Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Aircooled.fi VW rallisarja tiedote koskien kautta 2018.

Myös 2018 kauden ajamme HRT-sarjan yhteydesä. Tämän lisäksi Jämsän osakilpailu.

Alustavat rallisarjamme osakilpailut ovat seuraavat :

20.1. Lammi

10.2. Ähtäri

3.3. Jämsä

12.5. Mäntsälä

7.7. Orimattila

15.9. Espoo

13.10. Urjala

Tekniikka tietoa sarjasta :

Kaudelta 2018 alkaen yli 1600 kuutioista moottoria ei saa laittaa Kupla volkkareihin. Yksi syy tähän on se että autot olisivat lähtökohtaisesti suunnilleen sellaisia että niillä voisi ajaa tasaväkisesti (ajateltu teho/painosuhdetta ja myöskin autojen harvinaisuutta).

Kolmostyyppeihin, Karmanneihin, 411-412 ja muihin ilmajäähdytteisiin ns.harvinaisiin VW aircooled kilpureihin saa laittaa jos nyt välttämättä haluaa 1600-1999 kuutioisen koneen kunhan se vaan on f-ryhmän normit täyttävä (esim paino.) ja luokistustodistuksen mukainen, mutta ei siis Kupliin.  Muutenkin huolehtikaa kilpailijat että autonne on sen luokitustodistuksen mukainen minkä olette meille ilmoittaneet. Ja huomioikaa myös f-ryhmän passilla ajavat sääntökirjan alla oleva kohta mikäli suunnittelette sitä yli 1600 kuutioista moottoria:

(Lainaus sääntökirjasta) 3.1.1 Alkuperäinen sylinterilohko voidaan vaihtaa toiseen seuraavin edellytyksin

• sylinterilohkon materiaalia ei saa vaihtaa

• luokiteltu sylinterinkansi pitää sopia käytettävään sylinterilohkoon ilman sylinterilohkoon tai sylinterinkanteen tehtäviä muutoksia

• luokiteltu kampiakseli pitää sopia käytettävään sylinterilohkoon ilman sylinterilohkoon tai kampiakseliin

tehtäviä muutoksia

Tällä koitetaan saada lisää näitä harvinaisia autoja mukaan ja samalla myös pikkasen jarrutella, ettei autojen vauhtikehitys lähde täysin käsistä (F-cuppi on sitä varten). Haemme myös sitä asiaa että kynnys aloittaa pienempitehoisella autolla pysyisi edelleen matalana.

Autojen luokitusjako pysyy siis muuten täysin samanlaisena (katso pistetaulukko alla) ja f-ryhmäläisetkin ennallaan niin , että on kaksi luokkaa äffässä eli alle 1600 F ja yli 1600 F.

Pistelaskujärjestelmä menee niin että millä statuksella ilmoittaudut niin sen mukaan lasketaan hyvityspisteet. Eli jos haluat hisse hyvitykset, autolla myös pitää olla voimassa oleva hisse passi. (tarkastetaan HRT:stä)

xx

Tasauspistejärjestelmä per kisa ( ilmoittautuneet KITIin ) :

Osallistujat lukumäärä Lisäpiste- tai vähennyspiste määrä

7 tai alle F yli 1600 ( - 1 pistettä  )

7 tai alle F alle 1600 ( 0 pistettä  )

7 tai alle Historic – 75 yli 100hp (  + 1 pistettä  )

7 tai alle Historic – 69 alle 100hp  ( + 2 pistettä )

8-10 osallistujaa F yli 1600 (  -2 pistettä  )

8-10 osallistujaa F alle 1600 (  -1 pistettä  )

8-10 osallistujaa Historic – 75 (  0 pistettä )

8-10 osallistujaa Historic – 69 ( + 2  pistettä  )

11 tai enemmän F yli 1600 (  - 2 pistettä  )

11 tai enemmän F alle 1600 ( - 1 pistettä  )

11 tai enemmän Historic – 75 (  0 pistettä )

11 tai enemmän Historic – 69 ( + 3  pistettä  )

A ja B-juniorit 1 lisäpiste per kisa uusille kasvoille, jotka eivät ole ajaneet VW rallisarjaa sen historian aikana enempää kuin 1 kisan. Koko kauden voimassa.

Jos sarja päättyy tasapisteisiin, niin silloin voittaa ns.hitaamman luokan auto tai jos autot samasta ”luokasta”niin  ensimmäisessä kilpailussa / tai 2.vaihtoehto 1.erikoiskokeella nopeampi kuljettaja, silloin kun kilpailijat kohtaavat ensimmäisen kerran.

Sarjan loppupisteisiin lasketaan 5 parasta suoritusta seitsemästä mahdollisesta. Jos kilpailut lukumäärällisesti vähenevät esim peruuntumisen takia, niin silloin lasketaan pisteet seuraavasti: 6/5, 5/5 .

Kilpailukohtaiset pisteet: kuinka monta kuskia ilmoittautuu, niin pisteet sen mukaan. Esim. mikäli 15 ilmoittautuu KITIin, silloin voittajalle 15, toiselle 14, kolmas 13 yms.

xx

Sarjan päätteeksi jaetaan sarjassa menestyneille eri yhteistyökumppaneiden tarjoamia tuotepalkintoja/lahjakortteja, joten koittakaa ajaa ENSISIJAISESTI sarjan voitosta! Lopulliset palkinnot selviää vasta kauden päätöstapahtumassa 10-11.11.2018.

Lisäksi kaudella 2018 jaetaan jokaisen osakilpailun jälkeen 100 euron lahjakortti nopeimmalle Historic passin omaavalle autokunnalle (passin voimassaolo tarkastetaan HRT organisaatiolta). Samaa palkintoa ei voi saada yksi autokunta kuin kerran vuoden aikana joten Historic passituksista lisäporkkanaa. Tämän palkinnon mahdollistaa Forssalainen Vihannes Vinnikainen Oy.

Lisäksi kaudella 2018 jaetaan jokaisen osakilpailun jälkeen 88 euron arvoinen lahjakortti kyseisen kisan yllättäjälle mikä voi tarkoittaa esim. huima nopeuden nosto edellisistä kisoista, positiivinen asenne sarjaan, auton leipominen kuntoon ennen kisaa vastoinkäymisten jälkeen, kaksinkamppailun voittaminen, auton raahautuminen maaliin ongelmista huolimatta, positiivinen näkyminen eri medioissa, hienon / erikoisen /harvinaisen tai muuten huomiota herättävän auton tuominen kisaan ym. Voi saada vain kerran per autokunta vuoden aikana. Tämän palkinnon mahdollistaa Maansiirto Mika Lehtinen Oy Helsingistä.

Kauden 2018 päätösjuhla pidetään lauantaina-sunnuntaina 10-11.11.2018

xx

Lisäys painettuun esitteeseen, mikä saatu myös neuvoteltua:

Kahan tuotepalkinto jokaisen 2018 osakilpailun jälkeen  (yhteensä 7 eri tuotepalkintoa)

Ensimmäinen vaihto-ehto :

1.Tuotepalkinto osakilpailun nopeimmalle VW Aircool Historic 69 luokan PASSI voimassa olevalle autolle eli mm. alle 100 heppaiset porrasperät tai TL:t , 69 luokan kuplat ym

Toinen vaihto-ehto mikäli 1.kohta ei täyty :

2. Mikäli jostain syystä ei yhtään 69 luokan autoa ole mukana, niin silloin tämä palkinto jaetaan Power Stage tyylillä eli jokaisen kisan viimeisen pätkän nopein voittaa tämän palkinnon, mutta tämä astuu voimaan vain mikäli yhtään 69 luokan autoa ei ole ilmoittautuneiden listassa eikä maaliin päässeissä.

Tarkista ajankohtainen tilanne www.classicvwrally.com mikäli olemme saaneet neuvoteltua lisää…