Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Aircooled.fi rallisarja 2019

Osakilpailut (6/8 parasta osakilpailua lasketaan lopullisiin pisteisiin ) :

26.1 Savonlinna (AKK)

 9.2 Laukaa (AKK)

24.2 Porvoo puolitetuin pistein

11.5 Ikaalinen (Harrasteralli)

 8.6 Raisio (AKK)

13.7 Tampere/Sastamala (AKK), kisa on samalla ”ns näyttävät huoltoautot” osakilpailu, kannatta laittaa kalenteriin)

7.9 Urjala (AKK)

12.10 Naantali (AKK)

xx

Porvoon sunnuntai ralli päätti Aircooled.fi rallisarjan talven hienoon taisteluun sarjan nopeimman kuskin tittelistä

Sunnuntaina ajettiin Porvoon seudulla 24.2.2019 neljän erikoiskokeen pituinen vähän lyhyempi ralli. Keli oli mennyt plussan puolelle jo viikolla, mutta kisajärjestäjä oli valinnut pätkät hienosti; saimme ajaa todella hienoilla ja haastavilla pätkillä!

Sarjakilpailuksi nostettu Porvoon kisa sai mukaansa 10 autoa, mutta harmittavasti sarjajohtajan Kari Aaltosen ajoonlähtötarkastus tuotti huonon tuloksen. Öljyvuotoa liikaa ja homma kesken jo ennen lähtöä kisapaikalle. Suuri harmitus, sillä kisapäivämme oli hieno ja olisi ollut loistavaa nähdä Kari kamppailemassa podium sijoista. Ekan pätkän jälkeen kakkosen lähdössä myös Juhani Laaksonen joutui keskeyttämään vaihdelaatikko ongelmiin kun eteenpäin menovaihteita ei saatu päälle. Yhtä suuri harmistus Juhanin puolesta.

Ek 1 oli lyhyt, mutta niinpä vaan viime kisan kaatokunkku Kari Haapalainen löi huiman ajan taululle. Erkki Eerola vaani parin sekunnin päässä ja Juhani Laaksonen kolmantena. Seuraavat sijat Esa Niittymäki mikä terveys/koneongelmien jälkeen toi Kuplan hienosti viivalle neljäntenä, Mika Hannu viides, Matti Korpela kuudes, Juhani Jyränkö seitsemäs, Juha Liukkonen kahdeksas ja Mikko Turunen yhdeksäs.

Ek 2 ja Haapis jälleen pohjat. Eki jäi reilu 4 sek. Hannu M kolmas ja Niittymäki neljäs. Seuraavat sijat Korpela, sytytystulpan johto ongelmista kärsinyt Liukkonen, Jussi Jyränkö ja M.Turunen.

Pienellä tauolla EK2:n jälkeen kisa oli kutkuttava. Ekin ja Haapiksen ero oli pieni ja heidän jälkeen olevista sijoista myös hyvä kamppailu.

Ek 3 ja niin kuin vähän ounasteltiin niin Eki koitti tulla ja saikin kavennettua pohjilla eroa Haapalaiseen. Tämän pätkän jälkeen ero vain vajaa kolme sekuntia. Muut sijat Liukkonen (on tää ihme taiteilija, vehkeet hangessa vuoden ja heti taistelee taas podium sijoista), Niittymäki, Hannu, Korpela, Jyränkö ja Turunen

Ek 4 ja power stage. Tällä kertaa Kari Haapalaisen ja Marko Oksasen kantti piti ja hyvät pohjat ja samalla voitto kisasta! Erkki Eerola Mikko Kittelä joutuivat myöntämään Herbie kaksikon nopeammiksi. Kolmanneksi Mika Hannu Jari Simola. Neljänsiksi Esa Niittymäki Stefan Wiik, viidensiksi Matti Korpela Lauri Kylkilahti, kuudensiksi Juha ja Vesa Liukkonen, seitsemäs Juhani Jyränkö Antti Lampila ja kahdeksas Mikko Turunen Tomi Marttelin.

Talvikausi on nyt paketissa ja Ikaalisten kisa mikä on meillä ensimmäinen kerta harrasterallin puolella on vuorossa seuraavana eli 11.5. Joten SINÄ harkitseva VW aircool kuski, nyt jos koskaan kannattaa tulla mukaan sillä tämän kisan aloittamiskynnys lähteä mukaan on tunnetusti aika paljon alhaisempi.

Videokooste Peurunka rallista Jent 

Kisan säväyttäjä Kari Haapalainen

Kisan nopein hisse Kari Haapalainen

Power Stagen voitto Kari Haapalainen

Teksti Aircooled.fi rallisarjan tiedoitus

XX

Peurunka ralli palautti marssijärjestyksen Volkkari sarjaan 

9.2.2019 Aircooled.fi rallisarjamme osallistui kauden toiseen osakilpailuun Laukaan Peurunka kylpylähotellin toimiessa keskuspaikkana. Ennen kisaa oli ollut hieno pitkä talvinen ja luminen jakso, mutta aivan viime päivinä keli oli plussan puolella. Tiet olivat kuitenkin kohtuullisessa kunnossa ja kilpailu muutenkin mitä hienoin.

Kilpailuun ilmoittautui 7 autokuntaa meidän luokassa eli parilla petrattiin edellisestä kisasta. Ek nro 1:stä seurattiin suurella mielenkiinnolla Erkki Eerolan palatessa ladulle, että mikä on vauhti Urjalan viime kisan kaadon jälkeen. Eki joutui taipumaan, Kari Haapalainen latoi pohjat Ekin jäädessä n.5sekuntia. Mika Hannu jäi kymmenen, viime kisan voittaja Kari Aaltonen 13sekuntia, Matti Korpela 20, Jukka Laine 1.09 ja Juhani Jyränkö 1.12.

Ek 2 ja Haapalainen oli kartturinsa Marko Oksasen kanssa päättänyt ajaa vain voitosta. Penkassakin kuulemma käytiin, mutta Kari ajoi pohjat ja Eki Mikko Kittelän kanssa jäi jopa 7 sekuntia. Kari Aaltonen Mika Sarekivi nousivat nyt kolmansiksi. Juhani Jyränkö kartturinaan Antti Lampila (ensimmäinen kisa uralla Antilla) neljänsiksi, Jukka Laine Seppo Penkkala viides ja Mika Hannu Jari Simola jäivät kuudensiksi kaasuvipuongelmien hieman hidastaessa vauhtia. Korpelan Matti kartturinaan Lauri Kylkilahti joutuivat ekaksi latausongelmiin ja lopulta muutama kilsa lähdön jälkeen Kupla lipsahti syvään hankeen ja homma traktorin hinausta vaille valmis. Harmi homma sillä varsinkin alkupään pätkät olisivat olleet Matin bravuuripätkiä.

Ek 3 ja jos kaikki kuvittelivat että Eerola on lyöty niin ei ja nyt miehelle 3,9 sekunnin pohjat Haapalaiseen. Kisa meni jännäksi sillä kolmosen jälkeen eroa vain 7,6 sekuntia. Aaltonen nyt kolmas, Hannu neljäs ja Laine viides.

Ek 4 ja pitkä yli 20 km, eli varsinainen kisan ratkaisupätkä. Niin siinä vain kävi, että Ekiä urhoollisesti haastanut Haapalainen ajoi ulos, Kupla kaatui lähes katonvaihtokuntoon ja keskeytys edessä. Eki ajoi järkyttävät lähes 50 sekunnin pohjat ja voittotaistelu oli siis siinä. Hannu toinen, Aaltonen kolmas ja Laine neljäs.

EK 5 ja kisan päätöspätkä. Eerola varmistellessa voittoaan Hannu pääsi kuittamaan nopeimman ajan. Eki jäi reilu kymmenen ja Aaltonen reilut 20 sek. Jukka Laine vajaat 2min, mutta kisa oli selvä ja Kuplakunkku Eerola Kittelän kanssa hienoon voittoon, Kari Aaltonen Mika Sarekivi jatkoivat myös hyviä esityksiä ollen toisia, Mika Hannu  Jari Simola juhlivat poika saunoo tyyliin pokaalia ollen kolmansia ja Jukka Laine Seppo Penkkala Historic autojen parhaimmistoa neljänsiä.

Sarja jatkuu 24.2.2019 Porvoon osakilpailulla, mikä päätettiin ottaa talvikauden päätös sarjaosakilpailuksi. Tosin siellä on käytössä puolitetut pisteet kisan lyhyyden sekä kisan ”ylimääräisyyden” takia.

Videokooste Peurunka Jyränkö Laine Hannu Aaltonen

PISTETILANNE tästä linkistä

Erikoispalkinnot:

Kisan säväyttäjä: Erkki Eerola

Nopein historic kuljettaja: Jukka Laine LUOVUTTAMATTA

Power Stagen nopein: Mika Hannu

Teksti: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus.

xx

Kari Aaltosesta uusi Aircooled.fi rallisarjan osakilpailuvoittaja

Rallisarjamme kaudella 2019 käsittää 7 tai jopa 8 osakilpailua ja kausi alkoi tällä kertaa eksoottisen hienolla Savonlinnan Seurahuone rallilla 26.1.2019. Etelän miehiä ja naisia taisi kilometrit hieman jännittää, mutta tästäkin huolimatta saimme 5 autoa Savonlinnan lähtöön ja yllättävän paljon tapahtumia silläkin määrällä saatiin aikaiseksi.

Keli oli varsin luminen ja pakkastakin mukavasti. Kisassa oli neljä erikoiskoetta ja tälläkin määrällä ek kilometrejä lähes 70. Automme olivat noin tunnin kohdalla letkassa eli numerosta 59 eteenpäin.

Kisa alkoi kaikkia yllättäneellä pohja ajalla kun Kari Aaltonen Mika Sarekivi latasivat heti ekalle pätkälle jopa lähes 20 sekunnin pohjat. Mika Hannu Jari Simola ainoalla TL Volsulla Kuplien joukossa oli toinen ja Kari Haapalainen Marko Oksanen kolmas. Neljänsiä Jukka Laine Seppo Penkkala ja viidensiä Mikko Turunen Tomi Marttelin.

Ek 2 ja kaikki odottivat Haapalaisen hyökkäystä ja se tuli mutta ei silti riittänyt Aaltosen aikaan. Seuraavina Hannu, Laine ja Turunen. Tämän jälkeen pieni tauko Prismalla ja ainakin Hannun autosta löytyi das Problem kun huoltomiehen tarkka silmä havaitsi takajarruletkussa pullistuman. Hetken miettivät jatkon mielekkyyttä mutta päätettiin seurava pätkä ajaa varovasti mummoa kirkkoon ja naputeltiin jarruputki tukkoon. Ei välttämättä ollut kauhean hyvä idea kun vielä toinen takajarru jarrutti ja teki ”hyvin mielenkiintoiset” jarrut.

Viimeiselle pätkälle naputeltiin toinenkin takajarru tukkoon ja näin oltiin hyvin lähellä Typ3: n vakiojarruja eli takajarruja ei siis ole. Mutta kolmospätkä meni hyvin samanlailla kuin kaksi ensimmäistäkin eli Aaltonen pohjat mutta Haapalainen jäi nyt vain 0,8 sekuntia. Hannu kolmas, Laine neljäs ja Mikko Turunen joutui harmillisesti keskeyttämään laturinhihnan rikkoonnuttua Ek kolmosen lähdössä.

Yksi pätkä siis jäljellä ja pituutta riittävät yli 24km. Haapalainen oli luvannut varmistella (?) kakkossijaa, Laine oli luvannut hyökätä, Hannullakin jotain yritystä ja Aaltosta vaan muuten jännitti uusi tilanne.

Ja pätkä alkoi. Hannulta tippui yksi sylinteri pois tulpanjohdon irrottua heti lähdöstä. Laine muutaman kilsan jälkeen syvälle hankeen, ei yleisöä missään ja lopulta keskeytys ja paloautolla hinaus takaisin tielle ja 500 kilometriä ajoa ja 3:03 Varsinais-Suomessa. 5:n kilsan kohdalla Hannu korjaa tulpan johdon risteyksessä, Haapis ja Aaltonen menee ohi mutta homma jatkuu. 5 kilsaa ennen maalia Haapis hankeen ja menettää lumitalkoissa yli 8 minuuttia. Aaltosella meinaa mennä pasmat sekaisin kun käytännössä kaikki luokan kilpailijat enemmän tai vähemmän ongelmissa.

Mutta Kari Aaltonen Mika Sarekivi hallitsevat tilanteen ja ajavat ylivoimaiseen voittoon ja pohja-aikaan ja samalla saavuttavat historian ENSIMMÄISEN voittonsa. Kaikkien vuosien säätämisien jälkeen onnittelut uudelle sarjan osakilpailuvoittajille! Mika Hannu Jari Simola ajoivat toiseksi ja Kari Haapalainen Marko Oksanen pääsivät lumilapiohommien jälkeen myös maaliin ja tuloksena luokan kolmas sija!

Kisan säväyttäjä palkinto Maanrakennus Mika Lehtinen Oy Kari Aaltonen Mika Sarekivi

Kisan nopein Historic passillinen kuljettajapari Kari Haapalainen Marko Oksanen LUOVUTTAMATTA

Power Stagen eli viimeisimmän erikoiskokeen nopein palkinto Kari Aaltonen Mika Sarekivi

Kisakooste Youtubessa koskien Savonlinnan osakilpailua! Race video in Youtube, rally Savonlinna.

Sarja jatkuu Peurunka rallissa 9.2.2019

Teksti: Aircooled.fi rallisarjan tiedotus

xx

Pisteet Savonlinnan Seurahuoneralli 26.1.2019

Kuljettajat

1. Aaltonen Kari. 5
2. Hannu Mika. 4
3. Haapalainen Kari. 4
4. Laine Jukka. 0
5. Turunen Mikko. 0

Kartturit

1. Sarekivi Mika 5
2. Simola Jari. 4
3. Oksanen Marko 3
4. Penkkala Seppo 0
5. Martelin Tomi. 0