Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kisakalenteri 2021

13.2.2021 Joutsa HAMU

27.2.2021 Riihimäki ralli AKK kansallinen

22.5.2021 Mäntsälä ralli AKK Vetomies

3.7.2021 Tampere 40 v juhlaralli AKK

4.9.2021 Tammisaari HAMU (siirretty osakilpailu keväältä)

24-25.9.2021 Parkano HAMU

Näiden lisäksi meillä olisi oma luokka myös (eivät kuulu Aircooled.fi rallisarjaan) :
9.1.2021 Piippola HAMU Peruttu Covid 19 rajoitukset 

Korvaava kisa Piippolalle:

27.2.2021 Kontiolahti ralli

Alkuperäisen kalenterin mukaiset:

20.3.2021 Suomussalmi HAMU
19.6.2021 Juuka HAMU
11.9.2021 Eskilstuna Ruotsi

Joten näistä ylläolevista kolmesta Hamun kisasta täytyisi valita ainakin yksi kisa mikäli haluaa ainakin teoriassa ajaa Hamun Classic sarjan mestaruudesta.

Varalla mikäli aikaisempia (Aircooled.fi rallisarjan) kisoja perutaan :
9.10.2021 Rantaralli, Mynämäki AKK

Lukekaa tämä tiedote koskien Hamu kisoihin rekisteröitymistä

Hamu Classic sarjan pistetilanne tästä

xx

Jentin kooste Kangasala-Tammisaari-Parkano

Jentin kooste kauden 2021 Mäntsälän kisasta

Jentin kooste kauden 2021 Joutsan kisasta

Jentin kooste kauden 2021 Riihimäen kisasta

Esa Niittymäen Kupla Jyrki Järvilehdon testissä video

xx

Kari Haapalaisesta uusi Aircooled.fi rallisarjan mestari!

Useita ja pitkiä vuosia on Kari Haapalainen metsästänyt rallisarjamme mestaruutta. Nopeaksi on mies tiedetty aina, mutta nyt löytyi sopivissa kohdissa myös varmuutta ja näin mestaruus matkaa Päijät-Hämeeseen.

Rallisarjamme kauden viimeinen ja kuudes osakilpailu toi mukanaan 5 autoa luokkaamme. Harmittavasti Erkki Eerolan auto ei ollut vielä kunnossa, samoin Mika Hannun moottori vaatikin isomman remontin ja aivan kisan kalkkiviivoille päässyt Kari Aaltonenkin joutui jäämään pois, kun moottorin päittäislaakerivälys oli liian pieni ja kone testiajossa jumahti kiinni.

Mutta Parkanossa oli tarjolla näille viidelle hieno ja haastava kisa, mikä oli vielä kaksipäiväinen ja ensimmäisenä päivänä tarvittiin yövalaistustakin. Haapalainen aloitti heti mestarin ottein ja ajoi pohjat. Tosin Esa Niittymäki jäi vain 0,6sekuntia. Viime kisassa kaatunut Stefan Wiik kolmas ja Jussi Naarajärvi hienosti kolmostyypillä neljäs! Puolustava mestari Jukka Laine viidentenä.

Perjantaina ajettiin vielä toinenkin ek ja sehän olikin aika tulosliuska! Niittymäki nopein, Haapalaisella taisi mennä risteys pitkäksi ja toinen, mutta Naarajärvet vetivät kolmenneksi! Laine neljäs ja takapään pidon kanssa paininut Wiik nyt viides. Sitten alkoi yötauko ja kohti seuraavaa päivää. Niittymäki ja Haapalainen valittelivat kytkimen toimivuutta.

Lauantaina alkoi hyökkäykset ja kolmonen menikin selvästi Haapalaisen nimiin. Seuraavat Niittymäki, Wiik, Laine ja Naarajärvi. Nelosella järjestys oli täysin sama. Yhteistilanteen kärjessä Haapalaisen ja Niittymäen ero oli vain alle 10 sekuntia, seuraava nippu oli Wiik, Laine ja Naarajärvi.

Ek 5 ja Haapalaiselle järkyttävät lähes 30 sekunnin pohjat, Wiik nyt toinen, Niittymäki kolmas, Laine neljäs ja Naarajärvi viides. Kutosella Niittymäki ja Wiik vaihtoivat paikkaa, muuten tilanne sama.

Seiskalle oli vielä panosta, sillä hieno pätkä oli yli 25 km pitkä eli eroja oli vielä kiinniotettavissa. Mutta tulevan mestarin elkein Haapalainen latasi vielä taululle lähes 40 sekunnin pohjat. Toiseksi tulleen Niittymäen kisa oli hiuskarvan varassa sillä vasen takapyörä notkahti siirtymällä maaliin ja olikin aika ihme että sen pystyi ajamaan maaliin.

Joten maalissa juhlittiin Kari Haapainen / Joona Ikävalko hienoa voittoa ja samalla sarjamme voittoa. Eikä siinä vielä kaikki vaan kaupan päälle Power Stage voitto ja Hamun Classic sarjassakin he nousivat kolmansiksi. Kisan toiseksi tulleet Esa Niittymäki Markus Räty olivat sarjassa myös toisia ja Hamun sarjassakin hekin nousivat viiden nippuun.

Kisan kolmas Stefan Wiik Marko Oksanen, mutta sarjassa he olivat neljänsiä sillä viime kisassa huimasti kaatanut Erkki Eerola Mikko Kittelä olivat kuitenkin sarjakolmosia. Kisan neljäs Jukka Laine Mikko Turunen. Viime vuoden mestari nousi hyvällä ajolla lopulta sarjamme kuudensiksi vain pisteen päähän Mika Hannusta. Kisan viides vauhtia väläytellyt Jussi Naarajärvi Ari Naarajärvi. Sarjassa he olivat seitsemänsiä.

Kausi on päätöksessään ja ensi vuodesta tiedotetaan, kun tietoa on saatavilla. Kiitos kaikille hienosta kaudesta ja kiitos myös kisojen järjestäjille! VW Aircooled.fi rallisarja on erittäin kiitollinen niistä kaikista kisoista mihin kaikkiin meidät otettiin avosylin vastaan!

Power Stage: Kari Haapalainen

Kisa säväyttäjä: Jussi Naarajärvi

Tiedotus: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus

xx

Tammisaari ralli 4.9 kauden toiseksi viimeinen osakilpailu

Suomen etelässä ajettu Hamun osakilpailu muuttikin sarjamme kärkijärjestystä kovalla kädellä. Mitä kaikkea Tammisaaressa tapahtui, siitä seuraavassa.

Aurinkoinen ja viileähkö keli loivat puitteet hienolle kisapäivälle. Järjestäjät olivat loihtineet todella hienon ja vaativan reitin, jossa lentokenttäolosuhteet loistivat lähes kokonaan poissaolollaan. Me saatiin mukaan 7 autokuntaa ja yksi uusikin kilpailijapari / auto tuli mukaan, kun hieno Kupla 1303 tuotiin viivalle Antti Laurilan ja Vesa Laurilan toimesta.

Jo heti ykkösellä kilpailijoille selvisi, että nyt on kääntyilevää tiestöä ja nyppylän jälkeisiä mutkia voi vain arvailla. Viime kisoissa hieman Eerolan yliajamaksi joutunut Haapalainen otti luuloja pois muilta ajaen huimat yli 7 sekunnin pohjat. Eerola tuli kaasunpalautusongelmineen toiseksi ja kovaa aloittanut Wiik kolmanneksi. Niittymäki jätettiin tällä kertaa neljänneksi ja muut sijat Hannu, Laine ja ekaa kisaansa ajanut Laurila oli seitsemäs.

Seuraavalla pätkällä Eerola ei ollut todellakaan luovuttanut ja Eki latasi lähes 7 sekunnin pohjat, joten pojat olivat taas tasoissa. Wiik jatkoi kolmantena ja muutkin sijat olivat samoina kuin ykköselläkin. Hannun autosta muodostui vakuuttavia savupilviä, mutta auton menoon se ei vaikuttanut.

Ek 3 ja Haapalainen jälleen nopein, joten ainakaan helpolla Lahden mies ei kärkipaikasta luovu! Niittymäki nyt kolmas ja Wiik neljäs, Hannu viides, Laine kuudes ja Laurila seitsemäs.

Lyhyt nelonen muutti sitten koko kisan luonteen. Eerola ajoi tiukassa vasurissa rajusti ulos ja Kupla meni lähes korinvaihtokuntoon. Onneksi kaksikko Eki-Kittelä ok, mutta autossa esimerkiksi irtosi molemmat oikean puolen renkaat joten iskut olivat rajuja. Heti perään myös Wiik kaatoi, mutta selvisi yllättävän pienillä vaurioilla ja auto oli tiellä melko pian. Muokattu ek tulos täten oli Haapalainen-Niittymäki-Hannu-Laine-Laurila-Wiik.

Ek 5 Haapalainen löysäsi, mutta silti pohjat. Niittymäki toinen ja Hannu kolmas, tosin Wiik jäi alle sekunnin joten Stefan kolmospaikka ei käytännössä ollut uhattuna vaikka kaato siis oli alla. Laine viides ja Laurila kuudes.

Vielä Ek kutosellakin oli tapahtumaa. Haapis varmisteli 14,6 sekunnin pohjat, Niittymäki toinen, Wiik kolmas. Hienosti loppua kohden vauhtiin päässyt Laurila nyt jo Laineen edelle neljänneksi. Hannun TL:stä loppui veto ainakin yhdestä sylinteristä puolessa välissä pätkää ja savukone jättiin kuudenneksi. Tosin savutus loppu samanaikaisesti kun vetokin? (seuraavalla viikolla selvisi että imuventtiili oli poikki ja lohko halki)

Maalissa siis Kari Haapalainen-Joona Ikävalkon hieno ansaittu voitto. Toisiksi Esa Niittymäki-Markus Räty. Kolmanneksi tapahtumarikkaan kisan ajanut Stefan Wiik-Marko Oksanen. Neljänneksi nousi viime vuoden mestari Jukka Laine-Pertti Jussilainen. Viidensiksi Mika Hannu-Kimmo Raitanen ja kuudensiksi varsinkin viimeisen pätkän hienolla ajolla säväyttänyt Antti Laurila-Vesa Laurila.

Sarja päättyy 24-25.9 Parkanon kaksipäiväiseen kisaan ja pistetilannehan melko auki, joten jännitystä viimeiseen kisaan riittää!

Power Stage voitto: Kari Haapalainen (jakamatta)

Kisan säväyttäjä: Antti Laurila (jakamatta)

Teksti: Aircooled.fi tiedotus

Mika / Kimmo menoa BV-Team kuvaamana

XX

Autoglym Kangasala tarjosi hienot tiet Volkkarisarjan neljännessä osakilpailussa

Kauden neljäs osakilpailu oli samalla kauden neljäs voitto näytöstyyliin Erkki Eerolalle. Kaikki koittavat Ekiä haastaa, mutta on se vaan NIIN vaikea tehtävä. Joku pääsee välillä lähelle ja seuraavalla pätkällä ero kasvaa taas horisonttiin.

Mutta olipahan hienot tiet hämäläisillä ja pirkanmaalaisilla teillä! Toki aurinkoinen, helteinen ja pölyävä keli aiheutti omat juttunsa, mutta hienosti Volkkarit selvisivät ehkä sarjamme kuumimmasta osakilpailusta koskaan, sillä kahdeksasta startanneesta autosta seitsemän jaksoi leuka pystyssä maaliin.

Eki otti luulot pois ykkösellä. Kari Haapalainen jäi lähes 10 sekuntia, Esa Niittymäki 32 sekuntia, Stefan Wiik 34 s, Jukka Laine 37 s, Mika Hannu 39 s, Jussi Naarajärvi 56 s ja Seppo Penkkala 58s.

Kakkonen meni muuten samanlailla, mutta Hannu tuli nyt neljänneksi. Seppo Penkkalan autosta oli tullut öljyheitin ja lopulta heidän oli heitettävä pyyhettä kehään kakkosen ja kolmosen väliselle siirtymälle.

Kisassa ei paljon ihmisten huoltopisteitä ollut, mutta perumaan joutunut Kari Aaltonen järjesti hienosti eväät ja juomat lähes joka pätkän maaliin volsukuskeille. Kiitos Karille ja muillekkin eväshommissa avustaneille! Ja muillekkin huoltoihin osallistuneille toki iso kiitosh!

Ek 3 ajettiin vielä putkeen ennen huoltoa ja Haapalainen pääsi jo lähelle, kun ero Ekiin vain 1,6 sekuntia, muuten sijoitukset alkoi hahmottumaan, Hannu nousi neljänneksi ja hieno kisa sijoista 3 taaksepäin oli jälleen totta useammalla autolla. Unohtaa ei pidä myös Naarajärvien yritteliästä menoa, hienoa katseltavaa.

Tauon jälkeen kisa ei oikein ottanut enää tuulta alleen kun kaikkien odottama ja pelkäämä? vitospätkä peruttiin aikaisemman kilpailijan ulosajon takia. Olisikohan maaliin päässeiden määrä ollut yhtä iso, jos pätkä olisi ajettu?

Ek 6 ja Eerola power stagen voittoon. Eki keskittyikin loppupätkillä enemmän yleiskilpailun sijoitukseen, sillä muista luokkalaisista ei nyt ollut vastusta. Eerolan yleiskilpailusijoitus kuulemma 32. Hannu powerin kakkonen, Wiik kolmas, Haapalainen jo hieman savuavalla koneella neljäs, Laine viides ja hieman varmistellut Niittymäki kuudes, sekä Naarajärvi seitsemäs.

Joten Mobilian maalissa juhlittiin Eerola / Mikko Kittelä voittoa. Kakkoseksi Haapalainen / Joona Ikävalko, kolmas Niittymäki / Markus Räty, neljäs Hannu / Janne Paavola, viides Wiik / Oksanen Marko, kuudes Laine / Tomi Marttelin ja seitsemäs Naarajärvi / Ari Naarajärvi.

Sarjamme jatkuu 4.9 Hamun Tammisaari rallissa ja kauden päättää kaksipäiväinen Parkano ralli 24-25.9, mikä on myös Hamun kilpailu.

Power Stagen voitto: Erkki Eerola (jakamatta)

Kisan säväyttäjä: Jukka Laine (jakamatta)

Teksti: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus

XX

Mäntsälä ralli 22.5.2021 aloitti rallisarjamme kesäkauden

Perinteiseen Mäntsälän kilpailuun ilmoittautui 9 kilpailijaparia mutta Tampereen Kari Aaltosen nimi jouduttiin vetämään yli, koska auto vielä hieman vaiheessa. Ehkä jo seuraavaan? Seppo Penkkala oli uusvanha nimi osallistuja listalla, kun Jukka Laineen vakikartturina pitkään toiminut Seppo oli hankkinut tummanvihreän Kuplan.

Kun oltiin Mäntsälässä, niin saatettiin odottaa Erkki Eerolan ottavan luulot pois heti ykkösellä. Näin myös kävi sillä Ekin selvät pohjat yli 6 sekuntia Kari Haapalaiseen. Kolmas Esa Niittymäki +10 sekuntia, neljäs Mika Hannu +18 sekuntia, viides Jukka Laine +19, kuudes Stefan Wiik +24, seitsemäs Juha Liukkonen +26 ja Seppo Penkkala kahdeksas +43 sekuntia rapiat kärjelle jääneenä.

Myös seuraavat pätkät eli 2-3 ajettiin samaan settiin. Merkittäviä muutoksia olivat, että Wiik nousi neljänneksi ja toinen asia oli Liukkosen kohtalo. Aluksi hän myöhästyi lähdöstä kytkinvaijerin katkeamisen takia. Sitten erinäisten tapahtumien jälkeen Liukkonen suljettiin kakkosen jälkeen kilpailusta.

Kolmosen jälkeen oli huoltotauko ja sitten kohti nelosta. Lähdöstä palattiin takaisin, kun meidän osalta nelosta ei ajettu aikaisemmasta onnettomuudesta johtuen. Siirryttiin siis suoraan vitoselle ja ajettiin samalla ek 1 toiseen kertaan.

Sijoitukset pysyivät huomattavan samana. Ongelmia ei porukalla suuremmin ollut. Hannun TL:stä lähti ennen maalia yksi pytty pois pelistä mutta se ei tällä pätkällä vielä haitannut. Ekin ero Haapalaiseen oli jo yli 20 sekuntia ja Kari päättikin epätyypillisesti ajella kakkosijan kotio, koska paikalliseen ei nyt ollut paukkuja. Niittymäki jatkoi kolmantena.

Sitten vielä kaksi ekoota eli 6 ja 7. Hannu koitti päästä maaliin kolmella pytyllä kirkkoajeluvauhtia ja se onnistuikin. Ero tosin kärkeen tuli minuuttitolkulla.

Voiton vei Erkki Eerola/Mikko Kittelä ja samalla Power Stagen voitto kaupan päälle. Yhtä varma oli kakkonen eli Kari Haapalainen/Joona Ikävalko. Kolmansiksi Esa Niittymäki/Markus Räty. Neljäs Stefan Wiik/Marko Oksanen, viides Jukka Laine/Markus Oksanen, kuudes Mika Hannu/Jari Simola ja seitsemäs Seppo Penkkala/Heikki Kaskinen.

Seuraava sarjaosakilpailu on 3.7.2021 Tampereen juhlakilpailu. Osa porukasta saattaa tosin lähteä hamun Juukan osakilpailuun 19.6.2021 sillä luokka siellä meillä valmiina.

Jentin video koskien Hannu / Simola menoa

Power Stagen voitto: Erkki Eerola (jakamatta)

Kisan säväyttäjän palkinto: Stefan Wiik (jakamatta)

Teksti: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus

xx

Riihimäki ralli 27.2.2021 kauden toinen Aircooled.fi rallisarjan osakilpailu

Kisa saatiin ajettua läpi kahdesta isosta haasteesta huolimatta. Viikolla ilmoitetut kiristyvät koronarajoitukset eivät ehtineet vielä tätä kisaa perua. Toinen pilvi taivaalla oli , kun lämpötila yhtäkkiä pomppasi täystalvesta yli +5 asteen lämpötiloihin. Yllättävän hyvin tiet kestivät ottaen huomioon olosuhteet.

Kahdeksan autoa oli mukana. Ekalla eekoolla Kari Haapalainen tykitti hienot pohjat. Jopa yli 5 sekuntia Erkki Eerolaan. Esa Niittymäki jäi n.12 sekuntia, Juha Liukkonen 22sek, Mika Hannu 24sek, Mika Möller 28 sek, Juhani Jyränkö 43sek ja Jussi Naarajärvi 44 sekuntia. Naarajärvien Typ3:sta tosin tyhjeni rengas pätkällä, mutta tämä oli vasta vastoinkäymisten alkua.

Seuraavan pätkän he ajoivat 3+1 rengasseoksella eli yksi siviilirengas alla. Tästä huolimatta vain alle minuutti pohjista! Haapalainen jatkoi kärjessä ja Eki jäi nyt 1,7 sekuntia. Kotikisan paineista ei ollut tietoakaan kun Niittymäki porhalsi jälleen kolmanneksi. Seuraavat sijat Hannu, Möller, Liukkonen, Jyränkö ja jo mainittu Naarajärvi.

Ek kolme ajettiin samaan syssyyn. Eerola heräsi jälleen taisteluun ja kavensi eron vain 1,4 sekuntiin. Niittymäki kolmosen jälkeen kolmantena, Hannu neljäs, Liukkonen vaani tosin vain alle puolen sekunnin päässä. Seuraavat sijat Möller, Jyränkö ja Naarajärvi. Kolmostyypistä tosin jumahti kakkosvaihde päälle ja näin eroa syntyi runsaammin.  Ammattilaisina ei kuitenkaan huudatettu konetta rikki ja kaiken lisäksi vaihdekin saatiin palautettua normi asentoon kanssakilpailijoiden ja huollon avustuksella.

EK 4 ja nyt oli Naarajärvien vuoro ajaa hankeen ja eroa kärkeen lähes 10 minuuttia. Muillakin alkoi ahdistaan. Haapalaisen autosta korkkasi puola ja homma harmittavasti kesken kärkisijalta! Eerola siirtyi ylhäiseen yksinäisyyteen perässä Niittymäki, Liukkonen (joka ohitti selvästi Hannun), sitten Möller, Jyränkö ja Naarajärvi.

Tämän jälkeiselle siirtymälle hyytyi sähkövikaan Möllerin auto. Muutenkaan Mikalla ei haastattelun mukaan kulkenut auto sillain kuin piti joten käärmekeiton syöntiä luvassa seuraaviin kisoihin ja ehkä sähköjen ym. pävitystä. Saamaa valitteli Jussi Jyränkö, ei vaan kulkenut. Autokin vähän yläkierroskone mutta myös kilometrien puute vaivaa.

Ek 5. Pientä kisaa sijoista oli vielä 3-4. Mika Hannu-Markus Oksanen saivat käännettyä pätkän toiseksi nopeimmalla ajallaan kolmossijaan. Näin hienon paluun kapinoihin tehnyt Juha ja Vesa Liukkonen tulivat neljänsiksi. Voittoon siis Eerola- Mikko Kittelä pohja ajan kanssa ja Esa Niittymäki-Markus Räty hienosti toiseksi. Viidensiä hienosti maaliin Jussi Jyränkö-Antti Lampila ja jostain syystä taivaisiin osoittaneilla lisävaloilla vika pätkän ajaneet Jussi ja Ari Naarajärvi kuudensiksi.

Aircooled.fi sarja menee nyt talvi tauolle ja Tammisaaressa toukokuussa toivottavasti tavataan. Hamu sarjan kilpailijoille mahdollisesti vielä Suomussalmen 20.3 kisa tänä talvena. Luokka siellä meille valmiina mikäli kisa ajetaan.

Video Riihimäki rallista Hannu M Typ 3 TL ja tästä Esa Niittymäki

Kisan säväyttäjä palkinto: Juha Liukkonen (jakamatta)

Power Stagen voitto: Erkki Eerola (jakamatta)

Teksti: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus

xx

Aircooled.fi rallisarja 2021 alkoi hienolla Joutsan osakilpailulla 13.2.2021

Kausi 2021 saatiin käyntiin mukavalla peräti 13:ta autokunnan osallistujamäärällä. Myös keli oli loistava, pakkanen lauhtui muutamaan pakkasasteeseen ja haastavat tiet olivat hienossa kunnossa. Eli hyvä rallipäivä oli tulossa haasteista huolimatta.

Pari uuttakin osallistujaa tuli mukaan, kun Miika Leino toi valkoisen Kuplan viivalle ja myös Jussi Naarajärvellä oli uusvanha kilpuri eli 1500 S viivalla. Loput 11 kuskia ovat kiertäneet sarjaa jo vuosia.

Kisa alkoi lyhyellä n.5 km pätkällä ja marssijärjestys tuntu heti jotenkin tutulta. Kari Haapalainen nopein, Erkki Eerola jäi reilu 8 sekuntia. Seuraavat Esa Niittymäki, Mika Möller, Juhani Laaksonen, Matti Korpela, Stefan Wiik, Jukka Laine, Juhani Jyränkö, Mikko Turunen, Jussi Naarajärvi, Mika Hannu ja Leino Miikka. Viimeiset kaksi mainittua olivat teknisissä ongelmissa ja eroa kärkeen syntyi minuuttikaupalla.

Toinen erikoiskoe oli jo pitempi yli 17km. Eerola iski takaisin ja sai kavennettua eron lähes nolliin verrattuna Haapalaiseen. Niittymäki vankisti kolmossijaansa ja sähköjohdot kiinni saanut Hannu tuli nyt neljänneksi. Laaksosen vauhti oli myös piristävää ja hän viidenneksi ja Möller oli kuudes. Muut sijat Korpela, Wiik, Laine, Turunen, Jyränkö ja Naarajärvi. Miika Leinon vaikeahko viikko päättyi lopulta keskeytykseen.

Pikku huoltotauko ja EK 3. Jussi Jyrängön oli nyt heitettävä pyyhe kehään. Mutta kärjessä Haapalainen iski vielä kovaa ja nousi pohjilla jälleen kärkeen. Niittymäki kolmas, Möller paranteli neljänneksi, sitten Laaksonen, Korpela, Hannu, Wiik, Laine, Turunen ja Naarajärvi.

Nelonen oli vajaat kymmenen kilsaa ja Haapalaisen sekä Eerolan ero tällä pätkällä vain 0,1 sekuntia. Möllerkin ihan kannassa vajaat neljä jääneenä. Neljäs Niittymäki. Seuraavat sijat Hannu, Laaksonen, Korpela, Wiik, Turunen ja hienoa kisaa Typ kolmosella ajanut Jussi Naarajärvi vaikkakin oli hieman teknistä ongelmaa yhden pytyn ollessa poissa pelistä.

Ek 5 ja Korpelalta valitettavasti homma kesken muiden syiden seurauksena. Myös Mikko Turunen keskeytti jo ennen vikaa pätkää moottorin tehojen puutteen ja öljyvuotojen takia. Mutta Eerola näytti jälleen kuinka paha mies tämä on voittaa. Järkyttävät yli yhdentoista sekunnin pohjat Haapalaiseen. Niittymäki jälleen tasaisesti kolmas ja seuraavat sijat Laaksonen, Möller, Hannu, Wiik ja Naarajärvi.

Maalissa vikan pätkän pohjat nostivat siis Eerola-Mikko Kittelän voittoon. Toiseksi Haapalainen-Joona Ikävalko, pronssia Niittymäki-Markus Räty, neljäs Möller-Mikko Halinen, viides Laaksonen-Göran Nyberg, kuudes Wiik-Marko Oksanen, seitsemäs Hannu-Jari Simola ja Typ 3 edustusta myös kahdeksannella sijalla Naarajärvi-Ari Naarajärvi.

Kisan säväyttäjä: Jussi Naarajärvi (jaettu)

Power Stagen voitto: Erkki Eerola (jaettu)

Teksti: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus