Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Aircooled.fi rallisarja 2020 / Aircooled.fi rally Serie 2020 (päivitetty 24.6.2020)

Osakilpailut (5/6 parasta osakilpailua lasketaan lopullisiin pisteisiin ) :

Competion dates and places (5/6 best results calculated to final results)

xx

29.2.2020 Leivonmäki (Joutsa) Rally järjestää/organized Harrasteralli ry. (kilpailun päivämäärä muutettu 15.1)

7.3.2020 Luhalahti Rally järjestää/organized Harrasteralli ry. (kilpailun päivämäärä muutettu 7.1)

8.8.2020 Ikaalisten Kylpylä ralli järjestää Harrrasteralli ry

11-12.9.2020 Thousand Lakes rally. Järjestää Akk Motorsport

3.10.2020 Naantali Rantaralli (Mynämäki). Järjestää Akk Motorsport

17.10.2020 Lahti kansallinen kilpailu / Lahti national Rally. Järjestää/organized Akk Motorsport.

xx

Osallistumaksua sarjaan ei ole. Tilaa sarjan esite sähköpostilla mikahannu@luukku.com. 

There is no payment to be in this VW Rally serie. When you are intrested in to come to one or more please contact mikahannu@luukku.com (deutsch / english). Stefan Wiik (svenska) steffi@kuljetuswiik.fi or Juhani Jyränkö Kuplapaja Company (svenska) VW Aircooled racecars jussijyranko@gmail.com

xx

Luhalahti ralli 7.3.2020 ja Möllerin isku

Sarjamme toinen osakilpailu pääsi käyntiin ja erinäisten peruutusten ja muiden vastoin ´käymisten jälkeen alun 11:sta luokkamme kilpailijoista vain 6 pääsi starttaamaan kilpailun.

Ek 1 ja Kari Haapalainen latoi järkyttävät pohjat. On ihme mies, kun latua riittää ja pelit toimii. Eki oli toinen mutta jäi jopa 5 sekuntia. Mika Möller kolmas (huippuesitys!) , Jukka Laine myös hienosti neljäs, Esa Niittymäki (käyntiongelmia?) viides ja  Mika Hannu kuudes ”kunnei vaan kule”.

Ek 2 ja yllättävän paljon tapahtui! Kolme ukkoo pois pelistä. Haapalaiselta suli motti, Hannulta katosi öljynpaineet ja Niittymäeltäkin moottoriongelma. Eli vain kolme autokuntaa enää jäljellä. Ekille pohjat, Möller toinen ja Jukka Laine kolmas.

Ek 3 ja Möllerin isku. Olihan se huima aika. Monivuotista mestaruusmiestä koitetaan kyllä haastaa.  Möllerille lähes 5 sekunnin pojat. Eerola toinen ja Laine kolmas.

Ek 4 ja kaikki keskeyttäneet kun siirtyivät katsomon puolelle niin olihan se jännään seurata kun äijät vetää. Eerola tuli WRC vauhtia Zetorin valoilla. Oli päättänyt voittaa Möllerin. Ja Mikan vauhti olisi ollut lähellä, mutta Kupla osui maakiveen, pian lähti ohjaus alta ja Kupla osui mäntyyn. Homma kesken ja hinuria paikalle.

Ja niinhän siinä kävi että Erkki Eerola/Mikko Kittelä voittoon ja hienon kisan ajanut Jukka Laine/Seppo Penkkala poimi marjat ja ajoi kakkoseksi! Muita ei päässyt maaliin! Eerola johtaa sarjaa, Laine on toinen ja Mäntsälässä jatketaan.

Teksti : Aircooled.fi rallisarjan tiedotus, kuva raportin yhteydessä Tomi Marttelin

Power Stage voitto (Autotaitajat) : Erkki Eerola

Kisan säväyttäjä palkinto (Maansiirto Mika Lehtinen Oy) : Mika Möller

XX

Kaasujalka ralli Joutsan Leivonmäellä avasi Aircooled.fi rallisarjan 2020

Useaan kertaan siirtyneet rallien järjestämispäivät aiheuttivat sen, että pääsimme aloittamaan tämän vuoden vasta 29.2.2020. Talvesta ei alkuvuonna ollut tietoakaan, joten oli hienoa, että vihdoin kelit olivat sellaiset, että kisa pystyttiin vetämään läpi.

Aircooled.fi luokkaan lähti seitsemän autokuntaa, mikä ihan hyvä määrä. Jo ykköserikoiskokeen lähdössä rivit harvenivat, kun Mika Möllerin epäonni ei ota loppuakseen vaan voimansiirto petti Kuplasta jo lähtölipulle. Kari Haapalainen aloitti erittäin väkevästi ja ajoi Marko Oksasen kanssa pohjat Erkki Eerolan ja Mikko Kittelän jäädessä jopa lähes 5 sekuntia. Kolmanneksi aivan Eerolan kantaan Esa Niittymäki Markus Rädyn kanssa. Matti Korpela ja Lauri Kylkilahti jäivät 15 sekuntia ja Juhani Laaksonen Göran Nybergin kanssa 20 sekuntia. Jukka Laine ja Seppo Penkkala kuudensiksi.

Seuraava erikoiskoe ja Haapalainen jatkoi vakuuttavaa menoa. Tosin Eerola jäi vain sekunnin. Laaksonenkin heräsi ja jäi puolestaan Ekistä vain 2 sek. Tämän jälkeen Niittymäki, Korpela ja Laine. Seuraava Ek ja Eerola ajoi Haapista 1,5 sekuntia kiinni. Niittymäki hienosti kolmas. Tämän jälkeen Laaksonen ja Laine. Korpelan Matille tapahtui harmillinen ajovirhe. Kupla ajautui ulos tieltä kiristyvässä oikeassa ja meni valitettavan huonoon kuntoon koska osui vähän puihinkin.

Seuraava ek ja Haapalainen ei antautunut vaan latoi nyt pohjat. Tosin vain 0,2 sekuntia erotti kilpakumppanit toisistaan. Näiden jälkeen Laaksonen, Niittymäki ja Laine.

Viimeinen erikoiskoe ja niin vain kävi, että moninkertainen mestari Eerola piti pään kylmänä, latasi järkyttävät pohjat (lisäluokkien nopein aika yli viidellä sekunnilla!!) ja nousi Haapalaisen edelle. Tosin Haapikselle tuli pieni ajovirhe missä aikaa hukkui ehkä juuri senverran kun maalissa oli eroa Eerolaan. Niittymäki oli pätkän toinen, Haapis kolmas, Laaksonen neljäs ja Laine viides.

Tämä tarkoitti samalla myös lopputulosta. Eerola siis ykkönen, Haapalainen kakkonen, Niittymäki kolmas, Laaksonen neljäs ja Laine viides.

Seuraava kilpailu on jo viikon päästä Luhalahdessa joten korjausaikaa ei paljoa ole!

Teksti : Aircooled.fi rallisarjan tiedotus, kuva raportin yhteydessä Pasi Uusitalo

Power Stage voitto (Autotaitajat) : Erkki Eerola

Kisan säväyttäjä palkinto (Maansiirto Mika Lehtinen Oy) : Matti Korpela