Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Aircooled.fi rallisarjan 2021 ensitietoa:

Hamun kisoihin osallistuminen edellyttää Hamun Classic sarjaan ilmoittautumista (150euroa)

Tästä ilmoittautuneet Hamun sarjaosakilpailuihin (ilmoittautuminen päättynyt)

13.2.2021 Joutsa HAMU
27.2.2021 Riihimäki ralli AKK kansallinen
8.5.2021 Tammisaari HAMU
22.5.2021 Mäntsälä ralli AKK Vetomies
3.7.2021 Tampere 40 v juhlaralli AKK
24-25.9.2021 Parkano HAMU

Näiden lisäksi meillä olisi oma luokka myös (eivät kuulu Aircooled.fi rallisarjaan) :

9.1.2021 Piippola HAMU Peruttu Covid 19 rajoitukset 

Korvaava kisa Piippolalle:

27.2.2021 Kontiolahti ralli

Alkuperäisen kalenterin mukaiset:
20.3.2021 Suomussalmi HAMU
19.6.2021 Juuka HAMU
11.9.2021 Eskilstuna Ruotsi

Joten näistä ylläolevista kolmesta Hamun kisasta täytyisi valita ainakin yksi kisa mikäli haluaa ainakin teoriassa ajaa Hamun Classic sarjan mestaruudesta.

Varalla mikäli aikaisempia (Aircooled.fi rallisarjan) kisoja perutaan:
9.10.2021 Rantaralli, Mynämäki AKK
xx

Aircooled.fi rallisarja 2020 / Aircooled.fi rally Serie 2020 (päivitetty 10.8.2020)

Osakilpailut (corona tilanteen takia kaikki ajetut osakilpailut lasketaan lopullisiin pisteisiin ) :

xx

29.2.2020 Leivonmäki (Joutsa) Rally järjestää/organized Harrasteralli ry. (kilpailun päivämäärä muutettu 15.1)

7.3.2020 Luhalahti Rally järjestää/organized Harrasteralli ry. (kilpailun päivämäärä muutettu 7.1)

8.8.2020 Ikaalisten Kylpylä ralli järjestää Harrrasteralli ry

11-12.9.2020 Thousand Lakes rally. Järjestää Akk Motorsport

3.10.2020 Naantali Rantaralli (Mynämäki). Järjestää Akk Motorsport

17.10.2020 Lahti kansallinen kilpailu / Lahti national Rally. Järjestää/organized Akk Motorsport.

xx

Osallistumaksua sarjaan ei ole. Tilaa sarjan esite sähköpostilla mikahannu@luukku.com. 

There is no payment to be in this VW Rally serie. When you are intrested in to come to one or more please contact mikahannu@luukku.com (deutsch / english). Stefan Wiik (svenska) steffi@kuljetuswiik.fi or Juhani Jyränkö Kuplapaja Company (svenska) VW Aircooled racecars jussijyranko@gmail.com

xx

Jukka Laine nousi Mynämäellä uudeksi sarjamestariksi kauden päätösosakilpailussa.

Erikoinen vuosi käänteineen päättyi Aircooled.fi rallisarjan osalta Nasun järjestämään Rantaralliin Mynämäen maastoissa 3.10.2020. Saimme kisaan viisi Volkkariamme, mutta niilläkin saatiin varsin ikimuistoinen kilpailu aikaiseksi.

Kari Haapalainen aloitti jälleen väkevästi ja latasi lyhyelle ykköselle pohjat. Laineen Jukka oli kanssa heti iskussa ja ajoi toiseksi vain 5,5sek jääneenä. Erkki Eerola jäi Laineesta pari sekuntia, mutta Niittymäen Esa jäi pohjista jo lähes 14 sekuntia. Varsinaisia terveisiä ajoi viidenneksi Mika Hannu, jonka ero kärkeen jo 30 sekuntia.

Kakkonen putkeen ja sama meno jatkui. Vain Laine ja Eerola vaihtoivat paikkaa. Tosin ek:n jälkeen Niittymäen oli heitettävä pyyhe kehään, kun Kuplasta jäi kolmosvaihde päälle eikä lähtenyt pois. Kilpailijaparin kartturina toimi Markus Räty perinteisesti. Joten neljä mukana kohti kolmosta.

Kari Haapalaiselle jälleen hienot pohjat. Eerola jäi 3,2 ja Laine yli kymmenen. Hannun Mikan kokemusta kabiinissa kartturina Kimmo Raitanenkaan ei auttanut vaan kolmostyypit kaasuttelivat 32 sekuntia hitaanpina luokkapohjia.

Vielä nelonenkin ajettiin samalla setillä ilman huoltoa. Tilanne sama – Haapalainen Eerola Laine ja Hannu. Jälleen jo pätkällä nähtiin synkkiä pilviä ja savua ilmassa ja niinhän siinä sitten kävi, että Haapalaisen kone poiki lopullisesti siirtymälle ja hienot neljät pohjat ajanut Kari Haapalainen Marko Oksanen tiensivuun.

Sitten Mynämäellä pikku huoltoa ja kohti vitosta. Nyt vain kolme autoa mukana. Ekille ekat pojat, mutta Laine jäi vain olemattomat 2,4 sekuntia. Joten ennen vikaa pätkää väli Eerola – Laine oli vain vajaat 14 sekuntia. Hannu varmisteli kolmantena katsellen ukkojen menoa.

Mutta nyt kävi näin, että Ekin moottori jumahti kutosella kiinni ja Laine päätti rallin huimaan pohja-aikaan, kun Jukka kiidätti Kuplansa 30 sekuntia nopeammin toiseksi tullutta Hannua. Ekille siis keskeytys kartturinaan Hannu Sällinen.

Näin vain kaksi autoa tuli maaliin. Jukka Laine – Harri Savolainen olivat selviä ykkösiä. Mika Hannu – Kimmo Raitanen tulivat muiden epäonnistumisien myötä kakkosiksi ja eroa kärkeen vajaat 3 minuuttia.

Ja tämä tarkoitti sitä, että Laine nousi myös sarjamme voittoon! Saimme siis uuden mestarin, minkä kaikki Jukalle suo, sillä sen verran hienon ja tasaisen sarjan on tänä vuonna ajanut.

Sarja 2020 on päättynyt ja kaudesta 2021 tiedotamme piakkoin lisää.

Power Stagen voitto: Jukka Laine, jaetaan päätösjuhlassa

Kisan säväyttäjän palkinto: Jukka Laine, jaetaan päätösjuhlassa

Teksti Aircooled.fi rallisarjan tiedotus

xx

Aircooled.fi rallisarjan kesäkauden avausosakilpailu Ikaalisissa

Kuluvan vuoden käänteiden ja kisojen perumisen kautta saimme lopulta avattua kesäkautemme 8.8.2020 Ikaalisten hienoilla teillä. Riku A kumppaneineen oli loihtinut kilpailijoille hienon kisan mistä suurkiitos näille kisoja järjestäville aktiiveille!

Mekin saatiin lopulta 10 autoa lähtö viivalle kun Aaltosen Karin auto on vielä kesken ja Jyrängön Juhanillekin tuli esteitä osallistua. Tosin tästä kymmenestä Juutilaisen Heikki jäi heti ekalle siirtymälle, kun Kuplan öljynlämmöt huitelivat 160 asteessa joten homma paketissa.

Eka lyhyempi pätkä ja tulokset näyttivät mielenkiintoisilta. Kari Haapalainen haastoi muita ja ajoi 1.9 sekunnin pohjat Erkki Eerolaan. Myös Riihimäen Esa Niittymäki oli heti vakuuttavassa vauhdissa ja jäi vain 3,9 sekuntia. Kolkkimafian VW 1600 TL : n  Mika Hannu ajoi neljänneksi, Stefan Wiik viides, Juhani Laaksonen kuudes, toinen TL:ään myös luottava Mikko Turunen heti seitsemäs ja Matti Korpelan autosta tulpanjohto irtosi ja harmittavasti Matti jäi tässä vaiheessa jo 44 sekuntia pohjista.

Toinen ek oli lähes 20km. Niittymäki ajoi hienot pohjat ja Hannu tuli toiseksi, Wiik kolmas ja edellä ajaneen pölystä hieman kärsinyt Eerola jäikin nyt vasta neljänneksi. Seuraava tasainen nippu Laaksonen, Korpela, Laine ja Turunen. Eli Niittymäki tässä vaiheessa kärjessä. Kari Haapalaisen hyvin alkanut kisa keskeytyi kakkosella vaihdelaatikkomurheisiin kun nelosvaihde katosi.

Kolmosella alkoi Eerolan kiri ja Eki sai tässä vaiheessa Niittymäkeä nelisen sekuntia kiinni. Hannu kolmas, Wiik neljäs ja seuraavat Laaksonen, joka valitteli näkökykyään ja lupaili syödä kilon mustikoita, Turunen (jolla alkoi sujumaan), Laine ja Korpela.

Ek neljä oli sama, kun kakkonen toiseen suuntaan ja niinhän siinä kävi taas kerran, että ärsytetty Eerola latasi sellaiset pohjat taululle, että siinä se voittokamppailu sitten oli. Niittymäki jäi 20sek, Wiik yli 30 sekkaa ja loput enemmän. Pientä kisaa oli vielä parilla Hannu – Wiik kun ero Hannun eduksi oli alle 10 sekuntia ennen viimeistä pätkää.

Vitoselle myös Eerolan pohjat. Niittymäki toinen ja Hannu sai pidettyä Wiikin takanaan ja oli kolmas.

Maalissa voittajana Erkki Eerola – Mikko Kittelä, toiseksi hienosti painetta antanut Esa Niittymäki – Markus Räty, kolmostyypit olivat myös maalissa kolmansia Mika Hannu – Jani Lehtinen, neljäs Stefan Wiik – Marko Oksanen, viides Juhani Laaksonen – Göran Nyberg, kuudes Jukka Laine - Harri Savolainen, seitsemäs Mikko Turunen Tomi Marttelinin kanssa ja kahdeksas Matti Korpela Tapio Soranummi.

Kisojen perumisen takia meillä on tällä hetkellä kalenterissa vain Naantalin Rantaralli 3.10.2020. Eli 1000Lakes ja Lahti kansallinen ralli ovat myös peruttujen kisojen listalla.

Jos jotain muutoksia tulee, niin ilmoitellaan näillä sivuilla.

Power Stagen voitto: Erkki Eerola (jaettu)

Kisan säväyttäjän palkinto: Esa Niittymäki (jaettu)

Teksti: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus

xx

Luhalahti ralli 7.3.2020 ja Möllerin isku

Sarjamme toinen osakilpailu pääsi käyntiin ja erinäisten peruutusten ja muiden vastoin ´käymisten jälkeen alun 11:sta luokkamme kilpailijoista vain 6 pääsi starttaamaan kilpailun.

Ek 1 ja Kari Haapalainen latoi järkyttävät pohjat. On ihme mies, kun latua riittää ja pelit toimii. Eki oli toinen mutta jäi jopa 5 sekuntia. Mika Möller kolmas (huippuesitys!) , Jukka Laine myös hienosti neljäs, Esa Niittymäki (käyntiongelmia?) viides ja  Mika Hannu kuudes ”kunnei vaan kule”.

Ek 2 ja yllättävän paljon tapahtui! Kolme ukkoo pois pelistä. Haapalaiselta suli motti, Hannulta katosi öljynpaineet ja Niittymäeltäkin moottoriongelma. Eli vain kolme autokuntaa enää jäljellä. Ekille pohjat, Möller toinen ja Jukka Laine kolmas.

Ek 3 ja Möllerin isku. Olihan se huima aika. Monivuotista mestaruusmiestä koitetaan kyllä haastaa.  Möllerille lähes 5 sekunnin pojat. Eerola toinen ja Laine kolmas.

Ek 4 ja kaikki keskeyttäneet kun siirtyivät katsomon puolelle niin olihan se jännään seurata kun äijät vetää. Eerola tuli WRC vauhtia Zetorin valoilla. Oli päättänyt voittaa Möllerin. Ja Mikan vauhti olisi ollut lähellä, mutta Kupla osui maakiveen, pian lähti ohjaus alta ja Kupla osui mäntyyn. Homma kesken ja hinuria paikalle.

Ja niinhän siinä kävi että Erkki Eerola/Mikko Kittelä voittoon ja hienon kisan ajanut Jukka Laine/Seppo Penkkala poimi marjat ja ajoi kakkoseksi! Muita ei päässyt maaliin! Eerola johtaa sarjaa, Laine on toinen ja Mäntsälässä jatketaan.

Teksti : Aircooled.fi rallisarjan tiedotus, kuva raportin yhteydessä Tomi Marttelin

Power Stage voitto (Autotaitajat) : Erkki Eerola

Kisan säväyttäjä palkinto (Maansiirto Mika Lehtinen Oy) : Mika Möller

XX

Kaasujalka ralli Joutsan Leivonmäellä avasi Aircooled.fi rallisarjan 2020

Useaan kertaan siirtyneet rallien järjestämispäivät aiheuttivat sen, että pääsimme aloittamaan tämän vuoden vasta 29.2.2020. Talvesta ei alkuvuonna ollut tietoakaan, joten oli hienoa, että vihdoin kelit olivat sellaiset, että kisa pystyttiin vetämään läpi.

Aircooled.fi luokkaan lähti seitsemän autokuntaa, mikä ihan hyvä määrä. Jo ykköserikoiskokeen lähdössä rivit harvenivat, kun Mika Möllerin epäonni ei ota loppuakseen vaan voimansiirto petti Kuplasta jo lähtölipulle. Kari Haapalainen aloitti erittäin väkevästi ja ajoi Marko Oksasen kanssa pohjat Erkki Eerolan ja Mikko Kittelän jäädessä jopa lähes 5 sekuntia. Kolmanneksi aivan Eerolan kantaan Esa Niittymäki Markus Rädyn kanssa. Matti Korpela ja Lauri Kylkilahti jäivät 15 sekuntia ja Juhani Laaksonen Göran Nybergin kanssa 20 sekuntia. Jukka Laine ja Seppo Penkkala kuudensiksi.

Seuraava erikoiskoe ja Haapalainen jatkoi vakuuttavaa menoa. Tosin Eerola jäi vain sekunnin. Laaksonenkin heräsi ja jäi puolestaan Ekistä vain 2 sek. Tämän jälkeen Niittymäki, Korpela ja Laine. Seuraava Ek ja Eerola ajoi Haapista 1,5 sekuntia kiinni. Niittymäki hienosti kolmas. Tämän jälkeen Laaksonen ja Laine. Korpelan Matille tapahtui harmillinen ajovirhe. Kupla ajautui ulos tieltä kiristyvässä oikeassa ja meni valitettavan huonoon kuntoon koska osui vähän puihinkin.

Seuraava ek ja Haapalainen ei antautunut vaan latoi nyt pohjat. Tosin vain 0,2 sekuntia erotti kilpakumppanit toisistaan. Näiden jälkeen Laaksonen, Niittymäki ja Laine.

Viimeinen erikoiskoe ja niin vain kävi, että moninkertainen mestari Eerola piti pään kylmänä, latasi järkyttävät pohjat (lisäluokkien nopein aika yli viidellä sekunnilla!!) ja nousi Haapalaisen edelle. Tosin Haapikselle tuli pieni ajovirhe missä aikaa hukkui ehkä juuri senverran kun maalissa oli eroa Eerolaan. Niittymäki oli pätkän toinen, Haapis kolmas, Laaksonen neljäs ja Laine viides.

Tämä tarkoitti samalla myös lopputulosta. Eerola siis ykkönen, Haapalainen kakkonen, Niittymäki kolmas, Laaksonen neljäs ja Laine viides.

Seuraava kilpailu on jo viikon päästä Luhalahdessa joten korjausaikaa ei paljoa ole!

Teksti : Aircooled.fi rallisarjan tiedotus, kuva raportin yhteydessä Pasi Uusitalo

Power Stage voitto (Autotaitajat) : Erkki Eerola

Kisan säväyttäjä palkinto (Maansiirto Mika Lehtinen Oy) : Matti Korpela