Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Aircooled.fi rallisarja 2019

Osakilpailut (6/8 parasta osakilpailua lasketaan lopullisiin pisteisiin ) :

26.1 Savonlinna (AKK)

 9.2 Laukaa (AKK)

24.2 Porvoo puolitetuin pistein

11.5 Ikaalinen (Harrasteralli)

 8.6 Raisio (AKK)

13.7 Tampere/Sastamala (AKK), kisa on samalla ”ns näyttävät huoltoautot” osakilpailu, kannatta laittaa kalenteriin)

(31.8 Ruotsi Eskilstuna Rally Sarjan ulkopuolinen ensimmäinen Suomen ulkopuolinen kilpailu)

7.9 Urjala (AKK)

12.10 Naantali (AKK)

XX

Eerola voitti avaruusalukset

Rantaralli 2019 syksyllä päätti hienon rallikautemme tänä vuonna. Kaikki näytti olevan selvää ennen viimeistä osakilpailua mestaruuden osalta, mutta kuinkas sitten kävikään.

Kilpailuun ilmoittautui 10 autoa joten mukava määrä meitä mukana. Tosin Liukkosen Juha ei päässyt starttaamaan ja Kari Haapalaisenkin vaihdelaatikko antautui jo ennen katsastusta.

Ykköserikoiskokeen jälkeen myös Mika Möllerin kisa jäi kesken, kun ekaksi irtosi tuulettaja laturin hihna, kone ylikuumeni sen verran että maalissa huohotus oli jo niin suurta, että valitettavasti jälleen pyyhe kehään.

Muuten kisa alkoi heti kovilla ajoilla ja kärjessä Kari Aaltonen ja Erkki Eerola saivat toisistaan vain 0,2 sekunnin eron. Samalla Jukka Laine antoi myrskyvaroituksen vauhdistaan ja ajoi kolmanneksi. Esa Niittymäki neljäs, Juhani Laaksonen viides, Mika Hannu kuudes, hienon paluun kapinoihin tehnyt Heikki Juutilainen seitsemäs ja keskeyttämään joutunut Möller sai kuitenkin maaliin vielä kahdeksannen ajan.

Ek 2 ja Eerola hieman kiristi, mutta Aaltonen kuitenkin vain pari sekkaa takana. Laine jatkoi huimana ja otti kolmossijan ja muutenkin sijoitukset ykkösen kaltaiset. Kolmonen ratkaisi sitten lopulta sarjankin mestaruuden. Aaltosella meni hieman leveäksi, takapyörät tippuivat pitkällä pätkällä ojaan ja kun yleisöä ei missään niin harmittavasti homma kesken. Autoon ei tullut mitään vaurioita.

Aaltosen tippuessa pois kisasta Eerolalle riitti voitto varmistamaan mestaruuden koska 6 kisaa kahdeksasta laskettiin lopullisiin pisteisiin. Ekille pohjat kolmosellakin ja Laine nyt toiseksi. Laaksonen kolmanneksi ja TL:n kin vauhti hieman piristyi, kun Hannu M ajoi neljänneksi. Seuraavina Niittymäki ja Juutilainen.

EK 4 Eerola jatkaa kärjessä, Laaksonen nostaa vauhtia toiseksi, Hannu kolmas ja Laine nyt neljäs. Vitosella sama Ekin tahti, mutta Laine toinen ja Laaksonen kolmas. Ja sitten vielä viimeinen kutospätkä mikä tosin oli vain vajaat 6 kilsaa pitkä mutta olipahan sekin hienoa tietä kuten koko reitti! Laine koitti ajaa jopa pohjia mutta hävisi vain 0,1 sekuntia Eerolalle. Hannu kolmas.

Ja niin siinä sitten kävi että Erkki Eerola ja Mikko Kittelä ajoivat voittoon ja samalla nousivat sarjamme mestareiksi. Jukka Laine ja Seppo Penkkala hienosti toiseksi ja myös kolmanneksi erittäin pienillä etukäteiskilsoilla Juhani Laaksonen ja Göran Nyberg. Esa Niittymäki ja Markus Räty kävivät Mika Hannun ja Jari Simolan kanssa hienon kisan, jossa Esa voitti lopulta vajaalla kymmenellä sekunnilla joten Niittymäki neljäs ja Hannu viides. Paluun kisakaukaloon tehnyt Heikki Juutilainen kuudes kartturinaan Tomi Marttelin.

Eerola sarjan mestari ja Kari Aaltonen Mika Sarekivi hopeaa ja pronssia Jukka Laine Seppo Penkkala. Kausi 2019 on päättynyt ja vuosi 2020 on meidän 10 vuotis juhlavuosi. Kilpailukalenteri julkaistaan piakkoin.

Teksi: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus.

XX

31/8-2019 Rallyserie Eskilstuna (på svenska)

För några år sen kom vi på att det skulle vara trevligt att åka på rally utanför Finland. I vintras fick vi Sune Westerlunds kontaktuppgifter från Eskilstuna och då startade vi planeringen på allvar. I våras var det klart att vi skulle få en egen klass till EMK Kanna Eskilstuna rally den 31/8-2019. Målet var att även deltagare från Sverige skulle vara med. Till slut var det 13 anmälda bilar i denna klass. 5 från Sverige och 8 från Finland.

På fredag besiktade vi bilarna i lugn och ro och på lördag startade tävlingen. Vägarna var helt annorlunda än vad vi är vana vid i Finland. Treans och fyrans växlar behövdes  inte användas så mycket, man fick köra försiktigt. Vägarna var fina och utmanande.

Första sträckan var uppdelat på två etapper. Efter första etappen såg resultatet ut så här: 1. Kari Haapalainen, 2. Sune Westerlund, 3. Kari Aaltonen, 4. Esa Niittymäki, 5. Jukka Laine, 6. Per Eriksson och Stefan Wiik, 8. Mikko Turunen, 9. Peo Berglund, 10. Per Arne Ljung, 11. Mika Möller, 12. Mika Hannu. Tyvärr fick Thomas Thelin bryta pga tekniskt fel i bilen.

Efter andra etappen: 1. Ljung, 2. Aaltonen, 3. Haapalainen. Jukka Laine fick motorfel och var tvungen att bryta, men som tur var fanns det fika på denna plats. Berglund var också tvungen att bryta.

Efter andra sträckan var det Ljung och Möller som fick bryta tävlingen. Haapalainen etta, Aaltonen tvåa och Eriksson låg på tredje plats. Efter tredje sträckan såg resultatet ut så här: 1. Haapalainen, 2. Eriksson, 3. Aaltonen, 4. Niittymäki, 5. Wiik, 6. Westerlund, 7. Hannu, 8. Turunen. Nu var det klart att vinnaren skulle bli en av dessa Aaltonen, Haapalainen eller Eriksson.

Under service pausen hade ingen någon större problem, förutom att vissa bilar läckte olja men den tillhör saken. Och sen fick vi höra att nästa två sträckor var extra svåra och det visade sig vara det.

Efter den korta och fina fjärde sträckan började slutresultat vara klart. Haapalainen körde lite i diket och blev femma. Fjärde plats till Vesterlund, Niittymäki trea, Eriksson andra och Aaltonen första.

Sista sträcka som var 15 km var riktigt utmanande. Vesterlund hade problem, Haapalainen försökte ta igen tiden som han förlorade under senaste sträckan men körde ut igen och blev sjua. Turunen sjätte, Hannu femte, Wiik fjärde, Niittymäki trea, Eriksson körde ut lite och kom på andra plats.

Hela tävlingens slutresultat ser ut så här:

1.Kari Aaltonen / Mika Sarekivi

2.Per Eriksson / John Lundh

3.Esa Niittymäki / Markus Räty

4.Stefan Wiik / Marko Oksanen

5.Kari Haapalainen / Kimmo Raitanen

6.Mika Hannu / Jari Simola

7.Mikko Turunen / Tomi Marttelin

8.Sune Vesterlund / Jonas Vesterlund

Tävlingen var lyckad för oss och vi hoppas att det blir mera sådana tävlingar. Vi är intresserade av att köra i andra länder. Tack för alla som var med! Stort tack för en trevlig helg till tävlingens arragemang och våran kontaktperson Sune Vesterlund.

Text Mika Hannu / översätting TUSEN tack Johanna Aro

XX

Kari Aaltosen pohjoismainen voittoputki sai jatkoa Urjalassa

Lauantaina 8.9.2019 ajettiin Urjalan Ua:n toimiessa järjestelyvastuussa kauden toiseksi viimeinen HRT ja samalla myös Aircooled.fi ralliosakilpailu. Kilpailun keskuspaikka oli Toijalan puolella ja 6 autokuntaa oli ilmajäähy Volkkareita mukana kisassa, kun Ruotsin kilpailussa lievän moottorivaurion saanut Mika Hannun VW 1600 TL jouduttiin jättämään talliin, koska konetta ei saatu kuntoon kisapäivään mennessä.

Mutta huima kisa oli tulossa ja nähtiin hienoja kamppailuja eri sijoituksista. Kari Aaltonen jatkoi lyhyellä yleisöerikoiskokeella nro 1 siitä mihin Eskilstunassa jäi. Erkki Eerola jäi jopa 4 sekuntia. Esa Niittymäki kolmas, Matti Korpela neljäs, Jukka Laine viides ja Mikko Turunen kuudes.

Ek kaksi mentiin täysin samassa järjestyksessä ja Aaltosen johto kasvoi jo kymmeneen sekuntiin. Hyvä taistelupari oli sijat 3-4 missä Niittymäellä ja Korpelalla vain muutaman sekunnin ero.

Ek 3 ja Eerola iski ja ajoi 3 sekunnin pohjat Aaltoseen, Korpelakin kiristi Niittymäen ohi nyt kolmanneksi, toisaalta Laineenkaan ero neloseen oli alle 20 sekuntia. Turusen Kupla savuttaa senverran, että sijoitus nro.6 alkaa olla selviö.

Tauolla Eki korjaili pyöränkulmia mutta paljoa muuta tekniikka murhetta ei kait ollutkaan. Sitten tuli ek 4 ja Eerola edelleen yritti kiivaasti Aaltosta kiinni ja onnistuikin kaventamaan eron neljään sekuntiin. Niittymäki nousi takaisin kolmannelle sijalle.

Ek 5 oli pitkä lähes 20 km mutta kärkikaksikko sai toisiinsa vain 0,8 sekuntia eroa joten hieman ratkaisun tuntua. Korpela ajoi hienosti ja kavensi eron Niittymäkeen n. viiteen sekuntiin.

Viimeinen pätkä ei kuitenkaan enään tuonut muutoksia lopputulokseen vaikka Eki ajoikin pohjat. Kari Aaltonen ajoi hienoon voittoon Mika Sarekiven kanssa, Erkki Eerola / Mikko Kittelä toiseksi, Esa Niittymäki / Markus Räty kolmanneksi, Matti Korpela / Lauri Kylkilahti neljäs, Jukka Laine / Seppo Penkkala viides ja Mikko Turunen / Tomi Marttelin kuudenneksi.

Viimeinen kisa tänä vuonna kaikkiaan yhdeksästä  VW Aircool kisastamme ajetaan 12.10 Naantalissa. Mestaruus ei aivan vielä ole selviö vaikka Aaltonen onkin kovassa karussa ja homma näyttää selvältä.

Teksti Aircooled.fi rallisarjan tiedotus

Kisan säväyttäjäpalkinto (Neste) :  Esa Niittymäki

Power Stagen voitto: Erkki Eerola

Nopein historic kuljettaja: Esa Niittymäki

 

 

XX

Aircooled.fi rallisarja Ruotsin Eskilstunassa 31.8.2019

Jo muutama vuosi ollaan mietitty, että rallisarjamme olisi hienoa vierailla myös Suomen ulkopuolella. Viime talvena alkoivat palaset loksahtelemaan kohdalleen, kun saimme Eskilstunasta myös vastaavalla Kuplalla ajavan Sune Westerlundin yhteyshenkilöksemme.

Sähköposteja ja puheluita vaihdeltiin talven ja alkukevään aikana, mutta lopulta keväällä oli selvää, että saamme oman luokan EMK Kannan Eskilstuna ralliin 31.8.2019. Heti alusta saakka oli tavoitteena, että myös ruotsalaisia ilmajäähdytteisiä Volkkareita on tulossa enemmän kuin pitkään aikaan mukaan.

Lopulta ilmoittautumisen päättyessä ruotsin kilpisiä autoja oli 5 ja suomenkilpisiä autoja 8. Eli huimat 13 autoa. Kisaan osallistuminen oli tehty meille suomalaisille todella helpoksi ja kaikki pelasi hienosti.

Perjantaina suoritettiin katsastus kaikessa rauhassa ja lauantaina sitten reitille. Tiet olivatkin tyystin erilaisia kuin olemme Suomessa tottuneet ajamaan. Kolmos- ja nelosvaihdetta ei paljoa tarvittu, elikkä tarkkana sai olla. Varsin hienot ja haastavat tiet.

Ykköserikoiskokeella, joka oli jaettu hauskasti kahteen osaan kovinta vauhtia piti Kari Haapalainen. Sune Vesterlund tuli toiseksi ja Kari Aaltonen kolmanneksi. Esa Niittymäki neljäs, Jukka Laine viides, Per Eriksson ja Stefan Wiik jakoivat sijan kuusi, kahdeksanneksi tuli Mikko Turunen, yhdeksäs PeO Berglund, kymmenes Per Arne Ljung, yhdestoista Mika Möller ja Mika Hannu jätettiin kahdenneksitoista. Thomas Thelin joutui valitettavasti keskeyttämään tekniseen vikaan.

Ykkösen kakkososio tiukensi kilpailua kun Ljung ajoi pohjat ja Aaltonen tuli toiseksi. Haapalainen nyt kolmas. Jukka Laineen kohtaloksi koitui moottorivika ja keskeytys edessä mutta onneksi paikassa oli kahvitarjoilu, myös Berglund keskeytys.

Seuraava pätkä eli EK 2 ja nyt keskeyttämään joutuivat Ljung ja moottoririkko iski myös toiseen suomalaiseen eli Mika Mölleriin. Pohjat Haapalaiselle, toiseksi Aaltonen ja kolmanneksi Eriksson.

Vielä vika pätkä ennen huoltotaukoa eli EK 3. Haapalainen pohjat, Eriksson toinen, Aaltonen kolmas, Niittymäki neljäs, Wiik viides, Vesterlund kuudes, Hannu seitsemäs ja Turunen kahdeksas.

Kärkikamppailu oli melko selkeätä, että voittaja on porukasta Aaltonen, Haapalainen tai Eriksson. Huoltotauolla ei suurempia ongelmia kellään, jotkut nyt vuotivat moottoriöljyä, mutta sehän kuuluu asiaan. Lisäksi huhujen mukaan kaksi seuraavaa pätkää olivat todella vaativia ja niin olivatkin, varsinkin EK 5.

Lyhyellä ja hienolla nelosella kisan lopputulos alkoi hahmottua. Haapalaisella pientä ulosajoa ja hän nyt pätkäajoissa vasta viides. Neljäs Vesterlund, kolmas hienoa kisaa ajanut Niittymäki, toiseksi nyt Eriksson ja ruotsalaisen kanssa kovaa kisaa käynyt Aaltonen ajoi pohjat.

Mutta yksi hieno yli 15km pätkä vielä jäljellä ja olipahan haastava pätkä, missä useammallakin oli tilanteita. Vesterlund osui johonkin ja auto meinasi kaatua ja samalla jäivät pätkäsijoituksien häntäpäähän koska aikaa meni paljon.  Myös Haapalainen korjaili edellisen pätkän aiheuttamaan aikahävikkiä ja ajoi uudelleen ulos ja jäi pätkällä seitsemänneksi. Turunen kuudes, Hannu TL:llä nyt viides, Wiik neljäs, Niittymäki kolmas, Eriksson ajoi lievästi ulos, takapyörä otti osumaa ja kovasti Aaltosta kirittänyt ruotsalainen jäi toiseksi ja samalla ratkesi myös yleiskilpailun voitto.

Lopullinen tulosluettelo on siis seuraavanlainen:

  1. Kari Aaltonen / Mika Sarekivi
  2. Per Eriksson / John Lundh
  3. Esa Niittymäki / Markus Räty
  4. Stefan Wiik / Marko Oksanen
  5. Kari Haapalainen / Kimmo Raitanen
  6. Mika Hannu / Jari Simola
  7. Mikko Turunen / Tomi Marttelin
  8. Sune Vesterlund / Jonas Vesterlund

Kilpailu meille suomalaisille oli hieno ja toivomme että saamme tälle myös jatkoa. Olemme kiinnostuneita myös ajamaan muissakin Euroopan maissa mikäli sellainen mahdollisuus aukeaisi. Kiitos vielä kerran kaikille osallistujille ja varsinkin kisajärjestäjille Eskilstuna MK:ssa ja yhteyshenkilöllemme Sune Vesterlundille hienosta viikonlopusta!

Teksti: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus

XX

AutoGlym ralli Nokia-Sastamala Kari Aaltosen komennossa

VW Aircooled.fi rallisarjamme kolmas kesäkisa ajettiin heinäkuun 13.päivä Sastamalan seudun hienoilla teillä. Kisa ajettiin niin, että kierrettiin kaksi kertaa sama kolmen pätkän lenkki.

Meiltä mukana oli tällä kertaa seitsemän autokuntaa, kärkiukoista Kari Haapalainen loisti poissaolollaan. Keli oli Volkkareille kohtuu sopiva sillä aivan hellelukemiin ei lämpömittarit nousseet ja tekniikka kaikilla tuntuikin pelaavan hyvin noin pääsääntöisesti.

Ek yksi ja odotettiin että ärsytetty Erkki Eerola hakisi pohjia, mutta Ekillä tulikin yksi kiristyvä oikea silmille ja Kuplan pyörät taittuivat senverran että keskeytys tuli. Kari Aaltonen latasi järkyttävät 18 sekunnin pohjat ja on kyllä hienoa seurata keltaisen Kuplan menoa kun auto pelaa ja itseluottamus on kunnossa! Myös Matti Korpela aloitti hyvin ja tuli toiseksi. Mika Hannu kolmas, Jukka Laine neljäs, Esa Niittymäki viides ja Mikko Turunen kuudes.

Ek kaksi putkeen, Aaltonen menee menojaan yli 20 sekunnin pohjilla. Hannu toinen ja Niittymäki nousee nyt kolmanneksi eli hyvä kisa myös hissepeleillä menossa! Esan jälkeen Korpela, Laine ja Turunen.

Vielä kolmaskin ek samaan syssyyn ennen huoltoa Nokian testiradalla. Hannulle nyt pohjat, mutta Aaltonen jää vain 0,6 sek. Laine alkaa myös kiristään huimasti vauhtia viimekisan tyyliin ja Jukka nyt kolmas vain reilu 5 sek pohjista. Seuraavat sijat Niittymäki, myös vauhtia hienosti nostanut Turunen ja Korpela jäi nyt kuudenneksi.  Matilla oli kovaa taistelua sillä vatsavaivat haittoivat herrasmiehen kisaamista ja varsinkin tämä ek oli yhtä taistelua.

Huoltotauolla koitettiin saada Hannun TL:ä lataamaan mutta niin vain kävi että latausta ei saatu kuntoon ja vihreän TL:än pätkät 2-6 ajettiin kokonaan ilman latausta. Mitään ylimääräistä sähkölaitetta ei voinut käyttää ja lämmötkin nousivat siten korkealle.Kuin ihmeen kaupalla virtaa riitti senverran että maali nähtiin.

EK 4 ja Aaltosen sekä Hannun jälkeen hieno kisa oli hisseautojen välillä. Niittymäelle alkoi jäädä kolmossija mutta Laine Korpela oli kovaa taistelua. Laineella tuli yksi risteys silmille ja siinä taisi tulla ratkaiseva sekuntihukka Korpelaa vastaan.

EK 5 mentiin samassa järjestyksessä ja EK 6 samoin paitsi Laine koitti vielä hyökätä Korpelaa vastaan, onnistuikin, mutta ero jäi silti liian suureksi. Kari Aaltonen Mika Sarekivi siis Power stagen pohjat ja samalla kisan huima suorastaan dominoiva voitto!  Mika Hannu Jari Simola taistelivat toiseksi ja nopein hissekuskipari oli kolmanneksi tulleet Esa Niittymäki Markus Räty. Neljänsiksi taistelivat Matti Korpela Lauri Kylkilahti, viidensiksi Jukka Laine Seppo Penkkala ja kun vielä Mikko Turunen Tomi Marttelin saatiin hienosti maaliin niin AutoGlym ralli oli siinä.

Power Stagen nopein : Kari Aaltonen

Nopein Hisse : Esa Niittymäki

Kisan säväyttäjä: Matti Korpela

Kari Aaltonen on nyt Eerolan keskeytyksen jälkeen selvässä pistejohdossa. Erkki Eerola toki jatkaa toisena mutta ero Aaltosen alkaa vähitellen olemaan saavuttamaton.

Seuraavaksi meidän autokaravaanimme lähtee Ruotsin Eskilstuna ralliin. Kisa ajetaan sarjamme ulkopuolisena rallina. Meitä on lähdössä kisaan peräti 10 autokuntaa. Voitte seurata kisan ilmoittautumistilannetta www.eskilstunamk.com ja sieltä kohta Till änmalan ja kisa 31.8. Myös Ruotsin omia Kuplia on tulossa mukaan heidän lupauksen mukaisesti 3-5 kappaletta joten kannattaa seurata!

Teksti: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus

XX

Kaasujalka ralli Oripäässä 8.6.2019 huima seikkailu

Aircooled.fi rallisarjamme kesäkauden toinen osakilpailu muodostui varsin huimaksi kamppailuksi ja yllättävistä tilanteista ei ollut pulaa. Kisaan ilmoittautui meitä 8 autoa ja keli Oripäässä oli se pahin Volkkarin vihollinen eli kova paahtava helle ja hienorakeinen pöly koko ajan ilmassa.

Jos joku odotti että kärkikamppailu oli vain Kari Haapalainen ja Erkki Eerolan välinen niin yllättyi varmasti sillä niin vahva oli Tampereen moottorivelho Kari Aaltosen avaus erikoiskokeella yksi. Kari A oli omien puheidensa mukaan oppinut pitämään kaasun pohjassa ja niin tekikin eli heti ykköselle pohjat. Haapalainen toinen, Eerola kolmas, jotain ihme käärmekeittoa syönyt Jukka Laine neljäs, Stefan Wiik viides, Mika Hannu kuudes, Mikko Turunen seitsemäs ja Esa Niittymäki kahdeksas.

Sitten heti kakkospätkä putkeen ennen huoltoa. Eerola pohjat ja Haapis jäi kolme. Aaltonen kolmas vaikka auto syttyi palamaan aivan pätkän lopussa. At henkilökunta sai jauhesammuttimella palon sammutettua ja kuin ihmeen kaupalla mitään olennaista ei vaurioitunut ja hämmästys oli suuri kun juuri näyttävällä liekillä palanut Kupla tuli huoltopaikalle ihan puhtaasti ajamalla. Laine neljäs, Niittymäki viides, Wiik kuudes, Turunen seitsemäs ja poltto-aineen paine-ongelmien kanssa paininut Hannu kahdeksas.

Ek kolme ja Aaltonen jälleen huimat pohjat. Eki kakkonen ja hyvään vauhtiin myös noussut Niittymäki nyt kolmas. Nelosella sama peli jatkui keltainen Aaltosen Kupla liikkui maastossa ennennäkemätöntä vauhtia. Samoin täytyy nostaa esille Jukka Laineen uudelleen löytynyt huippuvauhti sillä Jukan vauhti oli jotain sellaista mitä emme ole hetkeen nähneet!

Nelosen jälkeen tilanne oli jopa jo selvä kun Aaltonen johti jo lähes 30 sekunnin erolla Haapalaiseen. Eerola oli tässä vaiheessa kolmas. Esa Niittymäki joutui nelosen jälkeen valitettavasti keskeyttämään. Vitosella Haapalaisen pohjat joten ei hänkään ollut vielä luovuttanut voittotaistelusta. Myöskin kutoselle Haapis latoi pohjat. Seiskalla Turunen joutui keskeyttämään tulipalon ja muiden ongelmien seurauksena ja Aaltonen ajoi pohjat.

Sitten tuli vielä pitkä ek 8 ja mitäs siellä sitten tapahtui! Herrasmies Jukka Laine ajoi hienot pohjat Power Stagelle! Haapalaisen pätkä ei mennyt yhtä putkeen sillä Kupla lipsahti ulos, osui hieman mäntyyn mutta onneksi ei keskelle autoa vaan vasemmalle kyljelle. Auto meni valitettavan huonoon kuntoon mutta ehkä pahempaakin oli tarjolla.

Lopulta siis viisi autoa maaliin ja Kari Aaltoselle / Mika Sarekivi hieno selvä voitto ja puhtaasti ajamalla! Erkki Eerola / Mikko Kittelä toisiksi, todella hienon kisan ajaneet Jukka Laine / Seppo Penkkala kolmansiksi,  Stefan Wiik teki kaikkensa mutta tällä kertaa se riitti neljänteen sijaan Marko Oksasen kanssa, Mika Hannu / Jari Simola taistelivat viidensiksi pitkällä vikalistalla (mm.viimeisellä pätkällä bensapaineet kadoksissa, lataus ei toiminut ja kaiken lisäksi kaasuvivusto jumissa).

Sarjan kärjessä Kari Aaltonen ja Erkki Eerola tasapistein. Seuraavat Laine, Hannu ja Niittymäki.

Power Stagen nopein : Jukka Laine

Nopein Hisse : Jukka Laine

Kisan säväyttäjä: Kari Aaltonen

Seuraava osakilpailumme on AutoGlym ralli Tampere / Sastamala 13.7.2019 missä samalla näyttävät huolto-autot teema. Tervetuloa paikalle seuraamaan!

Lisäksi meidän rallisarjamme lähtee elo-syyskuun vaihteessa Ruotsin Eskilstuna ralliin. Mahdollisesti jopa 10-11 autoamme lähdössä sinne. Ruotsista tulisi mahdollisesti 4-5 Aircooled VW autoa joten aika hieno Suomi-Ruotsi maaottelu tulossa! Jos kiinnostaa lähteä mukaan niin ota yhteys joko Mika Hannu tai Stefan Wiik.

Teksti: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus

XX

Aircooled.fi rallisarja ensimmäistä kertaa Harrasterallin puolella Ikaalisissa 11.5.2019

Kisaa ilmoittautui meidän luokassa runsaasti autoja, mutta erinäisistä syistä Heikki Juutilainen, Juha Liukkonen ja Mika Hannu jäivät pois ja lopulta starttaamaan pääsi 8 autoamme.

Kilpailu oli varsin pitkä, seitsemän erikoiskoetta ja yli 80 ek kilometriä. Kari Haapalaisella tuli pieni vaurio jo perjantain sprintissä ja korjaustoimenpiteistä huolimatta veto-akseli antautui ja Kari jäi heti ykköselle. Nopeinta vauhtia Erkki Eerola, Kari Aaltonen jäi reilut kymmenen, hienon paluun kapioihin tehnyt Stefan Wiik reilut 15, Jukka Laine reilut 16, Esa Niittymäki n.17, Matti Korpela samoin ja Mikko Turunen hieman yli 20:n sekunnin ero kärkeen.

Kakkonen ei tuonut tähän suuria muutoksia, että kuin Niittymäki kiristi vauhtia ja oli nyt kolmas. Kolmosella sai Korpelakin juonen päästä kiinni ja ajoi hienon toiseksi nopeimman ajan. Vielä nelonenkin mentiin samassa tahdissa mutta sitten alkoi tapahtua.

Niittymäellä alkoivat alustamurheet ja etujousen katkettua ajo oli hyvin vaikeaa. Myös moottorissa jotain vikaa. Samoin Korpelan koneeseen iski vika ja hyvässä vauhdissa ollut Matti joutui keskeyttämään. Niittymäki sinnitteli maaliin.

EK kutosella nähtiin hieno Aaltosen voimannäyte kun Kari vetäisi pohjat Ekin jäädessä 0,1 sek. Tosin kisan viimeisellä oranssin Kuplan miehistö sisuuntui ja marssijärjestys palasi kun Eerola latasi pohjat ja samalla Power Stagen voiton.

Eerolan voittaessa Aaltonen ajoi taktisesti hienon kisan ja tuli toiseksi. Wiik nousi Niittymäen ongelmien myötä takaisin kolmanneksi ja Niittymäki täten neljäs. Laine viides ja Turunen kuudenneksi.

Power Stagen voitto: Erkki Eerola

Kisan säväyttäjä: Stefan Wiik

Kisan nopein hisse: Stefan Wiik

Seuraava kisa on Raisio 8.6 ja tämän jälkeen 13.7 Autoglym Tampere Sastamala missä teemana näyttävät huolto-autot.

Lisäksi sarjamme ulkopuolisena kisana toteutunee Ruotsin Eskilstuna ralli 31.8. Sinne järjestetään yhteisbussikuljetus. Lisätietoa Mika Hannu 050-3478380. Jos herättää kiinnostusta tämä reissu niin olkaa välittömästi yhteydessä Mikaan sillä tempaus on herättänyt jo nyt mielenkiintoa runsaasti ja paikkoja on rajoitetusti.

Teksti: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus

xx

Porvoon sunnuntai ralli päätti Aircooled.fi rallisarjan talven hienoon taisteluun sarjan nopeimman kuskin tittelistä

Sunnuntaina ajettiin Porvoon seudulla 24.2.2019 neljän erikoiskokeen pituinen vähän lyhyempi ralli. Keli oli mennyt plussan puolelle jo viikolla, mutta kisajärjestäjä oli valinnut pätkät hienosti; saimme ajaa todella hienoilla ja haastavilla pätkillä!

Sarjakilpailuksi nostettu Porvoon kisa sai mukaansa 10 autoa, mutta harmittavasti sarjajohtajan Kari Aaltosen ajoonlähtötarkastus tuotti huonon tuloksen. Öljyvuotoa liikaa ja homma kesken jo ennen lähtöä kisapaikalle. Suuri harmitus, sillä kisapäivämme oli hieno ja olisi ollut loistavaa nähdä Kari kamppailemassa podium sijoista. Ekan pätkän jälkeen kakkosen lähdössä myös Juhani Laaksonen joutui keskeyttämään vaihdelaatikko ongelmiin kun eteenpäin menovaihteita ei saatu päälle. Yhtä suuri harmistus Juhanin puolesta.

Ek 1 oli lyhyt, mutta niinpä vaan viime kisan kaatokunkku Kari Haapalainen löi huiman ajan taululle. Erkki Eerola vaani parin sekunnin päässä ja Juhani Laaksonen kolmantena. Seuraavat sijat Esa Niittymäki mikä terveys/koneongelmien jälkeen toi Kuplan hienosti viivalle neljäntenä, Mika Hannu viides, Matti Korpela kuudes, Juhani Jyränkö seitsemäs, Juha Liukkonen kahdeksas ja Mikko Turunen yhdeksäs.

Ek 2 ja Haapis jälleen pohjat. Eki jäi reilu 4 sek. Hannu M kolmas ja Niittymäki neljäs. Seuraavat sijat Korpela, sytytystulpan johto ongelmista kärsinyt Liukkonen, Jussi Jyränkö ja M.Turunen.

Pienellä tauolla EK2:n jälkeen kisa oli kutkuttava. Ekin ja Haapiksen ero oli pieni ja heidän jälkeen olevista sijoista myös hyvä kamppailu.

Ek 3 ja niin kuin vähän ounasteltiin niin Eki koitti tulla ja saikin kavennettua pohjilla eroa Haapalaiseen. Tämän pätkän jälkeen ero vain vajaa kolme sekuntia. Muut sijat Liukkonen (on tää ihme taiteilija, vehkeet hangessa vuoden ja heti taistelee taas podium sijoista), Niittymäki, Hannu, Korpela, Jyränkö ja Turunen

Ek 4 ja power stage. Tällä kertaa Kari Haapalaisen ja Marko Oksasen kantti piti ja hyvät pohjat ja samalla voitto kisasta! Erkki Eerola Mikko Kittelä joutuivat myöntämään Herbie kaksikon nopeammiksi. Kolmanneksi Mika Hannu Jari Simola. Neljänsiksi Esa Niittymäki Stefan Wiik, viidensiksi Matti Korpela Lauri Kylkilahti, kuudensiksi Juha ja Vesa Liukkonen, seitsemäs Juhani Jyränkö Antti Lampila ja kahdeksas Mikko Turunen Tomi Marttelin.

Talvikausi on nyt paketissa ja Ikaalisten kisa mikä on meillä ensimmäinen kerta harrasterallin puolella on vuorossa seuraavana eli 11.5. Joten SINÄ harkitseva VW aircool kuski, nyt jos koskaan kannattaa tulla mukaan sillä tämän kisan aloittamiskynnys lähteä mukaan on tunnetusti aika paljon alhaisempi.

Videokooste Peurunka rallista Jent 

Kisan säväyttäjä Kari Haapalainen

Kisan nopein hisse Kari Haapalainen

Power Stagen voitto Kari Haapalainen

Teksti Aircooled.fi rallisarjan tiedoitus

XX

Peurunka ralli palautti marssijärjestyksen Volkkari sarjaan 

9.2.2019 Aircooled.fi rallisarjamme osallistui kauden toiseen osakilpailuun Laukaan Peurunka kylpylähotellin toimiessa keskuspaikkana. Ennen kisaa oli ollut hieno pitkä talvinen ja luminen jakso, mutta aivan viime päivinä keli oli plussan puolella. Tiet olivat kuitenkin kohtuullisessa kunnossa ja kilpailu muutenkin mitä hienoin.

Kilpailuun ilmoittautui 7 autokuntaa meidän luokassa eli parilla petrattiin edellisestä kisasta. Ek nro 1:stä seurattiin suurella mielenkiinnolla Erkki Eerolan palatessa ladulle, että mikä on vauhti Urjalan viime kisan kaadon jälkeen. Eki joutui taipumaan, Kari Haapalainen latoi pohjat Ekin jäädessä n.5sekuntia. Mika Hannu jäi kymmenen, viime kisan voittaja Kari Aaltonen 13sekuntia, Matti Korpela 20, Jukka Laine 1.09 ja Juhani Jyränkö 1.12.

Ek 2 ja Haapalainen oli kartturinsa Marko Oksasen kanssa päättänyt ajaa vain voitosta. Penkassakin kuulemma käytiin, mutta Kari ajoi pohjat ja Eki Mikko Kittelän kanssa jäi jopa 7 sekuntia. Kari Aaltonen Mika Sarekivi nousivat nyt kolmansiksi. Juhani Jyränkö kartturinaan Antti Lampila (ensimmäinen kisa uralla Antilla) neljänsiksi, Jukka Laine Seppo Penkkala viides ja Mika Hannu Jari Simola jäivät kuudensiksi kaasuvipuongelmien hieman hidastaessa vauhtia. Korpelan Matti kartturinaan Lauri Kylkilahti joutuivat ekaksi latausongelmiin ja lopulta muutama kilsa lähdön jälkeen Kupla lipsahti syvään hankeen ja homma traktorin hinausta vaille valmis. Harmi homma sillä varsinkin alkupään pätkät olisivat olleet Matin bravuuripätkiä.

Ek 3 ja jos kaikki kuvittelivat että Eerola on lyöty niin ei ja nyt miehelle 3,9 sekunnin pohjat Haapalaiseen. Kisa meni jännäksi sillä kolmosen jälkeen eroa vain 7,6 sekuntia. Aaltonen nyt kolmas, Hannu neljäs ja Laine viides.

Ek 4 ja pitkä yli 20 km, eli varsinainen kisan ratkaisupätkä. Niin siinä vain kävi, että Ekiä urhoollisesti haastanut Haapalainen ajoi ulos, Kupla kaatui lähes katonvaihtokuntoon ja keskeytys edessä. Eki ajoi järkyttävät lähes 50 sekunnin pohjat ja voittotaistelu oli siis siinä. Hannu toinen, Aaltonen kolmas ja Laine neljäs.

EK 5 ja kisan päätöspätkä. Eerola varmistellessa voittoaan Hannu pääsi kuittamaan nopeimman ajan. Eki jäi reilu kymmenen ja Aaltonen reilut 20 sek. Jukka Laine vajaat 2min, mutta kisa oli selvä ja Kuplakunkku Eerola Kittelän kanssa hienoon voittoon, Kari Aaltonen Mika Sarekivi jatkoivat myös hyviä esityksiä ollen toisia, Mika Hannu  Jari Simola juhlivat poika saunoo tyyliin pokaalia ollen kolmansia ja Jukka Laine Seppo Penkkala Historic autojen parhaimmistoa neljänsiä.

Sarja jatkuu 24.2.2019 Porvoon osakilpailulla, mikä päätettiin ottaa talvikauden päätös sarjaosakilpailuksi. Tosin siellä on käytössä puolitetut pisteet kisan lyhyyden sekä kisan ”ylimääräisyyden” takia.

Videokooste Peurunka Jyränkö Laine Hannu Aaltonen

PISTETILANNE tästä linkistä

Erikoispalkinnot:

Kisan säväyttäjä: Erkki Eerola

Nopein historic kuljettaja: Jukka Laine

Power Stagen nopein: Mika Hannu

Teksti: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus.

xx

Kari Aaltosesta uusi Aircooled.fi rallisarjan osakilpailuvoittaja

Rallisarjamme kaudella 2019 käsittää 7 tai jopa 8 osakilpailua ja kausi alkoi tällä kertaa eksoottisen hienolla Savonlinnan Seurahuone rallilla 26.1.2019. Etelän miehiä ja naisia taisi kilometrit hieman jännittää, mutta tästäkin huolimatta saimme 5 autoa Savonlinnan lähtöön ja yllättävän paljon tapahtumia silläkin määrällä saatiin aikaiseksi.

Keli oli varsin luminen ja pakkastakin mukavasti. Kisassa oli neljä erikoiskoetta ja tälläkin määrällä ek kilometrejä lähes 70. Automme olivat noin tunnin kohdalla letkassa eli numerosta 59 eteenpäin.

Kisa alkoi kaikkia yllättäneellä pohja ajalla kun Kari Aaltonen Mika Sarekivi latasivat heti ekalle pätkälle jopa lähes 20 sekunnin pohjat. Mika Hannu Jari Simola ainoalla TL Volsulla Kuplien joukossa oli toinen ja Kari Haapalainen Marko Oksanen kolmas. Neljänsiä Jukka Laine Seppo Penkkala ja viidensiä Mikko Turunen Tomi Marttelin.

Ek 2 ja kaikki odottivat Haapalaisen hyökkäystä ja se tuli mutta ei silti riittänyt Aaltosen aikaan. Seuraavina Hannu, Laine ja Turunen. Tämän jälkeen pieni tauko Prismalla ja ainakin Hannun autosta löytyi das Problem kun huoltomiehen tarkka silmä havaitsi takajarruletkussa pullistuman. Hetken miettivät jatkon mielekkyyttä mutta päätettiin seurava pätkä ajaa varovasti mummoa kirkkoon ja naputeltiin jarruputki tukkoon. Ei välttämättä ollut kauhean hyvä idea kun vielä toinen takajarru jarrutti ja teki ”hyvin mielenkiintoiset” jarrut.

Viimeiselle pätkälle naputeltiin toinenkin takajarru tukkoon ja näin oltiin hyvin lähellä Typ3: n vakiojarruja eli takajarruja ei siis ole. Mutta kolmospätkä meni hyvin samanlailla kuin kaksi ensimmäistäkin eli Aaltonen pohjat mutta Haapalainen jäi nyt vain 0,8 sekuntia. Hannu kolmas, Laine neljäs ja Mikko Turunen joutui harmillisesti keskeyttämään laturinhihnan rikkoonnuttua Ek kolmosen lähdössä.

Yksi pätkä siis jäljellä ja pituutta riittävät yli 24km. Haapalainen oli luvannut varmistella (?) kakkossijaa, Laine oli luvannut hyökätä, Hannullakin jotain yritystä ja Aaltosta vaan muuten jännitti uusi tilanne.

Ja pätkä alkoi. Hannulta tippui yksi sylinteri pois tulpanjohdon irrottua heti lähdöstä. Laine muutaman kilsan jälkeen syvälle hankeen, ei yleisöä missään ja lopulta keskeytys ja paloautolla hinaus takaisin tielle ja 500 kilometriä ajoa ja 3:03 Varsinais-Suomessa. 5:n kilsan kohdalla Hannu korjaa tulpan johdon risteyksessä, Haapis ja Aaltonen menee ohi mutta homma jatkuu. 5 kilsaa ennen maalia Haapis hankeen ja menettää lumitalkoissa yli 8 minuuttia. Aaltosella meinaa mennä pasmat sekaisin kun käytännössä kaikki luokan kilpailijat enemmän tai vähemmän ongelmissa.

Mutta Kari Aaltonen Mika Sarekivi hallitsevat tilanteen ja ajavat ylivoimaiseen voittoon ja pohja-aikaan ja samalla saavuttavat historian ENSIMMÄISEN voittonsa. Kaikkien vuosien säätämisien jälkeen onnittelut uudelle sarjan osakilpailuvoittajille! Mika Hannu Jari Simola ajoivat toiseksi ja Kari Haapalainen Marko Oksanen pääsivät lumilapiohommien jälkeen myös maaliin ja tuloksena luokan kolmas sija!

Kisan säväyttäjä palkinto Maanrakennus Mika Lehtinen Oy Kari Aaltonen Mika Sarekivi

Kisan nopein Historic passillinen kuljettajapari Kari Haapalainen Marko Oksanen

Power Stagen eli viimeisimmän erikoiskokeen nopein palkinto Kari Aaltonen Mika Sarekivi

Kisakooste Youtubessa koskien Savonlinnan osakilpailua! Race video in Youtube, rally Savonlinna.

Sarja jatkuu Peurunka rallissa 9.2.2019

Teksti: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus

xx

Pisteet Savonlinnan Seurahuoneralli 26.1.2019

Kuljettajat

1. Aaltonen Kari. 5
2. Hannu Mika. 4
3. Haapalainen Kari. 4
4. Laine Jukka. 0
5. Turunen Mikko. 0

Kartturit

1. Sarekivi Mika 5
2. Simola Jari. 4
3. Oksanen Marko 3
4. Penkkala Seppo 0
5. Martelin Tomi. 0