Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kisakalenteri 2021

13.2.2021 Joutsa HAMU

27.2.2021 Riihimäki ralli AKK kansallinen

22.5.2021 Mäntsälä ralli AKK Vetomies

3.7.2021 Tampere 40 v juhlaralli AKK

4.9.2021 Tammisaari HAMU (siirretty osakilpailu keväältä)

24-25.9.2021 Parkano HAMU

Näiden lisäksi meillä olisi oma luokka myös (eivät kuulu Aircooled.fi rallisarjaan) :
9.1.2021 Piippola HAMU Peruttu Covid 19 rajoitukset 

Korvaava kisa Piippolalle:

27.2.2021 Kontiolahti ralli

Alkuperäisen kalenterin mukaiset:

20.3.2021 Suomussalmi HAMU
19.6.2021 Juuka HAMU
11.9.2021 Eskilstuna Ruotsi

Joten näistä ylläolevista kolmesta Hamun kisasta täytyisi valita ainakin yksi kisa mikäli haluaa ainakin teoriassa ajaa Hamun Classic sarjan mestaruudesta.

Varalla mikäli aikaisempia (Aircooled.fi rallisarjan) kisoja perutaan :
9.10.2021 Rantaralli, Mynämäki AKK

Lukekaa tämä tiedote koskien Hamu kisoihin rekisteröitymistä

Hamu Classic sarjan pistetilanne tästä

xx

Jentin kooste kauden 2021 Joutsan kisasta

Jentin kooste kauden 2021 Riihimäen kisasta

Esa Niittymäen Kupla Jyrki Järvilehdon testissä video

xx

Autoglym Kangasala tarjosi hienot tiet Volkkarisarjan neljännessä osakilpailussa

Kauden neljäs osakilpailu oli samalla kauden neljäs voitto näytöstyyliin Erkki Eerolalle. Kaikki koittavat Ekiä haastaa, mutta on se vaan NIIN vaikea tehtävä. Joku pääsee välillä lähelle ja seuraavalla pätkällä ero kasvaa taas horisonttiin.

Mutta olipahan hienot tiet hämäläisillä ja pirkanmaalaisilla teillä! Toki aurinkoinen, helteinen ja pölyävä keli aiheutti omat juttunsa, mutta hienosti Volkkarit selvisivät ehkä sarjamme kuumimmasta osakilpailusta koskaan, sillä kahdeksasta startanneesta autosta seitsemän jaksoi leuka pystyssä maaliin.

Eki otti luulot pois ykkösellä. Kari Haapalainen jäi lähes 10 sekuntia, Esa Niittymäki 32 sekuntia, Stefan Wiik 34 s, Jukka Laine 37 s, Mika Hannu 39 s, Jussi Naarajärvi 56 s ja Seppo Penkkala 58s.

Kakkonen meni muuten samanlailla, mutta Hannu tuli nyt neljänneksi. Seppo Penkkalan autosta oli tullut öljyheitin ja lopulta heidän oli heitettävä pyyhettä kehään kakkosen ja kolmosen väliselle siirtymälle.

Kisassa ei paljon ihmisten huoltopisteitä ollut, mutta perumaan joutunut Kari Aaltonen järjesti hienosti eväät ja juomat lähes joka pätkän maaliin volsukuskeille. Kiitos Karille ja muillekkin eväshommissa avustaneille! Ja muillekkin huoltoihin osallistuneille toki iso kiitosh!

Ek 3 ajettiin vielä putkeen ennen huoltoa ja Haapalainen pääsi jo lähelle, kun ero Ekiin vain 1,6 sekuntia, muuten sijoitukset alkoi hahmottumaan, Hannu nousi neljänneksi ja hieno kisa sijoista 3 taaksepäin oli jälleen totta useammalla autolla. Unohtaa ei pidä myös Naarajärvien yritteliästä menoa, hienoa katseltavaa.

Tauon jälkeen kisa ei oikein ottanut enää tuulta alleen kun kaikkien odottama ja pelkäämä? vitospätkä peruttiin aikaisemman kilpailijan ulosajon takia. Olisikohan maaliin päässeiden määrä ollut yhtä iso, jos pätkä olisi ajettu?

Ek 6 ja Eerola power stagen voittoon. Eki keskittyikin loppupätkillä enemmän yleiskilpailun sijoitukseen, sillä muista luokkalaisista ei nyt ollut vastusta. Eerolan yleiskilpailusijoitus kuulemma 32. Hannu powerin kakkonen, Wiik kolmas, Haapalainen jo hieman savuavalla koneella neljäs, Laine viides ja hieman varmistellut Niittymäki kuudes, sekä Naarajärvi seitsemäs.

Joten Mobilian maalissa juhlittiin Eerola / Mikko Kittelä voittoa. Kakkoseksi Haapalainen / Joona Ikävalko, kolmas Niittymäki / Markus Räty, neljäs Hannu / Janne Paavola, viides Wiik / Oksanen Marko, kuudes Laine / Tomi Marttelin ja seitsemäs Naarajärvi / Ari Naarajärvi.

Sarjamme jatkuu 4.9 Hamun Tammisaari rallissa ja kauden päättää kaksipäiväinen Parkano ralli 24-25.9, mikä on myös Hamun kilpailu.

Power Stagen voitto: Erkki Eerola (jakamatta)

Kisan säväyttäjä: Jukka Laine (jakamatta)

Teksti: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus

XX

Mäntsälä ralli 22.5.2021 aloitti rallisarjamme kesäkauden

Perinteiseen Mäntsälän kilpailuun ilmoittautui 9 kilpailijaparia mutta Tampereen Kari Aaltosen nimi jouduttiin vetämään yli, koska auto vielä hieman vaiheessa. Ehkä jo seuraavaan? Seppo Penkkala oli uusvanha nimi osallistuja listalla, kun Jukka Laineen vakikartturina pitkään toiminut Seppo oli hankkinut tummanvihreän Kuplan.

Kun oltiin Mäntsälässä, niin saatettiin odottaa Erkki Eerolan ottavan luulot pois heti ykkösellä. Näin myös kävi sillä Ekin selvät pohjat yli 6 sekuntia Kari Haapalaiseen. Kolmas Esa Niittymäki +10 sekuntia, neljäs Mika Hannu +18 sekuntia, viides Jukka Laine +19, kuudes Stefan Wiik +24, seitsemäs Juha Liukkonen +26 ja Seppo Penkkala kahdeksas +43 sekuntia rapiat kärjelle jääneenä.

Myös seuraavat pätkät eli 2-3 ajettiin samaan settiin. Merkittäviä muutoksia olivat, että Wiik nousi neljänneksi ja toinen asia oli Liukkosen kohtalo. Aluksi hän myöhästyi lähdöstä kytkinvaijerin katkeamisen takia. Sitten erinäisten tapahtumien jälkeen Liukkonen suljettiin kakkosen jälkeen kilpailusta.

Kolmosen jälkeen oli huoltotauko ja sitten kohti nelosta. Lähdöstä palattiin takaisin, kun meidän osalta nelosta ei ajettu aikaisemmasta onnettomuudesta johtuen. Siirryttiin siis suoraan vitoselle ja ajettiin samalla ek 1 toiseen kertaan.

Sijoitukset pysyivät huomattavan samana. Ongelmia ei porukalla suuremmin ollut. Hannun TL:stä lähti ennen maalia yksi pytty pois pelistä mutta se ei tällä pätkällä vielä haitannut. Ekin ero Haapalaiseen oli jo yli 20 sekuntia ja Kari päättikin epätyypillisesti ajella kakkosijan kotio, koska paikalliseen ei nyt ollut paukkuja. Niittymäki jatkoi kolmantena.

Sitten vielä kaksi ekoota eli 6 ja 7. Hannu koitti päästä maaliin kolmella pytyllä kirkkoajeluvauhtia ja se onnistuikin. Ero tosin kärkeen tuli minuuttitolkulla.

Voiton vei Erkki Eerola/Mikko Kittelä ja samalla Power Stagen voitto kaupan päälle. Yhtä varma oli kakkonen eli Kari Haapalainen/Joona Ikävalko. Kolmansiksi Esa Niittymäki/Markus Räty. Neljäs Stefan Wiik/Marko Oksanen, viides Jukka Laine/Markus Oksanen, kuudes Mika Hannu/Jari Simola ja seitsemäs Seppo Penkkala/Heikki Kaskinen.

Seuraava sarjaosakilpailu on 3.7.2021 Tampereen juhlakilpailu. Osa porukasta saattaa tosin lähteä hamun Juukan osakilpailuun 19.6.2021 sillä luokka siellä meillä valmiina.

Jentin video koskien Hannu / Simola menoa

Power Stagen voitto: Erkki Eerola (jakamatta)

Kisan säväyttäjän palkinto: Stefan Wiik (jakamatta)

Teksti: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus

xx

Riihimäki ralli 27.2.2021 kauden toinen Aircooled.fi rallisarjan osakilpailu

Kisa saatiin ajettua läpi kahdesta isosta haasteesta huolimatta. Viikolla ilmoitetut kiristyvät koronarajoitukset eivät ehtineet vielä tätä kisaa perua. Toinen pilvi taivaalla oli , kun lämpötila yhtäkkiä pomppasi täystalvesta yli +5 asteen lämpötiloihin. Yllättävän hyvin tiet kestivät ottaen huomioon olosuhteet.

Kahdeksan autoa oli mukana. Ekalla eekoolla Kari Haapalainen tykitti hienot pohjat. Jopa yli 5 sekuntia Erkki Eerolaan. Esa Niittymäki jäi n.12 sekuntia, Juha Liukkonen 22sek, Mika Hannu 24sek, Mika Möller 28 sek, Juhani Jyränkö 43sek ja Jussi Naarajärvi 44 sekuntia. Naarajärvien Typ3:sta tosin tyhjeni rengas pätkällä, mutta tämä oli vasta vastoinkäymisten alkua.

Seuraavan pätkän he ajoivat 3+1 rengasseoksella eli yksi siviilirengas alla. Tästä huolimatta vain alle minuutti pohjista! Haapalainen jatkoi kärjessä ja Eki jäi nyt 1,7 sekuntia. Kotikisan paineista ei ollut tietoakaan kun Niittymäki porhalsi jälleen kolmanneksi. Seuraavat sijat Hannu, Möller, Liukkonen, Jyränkö ja jo mainittu Naarajärvi.

Ek kolme ajettiin samaan syssyyn. Eerola heräsi jälleen taisteluun ja kavensi eron vain 1,4 sekuntiin. Niittymäki kolmosen jälkeen kolmantena, Hannu neljäs, Liukkonen vaani tosin vain alle puolen sekunnin päässä. Seuraavat sijat Möller, Jyränkö ja Naarajärvi. Kolmostyypistä tosin jumahti kakkosvaihde päälle ja näin eroa syntyi runsaammin.  Ammattilaisina ei kuitenkaan huudatettu konetta rikki ja kaiken lisäksi vaihdekin saatiin palautettua normi asentoon kanssakilpailijoiden ja huollon avustuksella.

EK 4 ja nyt oli Naarajärvien vuoro ajaa hankeen ja eroa kärkeen lähes 10 minuuttia. Muillakin alkoi ahdistaan. Haapalaisen autosta korkkasi puola ja homma harmittavasti kesken kärkisijalta! Eerola siirtyi ylhäiseen yksinäisyyteen perässä Niittymäki, Liukkonen (joka ohitti selvästi Hannun), sitten Möller, Jyränkö ja Naarajärvi.

Tämän jälkeiselle siirtymälle hyytyi sähkövikaan Möllerin auto. Muutenkaan Mikalla ei haastattelun mukaan kulkenut auto sillain kuin piti joten käärmekeiton syöntiä luvassa seuraaviin kisoihin ja ehkä sähköjen ym. pävitystä. Saamaa valitteli Jussi Jyränkö, ei vaan kulkenut. Autokin vähän yläkierroskone mutta myös kilometrien puute vaivaa.

Ek 5. Pientä kisaa sijoista oli vielä 3-4. Mika Hannu-Markus Oksanen saivat käännettyä pätkän toiseksi nopeimmalla ajallaan kolmossijaan. Näin hienon paluun kapinoihin tehnyt Juha ja Vesa Liukkonen tulivat neljänsiksi. Voittoon siis Eerola- Mikko Kittelä pohja ajan kanssa ja Esa Niittymäki-Markus Räty hienosti toiseksi. Viidensiä hienosti maaliin Jussi Jyränkö-Antti Lampila ja jostain syystä taivaisiin osoittaneilla lisävaloilla vika pätkän ajaneet Jussi ja Ari Naarajärvi kuudensiksi.

Aircooled.fi sarja menee nyt talvi tauolle ja Tammisaaressa toukokuussa toivottavasti tavataan. Hamu sarjan kilpailijoille mahdollisesti vielä Suomussalmen 20.3 kisa tänä talvena. Luokka siellä meille valmiina mikäli kisa ajetaan.

Video Riihimäki rallista Hannu M Typ 3 TL ja tästä Esa Niittymäki

Kisan säväyttäjä palkinto: Juha Liukkonen (jakamatta)

Power Stagen voitto: Erkki Eerola (jakamatta)

Teksti: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus

xx

Aircooled.fi rallisarja 2021 alkoi hienolla Joutsan osakilpailulla 13.2.2021

Kausi 2021 saatiin käyntiin mukavalla peräti 13:ta autokunnan osallistujamäärällä. Myös keli oli loistava, pakkanen lauhtui muutamaan pakkasasteeseen ja haastavat tiet olivat hienossa kunnossa. Eli hyvä rallipäivä oli tulossa haasteista huolimatta.

Pari uuttakin osallistujaa tuli mukaan, kun Miika Leino toi valkoisen Kuplan viivalle ja myös Jussi Naarajärvellä oli uusvanha kilpuri eli 1500 S viivalla. Loput 11 kuskia ovat kiertäneet sarjaa jo vuosia.

Kisa alkoi lyhyellä n.5 km pätkällä ja marssijärjestys tuntu heti jotenkin tutulta. Kari Haapalainen nopein, Erkki Eerola jäi reilu 8 sekuntia. Seuraavat Esa Niittymäki, Mika Möller, Juhani Laaksonen, Matti Korpela, Stefan Wiik, Jukka Laine, Juhani Jyränkö, Mikko Turunen, Jussi Naarajärvi, Mika Hannu ja Leino Miikka. Viimeiset kaksi mainittua olivat teknisissä ongelmissa ja eroa kärkeen syntyi minuuttikaupalla.

Toinen erikoiskoe oli jo pitempi yli 17km. Eerola iski takaisin ja sai kavennettua eron lähes nolliin verrattuna Haapalaiseen. Niittymäki vankisti kolmossijaansa ja sähköjohdot kiinni saanut Hannu tuli nyt neljänneksi. Laaksosen vauhti oli myös piristävää ja hän viidenneksi ja Möller oli kuudes. Muut sijat Korpela, Wiik, Laine, Turunen, Jyränkö ja Naarajärvi. Miika Leinon vaikeahko viikko päättyi lopulta keskeytykseen.

Pikku huoltotauko ja EK 3. Jussi Jyrängön oli nyt heitettävä pyyhe kehään. Mutta kärjessä Haapalainen iski vielä kovaa ja nousi pohjilla jälleen kärkeen. Niittymäki kolmas, Möller paranteli neljänneksi, sitten Laaksonen, Korpela, Hannu, Wiik, Laine, Turunen ja Naarajärvi.

Nelonen oli vajaat kymmenen kilsaa ja Haapalaisen sekä Eerolan ero tällä pätkällä vain 0,1 sekuntia. Möllerkin ihan kannassa vajaat neljä jääneenä. Neljäs Niittymäki. Seuraavat sijat Hannu, Laaksonen, Korpela, Wiik, Turunen ja hienoa kisaa Typ kolmosella ajanut Jussi Naarajärvi vaikkakin oli hieman teknistä ongelmaa yhden pytyn ollessa poissa pelistä.

Ek 5 ja Korpelalta valitettavasti homma kesken muiden syiden seurauksena. Myös Mikko Turunen keskeytti jo ennen vikaa pätkää moottorin tehojen puutteen ja öljyvuotojen takia. Mutta Eerola näytti jälleen kuinka paha mies tämä on voittaa. Järkyttävät yli yhdentoista sekunnin pohjat Haapalaiseen. Niittymäki jälleen tasaisesti kolmas ja seuraavat sijat Laaksonen, Möller, Hannu, Wiik ja Naarajärvi.

Maalissa vikan pätkän pohjat nostivat siis Eerola-Mikko Kittelän voittoon. Toiseksi Haapalainen-Joona Ikävalko, pronssia Niittymäki-Markus Räty, neljäs Möller-Mikko Halinen, viides Laaksonen-Göran Nyberg, kuudes Wiik-Marko Oksanen, seitsemäs Hannu-Jari Simola ja Typ 3 edustusta myös kahdeksannella sijalla Naarajärvi-Ari Naarajärvi.

Kisan säväyttäjä: Jussi Naarajärvi (jaettu)

Power Stagen voitto: Erkki Eerola (jaettu)

Teksti: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus