tommi Leino. Viides Juhani Jyränkö Antti Lampila ja kuudenneksi Typ3 hisseluokan voittoon Mika Hannu Janne Paavola.

Sarja jatkuu toukokuussa Kotkassa.

Power Stagen voitto: Kari Haapalainen (jakamatta)

Kisan säväyttäjän palkinto: Esa Niittymäki (jakamatta)

Teksti: VW Aircooled rally series tiedotus

Jent Videokooste kilpailusta

xx

Hämeenlinna ralli 11.2.2023 starttasi VW Aircooled rally series sarjamme

Ilmajäähdytteisten VW ralliautojen 13.tuotantokausi lähti hienosti käyntiin Kanta-Hämeen teillä. Mukana oli heti aluksi mukavat 8 autoa joista peräti kolme oli raskaampaa Typ 3 kalustoa. Kelikin sattui olemaan juuri tälle lauantaille tosi hieno; pakkanen jäädytti tiet perjantaina ja aurinkokin näyttäytyi.

Kisa alkoi lyhyellä viiden kilometrin rykäyksellä, mutta kyllä sielläkin erot saatiin aikaiseksi. Nopein oli puolustava mestari Kari Haapalainen ja Kari Aaltonen jäi yhdeksän sekuntia. Kolmanneksi Esa Niittymäki ja neljänneksi tuli Miika Leino jolle oli nyt rakentumassa ensimmäinen ehjä kisa sarjassamme. Viides Juhani jyränkö, kuudes Mika Hannu 1500 S:llä ja vihreää TL:ää kuskannut Kai Walden elämänsä ensimmäisessä rallissa seitsemäs. Toinen porrasperäkuski Jussi Naarajärvi jäi harmittavasti ekalle siirtymälle bensansyötön katkettua.

EK 2 oli vähän pitempi, mutta sijoitukset täsmälleen samat kuin ykköselläkin. Haapalaista on tällä hetkellä tosi vaikea haastaa, kuten myös kolmosella missä Kari H ajoi jo lähes 15 sekunnin pohjat. Rookie Walden ajoi jo Hannun edelle ja kaveruksien ero vain 7,8 sekuntia. Jyrängöllä oli ongelmia jarrujen kanssa ja Jussi tippui nyt seitsemänneksi.

EK 4 ja Haapalainen, mutta toiseksi nyt Leino. Walden veti kevyesti hankeen ja pieni juna auton takana muutti sijoituksia niin että Leino meni Niittymäen edelle. Jyränkö luistatteli käsijarrulla takaisin viidenneksi ja Walden jäi Hannun taakse.

 EK 5 ja kisan päätöspätkä. Haapalainen voitti niinkuin kaikki pätkät tänään.

Maalissa Kari Haapalainen – Joona Ikävalko ero Kari Aaltonen – Mika Sarekivi oli selvä lähes kaksi minuuttia. Miika Leino ja kyydistä nauttinut Catarina Siven jäivät 2,39 ja kolmansiksi. Neljänsiä Esa Niittymäki – Markus Räty. Viidensiä Juhani Jyränkö – Antti Lampila. Kuudes porrasperävolkkarilla Mika Hannu – Janne Paavola ja kevyiden lumitöiden jälkeen ehjänä maaliin Kai Walden – Jari Sissala seitsemänsiä.

Sarja jatkuu jo kahden viikon päästä kun menemme Kuhmalahti ralliin suunnilleen samoilla autoilla, mitä nyt kuskit vähän vaihtuu.

Power Stage: Kari Haapalainen (jakamatta)

Kisan säväyttäjä: Miika Leino (jakamatta)

Teksti: VW Aircooled rally series tiedotus

Jent videokooste kilpailusta

xx

Kisaraportti laina-autolla ajaneen Kai Waldenin silmin:

Hämeenlinna Historic ralli 11.2.2023 lk. VW aircooled ja VW 1600 TL – ensimmäinen ralli

Syksyn pitkähköjen ‘talli’neuvottelujen jälkeen juuri ennen vuodenvaihdetta päätin kuitenkin ilmoittaa Mikalle että osallistun talviralliin 1600 TL Typ 3:lla. Olkoon tämä nyt sitten vaikka 50+v juhlakilpailu. Ajoni tällä autolla on aiemmin ollut muutama trailerilta ajo tai muu vastaava siirtoajo. Sorakokemusta ei juuri millään autolla, ainakaan sorarenkailla tai omalla maksiminopeudella. Pimeää ja suljettua tietä ei yhtään kun ne vähäiset harjoittelut ovat aina olleet tutuilla teillä. Hieman enemmän olen ajanut eri autoilla jäällä, nasta- sekä piikkirenkain.

Aloitin hieman alle 40-vuotiaana Endurance rata-autoilun ja olen ollut noin 15 kilpailussa nyt reiluun kymmeneen vuoteen eli vähäistä harrastamista sekin.

Tuumasta toimeen kun oli mukaan lähdetty, loppiaisen tienoilla rallitutkinto ja sen jälkeen pari kertaa Hakolahdessa autoa hieman testaamassa ja huoltamassa.

Kisa-aamuna ei juurikaan jännittänyt kun ei juurikaan tiennyt mitä tulossa on. Kartturina oli kokenut Jari Sissala jonka rauhallisuus tarttui varmasti myös minuun. Tiekirjan saatuamme tutustuimme siihen ja Sportify-sovellukseen (hermostuksissani latasin Spotifyn ja ihmettelin miksi vain musiikkia on tarjolla kun rallisovellushan sen piti olla).

Katsastuksessa ei toiminut ulkoinen päävirtakytkin josta tuli merkintä katsastuskorttiin. Aamupäivä kisakeskuksessa meni nopeasti eikä tulevaa ehtinyt juuri ajatella.

EK 1 ja lähtö sujui hyvin, aloitus oli hyvin verkkaista. Ensimmäinen risteys ja jarruun jo ennakkomerkillä. Sen jälkeen tajusin/muistin että siitä on vielä risteykseen satakunta metriä, joten pieni kiihdytys ja sitten risteykseen. Ensimmäinen risteys meni hitaasti mutta varmasti. Siinä risteyksessä oli myös omaiset ja tutut katsomassa että tekisinkö sohlbergit siihen (no okei eka mutka oli jo ohitettu että ei ihan sama tilanne olisi ollut).

EK 2 ja EK 3 nousujohteisesti ja kolmosella jo tallipäällikön porrasperää muutaman sekunnin nopeampi. Ja urassa yritettiin pysyä. Tiet oli hienot ja keli suosi joten mainion talvirallin ainekset oli kasassa. Oli linjavikaisia mutta oli myös huomiomerkkejä.

EK 4 ensimmäisen pikkutie osuuuden jälkeisessä takapiikki risteyksessä auto luisui hieman leveäksi ja penkan päälle mahasta kiinni, ei vain kääntynyt. Pari minuuttia kesti että päästiin työntäjien avustuksella takaisin tielle. Siitä sitten jatkettiin ja loppupuolella pätkää tuli mieleen että takana voi olla toisia mutta hieman huonosti suunnatuista peileistä ei lumipölyn läpi takana valoja näkynyt.

EK 5 ja pätkän keskiosa oli vauhdikasta tietä, sen perään taas takapiikki risteys joka tällä kertaa selvitettiin. Maaliin selvittiin ja kartanlukijalle ja huoltojoukoille iso kiitos. Autot trailerille, porrasperä hyytyi kisakeskuksen pihaan joten työntöhommia tuli. Tästä jatkettiin Aulangolle ja saunaneuvotteluihin. Myöhemmin jatkettiin iltaa syömisen ja palautusjuomien merkeissä muiden Aulangolle jääneiden Typ3-porukoiden kanssa. Saunaneuvottelut jatkui vielä aamullakin, tällä kertaa vuorossa oli höyrysauna. Saunaneuvottelut voidaan tiivistää seuraavasti, Kuhmoisiin en nyt tartu mutta Mika varmasti muistaa etten myöskään heittänyt (ralli)ajohanskoja tiskiin, ehkä toinen talviralli joskus tai jotain.

Teille kaikille voin todeta Häkkisen legendaarista lausahdusta hieman mukaellen: You guys have balls! Iso respect täältä ympyräratahinkkaajalta!

Teksti: Kai Walden

xx

-Historian havinaa saksalaisesta näkökulmasta vuodelta 2013

VW Ilmajäähdytteisten autojen rallisarjan säännöt sekä kilpailukalenteri vuodelle 2023.

 1. VW rallisarjan 2023 osakilpailut:

  • Sarja ajetaan AKK:n HRT rallisarjan mukana samalla tavalla kuin 2022.

  • HRT:n vuoden 2023 kilpailukalenteri on tämän tiedotteen lopussa

  • Lähtöpaikkamme HRT kilpailuissa on heti Historic luokkien jälkeen.

  • VW luokkamme palkitaan osakilpailuissa normaalisti samoin kuten Historic-luokat.

  • VW luokan sisällä järjestetään oma kilpailu VW Type-3 Historic autoille siten että ne kilpailevat samassa VW luokassa ja ovat mukana kilpailun luokkatuloksissa normaalisti. VW sarjan toimesta ilmoitetaan kilpailujen järjestäjille autot, jotka kuuluvat tähän ryhmään. Näiden autojen nopein palkitaan oman ryhmänsä voitosta pokaalilla. Tavoitteena saada vastaavat pokaalit, kuin koko VW luokan voittaja saa. Tämä järjestely tehdään yhteistyössä HRT toimikunnan kanssa.

  • HRT:n kalenterin ensimmäinen kilpailu 21.1 Hankasalmella on VW rallisarjan testikilpailu ja sieltä ei jaeta sarjapisteitä. Tämä järjestely siksi että se on kaukaisin kilpailu suurelle osalle sarjamme kuljettajista ja vuoden 2022 aikana on toivottu, että kilpailujen määrää supistetaan 2023 kulujen rajoittamiseksi. Hankasalmen kilpailu on kuitenkin hyvä paikka hakea tuntumaa talviralleihin.

  • Type-3 historic autot lähtevät ensimmäisenä pistejärjestyksessä siten että pistejohtaja viimeisenä. Niiden perään luokan muut autot myös pistejärjestyksessä, pistejohdossa oleva viimeisenä.

  • HRT:n osakilpailuissa toinen kuljettajista voi osallistua tutustumislisenssillä ja turvavarusteissa (penkit ja vyöt) niiden kunto ratkaisee, eikä leimojen voimassaolo. Kynnys osallistua on siis nykyään matala.

 1. VW rallisarjan 2023 pistelaskenta:

  • Pistelaskujärjestelmä on sama kuin 2022 käytössä ollut pistelaskujärjestelmä koska sen on todettu olevan selkeä ja toimiva sekä VW sarjaan sopiva myös tasapuolisuuden osalta.

  • Osakilpailuissa Type-3 Historic autojen nopein saa yhden lisäpisteen silloin kun niitä osallistuu samaan osakilpailuun vähintään kaksi. Tällä kannustetaan osallistumaan ja ajamaan kilpaa muiden Type-3 Historic Volkkareiden kanssa.

Kauden 2023 pistelaskujärjestelmä:

  • Luokkasijoituspisteet: voittaja saa aina 10 pistettä, toinen 9 jne.

  • Maaliin päässyt saa aina vähintään yhden luokkasijoituspisteen (sijat 10,11, 12, jne.)

  • F-ryhmän autot saavat aina luokkasijoituksen mukaisen pistemäärän

  • Historic -75 autoille luokkasijoituspisteiden lisäksi yksi (1) tasauspiste

  • Historic -69 autoille luokkasijoituspisteiden lisäksi kaksi (2) tasauspistettä

  • Type-3 Historic -autojen nopein saa osakilpailuissa aina yhden (1) lisäpisteen jos vähintään kaksi saman kategorian autoa osallistuu kyseiseen osakilpailuun

  • Kuljettaja ja kartturi saavat samat pisteet

  • Luokkasijoitus-, tasoitus- sekä lisäpisteet saa vain, jos ajaa hyväksytysti maaliin, eli on mukana virallisissa tuloksissa maaliin tulleena

  • Lahden osakilpailu on kaksipäiväinen ja VW rallisarjassa molemmat päivät, perjantai sekä lauantai muodostavat oman kilpailunsa. VW rallisarjan pisteet jaetaan molemmilta päiviltä erikseen normaalin pistelaskujärjestelmän mukaisesti. Perjantain osalta pisteet määräytyvät yö-tauon alkamisen hetkellä (Parc Ferme sisäänajo) olevien tulosten mukaan.

Keskeytys ja AT-pisteet jne. vaikuttavat perjantain osalta sijoituksiin normaalisti. Lauantain osalta pisteet määräytyvät kilpailun virallisten lopputulosten mukaan. Keskeyttänyt ei saa keskeyttämispäivältä pisteitä.

Perjantaina keskeyttänyt kilpailija voi jatkaa rallia lauantaina, jos kilpailun järjestäjä sen sallii ja on oikeutettu siten pisteisiin siltä päivältä edelliset säännöt huomioiden.

  • Sarjapisteisiin lasketaan mukaan 5 parasta tulosta sarjan 6 kilpailusta (Lahti on kaksipäiväinen, eli 7 kilpailupäivää yhteensä, joissa voi ajaa sarjan pisteistä). Tämä mahdollistaa mm. sen, että jos ei halua ajaa talvella, niin kesällä voi ajaa esim. Lahden kilpailun sekä kolme muuta ja näin kerätä pisteet viiden kilpailupäivän osalta.

  • Sarjapisteiden päättyessä tasan ratkaistaan paremmuus seuraavasti:

   • Enemmän ykkössijoja saavuttanut voittaa, jos edelleen tasan, niin enemmän kakkossijoja saavuttanut voittaa jne.

   • Jos edelleen tasan, paremmaksi katsotaan se, joka on saavuttanut ykkössijat kilpailuissa, joissa oli enemmän osallistujia, sitten kakkossijoilla sama periaate jne.

   • Jos edelleen tasan, niin silloin voittaa ensimmäisessä kilpailussa paremmin sijoittunut silloin kun kilpailijat kohtaavat ensimmäisen kerran.

   • Jos edelleen tasan, niin ns. hitaamman luokan auto voittaa.

  • Pistetaulukko alla.

 

Luokkasijoitus- ja tasoituspisteet yhteensä

Sijoitus

F-ryhmä

Historic -75

Historic -69

1

10

11

12

2

9

10

11

3

8

9

10

4

7

8

9

5

6

7

8

6

5

6

7

7

4

5

6

8

3

4

5

9

2

3

4

10

1

2

3

11

1

2

3

12 -

1

2

3

 

 1. Autojen tekniset säännöt:

  • Autojen tekniset säännöt AKK:n sääntöjen mukaisesti Historic -69, Historic -75 ja F-ryhmä.

  • F-ryhmä noudattaa ”perinteisen” F-ryhmän sääntöjä, ei uuden Pro F sääntöjä.

  • Historic autoilla ei tarvitse olla historic-passia, mutta katsastuskortti tarvitaan kaikissa autoissa.

  • Iskutilavuus luokkasäännön mukaan, paitsi Kuplan maksimi iskutilavuus ryhmässä F on 1650cc.

  • LED-valot on kielletty Historic autoissa, ryhmässä F sallittu.

  • Diesel-käyttöinen lisälämmitin on sallittu VW luokan puolesta.

 

 XX

Lisätietoa rallisarjasta antaa:

Mika Hannu puh. 050-347 8380

Esa Niittymäki puh. 0400-484 282